Má cenu kupovat dražší sprchové gely?

Ahojky všem :)

Moc se omlouvám za neaktivitu v posledních dnech, ale nakupilo se mi několik povinností, které měly přednost :) Nicméně pilně pracuji na dalších článcích a do konce roku jich mám přichystáno ještě spoustu, takže je na co se těšit :)

Dneska si na mušku vezmu sprchové gely. Na sprchové gely nejsem nijak náročná, nemám suchou pokožku, takže nepotřebuji nějakou velkou hydrataci, takže mi bohatě postačí, když bude sprcháč hezky vonět, nebude vysušovat a neosypu se po něm. Ten poslední důvod píšu proto, že některé sprcháče prostě nesnesu, ačkoliv nemám citlivou pokožku, takže sprchové gely od Avonu u mě neobstojí. U jiných značek jsem se s vyrážkou nesetkala, takže jsem nenáročný zákazník :) A jelikož mi sprchové gely bere přítel, tak potřebuji, aby nestály majlant. Proto když jsem našla v srpnovém Ladyboxu sprchový gel od Anatomicals, který patří k těm dražším, rozhodla jsem se napsat tento článek :)



Začnu již zmiňovaným sprchovým gelem od Anatomicals, který byl v srpnovém Ladyboxu. Na tuto značku čtu celkem pozitivní ohlasy, proto jsem byla zvědavá, jaký sprcháč bude a zda za tu cenu opravdu stojí. Balení je klasické, jako u jiných sprcháčů, takže tam nemůžu nic vytknout. Na výběr je několik vůni, já jsem měla s vůní limetky. Vůně mi sedla skvěle, byla svěží a po dlouhém dni vás celkem i probrala. Sprchový gel hezky pěnil, nevysušoval a na pokožce byl cítit i chvíli po vykoupání. Takže všechno to, co od sprcháče čekám.

Obsahuje 250 ml a stojí 119 Kč. A zde je pro mě kámen úrazu. Přijde mi to zbytečně dost a nejsem ochotna dávat za sprchový gel více jak sto korun. Prostě je to zbytečné, když najdu sprchový gel se stejným účinkem o polovinu laciněji.

Jsem ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet, ale nekoupila bych si ho. To by muselo být na výběr z nějakých fakt originálních vůní, abych si udělala radost dražším sprcháčem. Jako dárek pro někoho, taky fajn nápad. Rozhodně potěší víc nějaký nový, neokoukaný sprcháč než třeba sprcháč od Balei. Ale jinak mi to opravdu přijdou zbytečně utracené peníze.




Dalšího adepta tu máme sprcháč od Dermacolu. Balení opět klasické, takže k tomu nemám žádné připomínky.

Vyzkoušela jsem už vůni melounu, třešní, jahody i kokosu. Pro focení jsem vybrala belgickou čokoládu a ten taky zbožňuji. Líbí se mi, že jsou na výběr poměrně silnější a sladší vůně, ale i jemnější, které budou vonět snad všem.

S vlastnostmi gelu jsem také moc spokojená, pění hezky, nevysušuje a fakt nádherně voní. Má také 250 ml a stojí cca 59 Kč. A to už je mnohem lepší, než u Anatomicals, že? V akci se dokonce tyto sprcháče dají sehnat za krásných 30 Kč, takže to se pak jen těžko odolává. A sprchové gely od Dermacolu snad nikoho neurazí, a pokud je chce dát jako dárek, můžete k tomu dokoupit tělové mléko a hned máte super balíček (nebo samozřejmě koupit rovnou dárkové balení, teď před Vánoci jich je všude dost).

Takže za mě velké ANO. Tyto sprcháče kupuji ráda a vždycky budu :)



Pak tu mám sprchový gel od Balei. Ty určitě znáte, protože určitě alespoň jeden každý někdy vyzkoušel. Velmi často mají různé limitky a skoro vždycky se vůně povedou, takže pak není to řešit :) Těch už jsem vyzkoušela opravdu spousty a limitky taky ráda zkouším. Vlastnosti mají pro mě opět dostačující, tj. hezky pění, nevysušují a některé vůně opravdu hezky a intenzivně voní. Osobně mám ráda sladší, takže letní limitky s melounem a mangem byly opravdu skvělé.

