Recenze: metalické pigmenty Metal Shock od Essence

Metalické pigmenty jsou v poslední době hodně oblíbeným způsobem, jak rychle a efektivně ozdobit nehty. A v podzimním update se objevily ve stojánkách Essence. V dnešním článku vám ukážu, že aplikace není tak těžká, jak se může zdát.





Pigmenty se zrcadlovým efektem jsou na výběr v šesti odstínech a stojí 89,90 Kč. Kalíšek má 1 g. Je vhodné k nim koupit krycí lak Metal Shock, ten stojí taktéž 89,90 Kč a obsahuje 8 ml.


Já mám odstíny  01 mirror, mirror on the nail, 02 me and my unicorn a 03 i'm so fancy.


Pigment 01 mirror, mirror on the nail má stříbrný odstín a na nehtech vypadá skvěle. Jako podklad jsem používala černý lak, takže odstín byl stříbrný až champagne. Pokud chcete docílit zrcadlového efektu, určitě použijte bílý poklad nebo jenom base coat.

Pigment 02 me and my unicorn je fialovo-modrý a nejlépe vynikne na černém podkladu.

A pigment 03 i'm so fancy je růžovo-měděný a taktéž metalický efekt vynikne nejlépe na černé.







Konzistence (teď nevím, jak to přesně napsat, ale snad mě pochopíte) je u každého pigmentu jiná. U toho stříbrného je hrubší a působí spíše jako více namleté třpytky. Naopak ten růžový nejjemnější. S ním se pracuje nejlépe a určitě bych ho doporučila, pokud s pigmenty začínáte. Aplikace je jednodušší a lépe si tak vyzkoušíte, jak s pigmentem pracovat. 




A teď už samotný postup:
1. Na base coat nikdy nezapomínám, takže ani v tomto případě jsem ho nevynechala
2. Aplikujte v jedné vrstvě tmavý lak, nejlépe černý a nechte zaschnout. Při tomto kroku začíná největší kámen úrazu. Musíte totiž vystihnout moment, kdy je lak zaschlý tak na půl. Mně se osvědčilo to, že si v klidu stihnu nalakovat obě ruce, popřípadě začistím kůžičku a připravím pigment. Poznáte to také tak, že lak bude trošku "lepit". Musíte ten moment vychytat a přijít na to.
3. Pak si kousek pigmentu nanesu na bříško prstu, opatrně naťupkám na nehet a pak krouživými pohyby prášek zaleštím. I při tomto kroku můžete udělat pár chyb, díky kterým výsledného efektu nedocílíte. Nesmíte pigmentu nanést zbytečně moc (vždycky můžete trošku přidat), protože se bude špatně uhlazovat a nevytvoří jemnou plochu. Na nehet ani není třeba tolik tlačit, protože krouživými pohyby můžete lak setřít. Připravte se, že prášek bude "lítat" všude kolem a naděláte trošku nepořádek. To stejné i na nehtech, počítejte s tím, že nehty musíte od pigmentu očistit.
4. Pro zafixování metalické manikúry použijte lak Metal Shock a nechte zaschnout.
5. Pokud rády používáte gelové top coaty nebo máte nějaký oblíbený, díky kterému vám lak vydrží déle, můžete ho následně také použít. Ale pokud jsem použila gelový top coat hned na pigment, bohužel se celá manikúra pokazila. Nehty už nebyly metalické, ale vypadalo to, jako bych použila lak se shimmerem. A celé snažení bylo zbytečné.










Takto nehty dopadly, když jsem použila běžný gelový top coat místo speciálního laku Metal Shock. Po metalickém efektu ani stopy a vypadalo to, jako bych použila lak se shimmerem.



Takto dopadl můj první pokus na