Tyto sprcháče mají dokonce 300 ml a stojí cca 33 Kč. Takže zde není opravdu co řešit. Sice teda v koupeně nadávám na přítele, proč mi zase bere můj voňavý sprcháč, ale vím, že stojí pár kaček :)



A jako předposlední tu mám sprchový gel od Palmolive. Ty zase až tak často nekupuji, ale některé nejsou vůně špatné. Zrovna tento Delicate Care mi seděl naprosto skvěle. Hydratoval skvěle, takže pokud máte suchou pokožku, tento by vám mohl sedět. Z těch všech předchozích, tento hydratoval nejlépe. Voněl po mandlích, takže velmi jemná, nevtíravá vůně, které by se snad mohla zalíbit všem.

Obsahuje 250 ml a stojí cca 50 - 70 Kč. Na Palmolive velmi často vídám akce, takže se kolem těch 40 Kč dají sehnat a za tu skvělou hydrataci je to fajn cena.



Z těch dražších tu mám ještě pro rychlé srovnání sprchovou pěnu od Rituals. Tu jsem opět měla v jednom z Ladyboxů a byla jsem moc ráda, že jsem ji mohla vyzkoušet, protože byla skvělá. Pěny stačilo málo a krásně "nabobtnala" a stačila na umytí celého těla. Varianta White Lotus & Green Tea voněla božsky, opravdu takovou vůni bych mohla mít pořád.
Malé, cestovní balení (50ml) mi vydrželo dlouho a vlastnosti pěny, byly také skvělé. Měla jsem krásně hydratovanou pokožku, jemnou, hladkou a krásně voněla.

Ale opět se dostáváme k problému a tím je cena. Klasické balení 250 ml stojí asi 209 Kč a to je pro mě prostě dost. Na druhou stranu pěna je opravdu skvělá a v tomto případě za to stojí. A vůbec bych se nebála ji dát někomu jako dárek, protože je většina zvyklá spíše na sprchové gely než pěny, takže by to byl i originální dárek.


A odpověď na mou otázku z úvodu, jestli má cenu kupovat dražší sprchové gely? Pro mě rozhodně nemá. Jak už jsem zmiňovala, tak nemám nějaké extra potřeby na hydrataci, takže mi skvěle sednou sprchové gely od Balei za pár kaček. Pokud máte sušší pokožku, tak určitě vyzkoušejte ten Palmolive, ale obecně je podle mě zbytečné dávat za sprchový gel více jak stovku.

A JAK TO MÁTE VY? KUPUJETE DRAŽŠÍ NEBO LEVNĚJŠÍ SPRCHÁČE?
JAKOU MAXIMÁLNÍ ČÁSTKU JSTE ZA SPRCHOVÝ GEL DALY?

52 komentářů:

  1. Ja mam suchu pokozku, takze ja uprednostnujem sprchove kremy a palmolive je jeden z najlepsich...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si říkala, že ten Palmolive byl fakt dobrý :) tak jsem ráda, že jsem ho pro suchou pokožku doporučila dobře :))

      Vymazat
  2. Kupuju levné sprchové gely. Nemám žádný speciální požadavek - stačí, když hezky voní a dobře pění. Jsem nenáročná :D
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  3. I já to mám podobně, jako ty, na sprchové gely nejsem nijak náročná, je to věc běžné denní spotřeby a také by se mi nechtělo za něj dávat více než 100Kč. Naopak SG od našeho Dermacolu a německé Baley mi dostatečně vyhovují. Teď jsem si díky tvému německému nákupu pořídila tu zimní vanilkovo-pomerančovou limitku BLACK SECRET a jsem s ní moc spokojená. Samozřejmě, když mi někdo daruje dražší nebo značkový sprchový gel, tak nepohrdnu a náležitě si ho užívám, ale jinak na sprcháče vzhledem k normální pleti bez alergií žádné velké nároky nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Black Secret voníí úžasně a navíc v Německu ty sprcháče vyjdou asi na 15 Kč, což neníííí možné :D
      tu sprchovou pěnu Rituals jsem si taky náležitě užívala, mi na ni nesměl nikdo sáhnout :D

      Vymazat
  4. Tak podľa mňa záleží skutočne od valstností toho sprchového gélu a za husté a exkluzívne voňavé sprchové gély Aquolina nemám prolém dať i tých 250kč....a na druhý deň sa však bez problému umyjem Radoxom z výpredaju za 30....čiže sprcháčov mám veľa, rada ich striedam a hlavne mám rada výber...Z tých drahších som mala napríklad aj taký detský od Biodermy, no ten ma nejak veľmi neoslovil, takže by som ho nekupovala znovu, naopak ich krémový Atoderm sprcháč(teda oficálne sprchový krém) mám niekoľkokrát za sebou a je výborný...takže cena, ktorú som schopná investovať sa skutočne odvíja od tých účinkov...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tak nějak ty účinky vidím hodně podobně, ale je to tím, že jsem nenáročná a má pokožka taky :) jinak bych asi hledala a pokud bych byla spokojená a vyhovovalo mi to, tak bych kupovala něco dražšího :)

      Vymazat
  5. Také si myslí, že dražší automaticky neznamená lepší. Já si vybírám sprchové gely podle vůně. Často kupuji právě zmíněnou Baleu, ale čas od času klidně sáhnu po něčem dražším a udělám si tak radost :)

    Victoria ´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Do sprchového gelu nejsem ochotná vrážet větší peníze a hlavně k tomu ani nevidím důvod, mým potřebám bohatě stačí Balea, Fa, Palmolive, Dermacol atd, který jdou koupit doslova za pár šupek:-) A navíc mají velký výběr vůní, takže je pořád co zkoušet a objevovat:-) V podstatě jediný, co od sprcháče chci je, aby hezky voněl a dobře pěnil a to mi tyhle levnější značky splní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, další člověk do party, co nepotřebuje drahé sprcháče :)) to jsem ráda :)

      Vymazat
  7. Pamatuju si, jak jsem měla sprchový gel z Avonu a měla jsem po něm vyrážku, od té doby už jsem si z Avonu sprcháč neobjednala. Já si většinou kupuji ty sprcháče v akci a nijak na ně náročná nejsem. Největší částka za sprcháč bude tak 50 Kč :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koukám, Avon asi fakt nesedí spoustě lidí :D já jsem zkoušela 3 sprcháče a všechny letěly do koše rychlostí blesku :D

      Vymazat
  8. Dřív mi to taky bylo jedno, ale až jsem objevila bezsulfátové sprchové gely a mýdla, už bych se ke "klasice" nevrátila. Drbe mě tělo, jenom na ně pomyslím :) A to jsem s nimi dřív nějaké extra problémy neměla a zdály se mi dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak nejvíc jsem dala za sprcháč 220 kaček, ale to už je fakt moc. Běžně investuju do dobrého mýdla stovku, srchový olej 120. Nijak s nimi neplýtvám (jako jsem to dělala s levnými gely :D) a vydrží mi dlouho.

      Vymazat
    2. jééj :) tak teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, jestli bych taky neměla zkusit něco lepšího :))

      Vymazat
  9. Kdysi jsem si kupovala dražší sprcháče, ale pak jsem si řekla, že to nemá cenu, že i ty levné jsou dobré. Momentálně si kupuju od Balea vůni Abend Rot, a včera jsem si koupila zásobu sprcháčů od Palmolive, měli v Rossmannu akci za 30 Kč jeden, a to se vyplatí :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem zrovna dneska ulovila Palmolive za 29,- :)) jak se dokáže člověk radovat i ze sprchového gelu :D

      Vymazat
  10. Baleu mám moc ráda, ale vůně po koupání na pokožce nezůstane, zatímco třeba u dermacolu ano :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně u těch sladších a výraznějších vůní zůstane, u těch slabších taky ne :(

      Vymazat
  11. Já kupuji samé levné sprchové gely :) Nejčastěji balea a vyhovují mi

    OdpovědětVymazat
  12. Já nekupuji drahé sprcháče.Z Baley jsem měla pěny do koupele i sprcháče a byly super.Teď mám vyhlídnutý sprcháč s olejem z Alverde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od Alverde jsem zatím žádný neměla, tak se budu muset mrknout :))

      Vymazat
  13. Ja kupuji jedine levne sprchace, protoze nepotrebuji davat penize velke za obycejny sprchac.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Mala som aj drahé sprcháče, hm, už nechcem. Za mňa tiež za to nestoja. Balea za evri je rovnako super.:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  15. Já za sprcháč dám snad maximálně 50,- Kč, stačí mi, protože stejně se vždycky po sprše mažu krémem..

    A.

    OdpovědětVymazat
  16. Nejčastěji si kupuji Palmolive, který se dá v akci sehnat kolem 30-40 kč. Měla jsem i ten slavný Anatomicals (akorát v jiném balení, takovém hranatém - teď byl zase v LB) a to byl za tu cenu naprostý propadák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já zrovna včera po sepsání článku šla do obchodu a Palmolive v akci za 29,- :D tak nebylo co řešit :D

      Vymazat
  17. Ked si priplatit, tak uz za jemnejsie zlozenie. Ja som kvoli ekzemu musela vyradit vsetky klasicke sprchace, takze pouzivam bud z lekarne alebo prirodne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je mi líto :( naštěstí se mě takové problémy netýkají, ťuk ťuk :))

      Vymazat
  18. Dřív mi to taky nevadilo použít jakkýkoliv sprcháč. Jenomže jsem atopik a teď v zimě, kdy je chladno, teploty se střídají jak na kolotoči, tak to mojí kůži nedělá dobře. Na vše reaguje citlivě. Proto všechny tyhle krásně provoněné sprcháče způsobí, že jsem jako sušenka. Proto se nyní myju syndetem, což je takové speciální mýdlo-nemýdlo pro atopiky a to stojí kolem tří stovek .... Ach jak já milovala Dermacol sprcháče! :(

    OdpovědětVymazat
  19. Souhlasím s tebou. Sprcháče už kupuju jen v akci pokud je cena do 40kč. Nejraději mám Palmolive

    OdpovědětVymazat
  20. Rituals moje můj top,penu jsem si štřila a měla ji rok,v loni jsem vyuzila vanoční akce 1+1 za 50% :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akce se týkala pouze celých sad,takže mám odzkoušeno všechno a opravdu jejich produkty zbožnuju :) Tělo si chrochtá blahem :)))

      Vymazat
    2. jéééé nelákej mě :DDD já jsem s tou pěnou byla právě max. spokojená, tak pokud budou nějaké akce, tak něco vyzkouším :)))

      Vymazat
    3. jakmile něco budu vědět,tak napíšu :D

      Vymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. Já si většinou taky kupuji levné sprcháče, nejčastěji Baleu, Dermacol a Niveu. Stačí mi, když jsou na pokožce příjemné a hezky voní :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máme podobné :)) já mám v poličce nejvělší zásobu Balei a Dermacolu :))

      Vymazat
  23. S Anatomicals zkusenost nemam,ale moc se mi libi ty jejich minimalisticke obaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obaly mají celkem pěkné, ale stejně za tu cenu je to na mě moc :D

      Vymazat
  24. Naprosto zbožňuju ten Dermacol Aroma Ritual - belgická čokoláda.... :3 Měla jsem ho několikrát i v sadě s tělovým mlíkem a měla jsem co dělat, abych ho neochutnala, jak nádherně a lákavě voní po čokoládě a úplně mi vůní připomíná moje oblíbené Arabesky (ovocné želé v čokoládě), které naši dávají každé vánoce na stromek :-D Taky mám ráda Palmolive, Radox, Adidas. Nebo je taky dobrá značka Joanna (mají více druhů - Naturia, Sensual) Jinak tahle značka má i barvy na vlasy, pěny do koupele atd.

    OdpovědětVymazat
  25. já mám nejlepší zkušenosti se sprchovými krémy nebo gely od Weledy.. Jejich kosmetika je úžasná, sice je to trochu dražší, ale opravdu kvalitní...Naposledy jsem zkoušela tenhle sprchový gel, který je přírodní, nádherně voní a nevysušuje pokožku http://www.lekarna.cz/weleda-arnikovy-sprchovy-gel-200ml/.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)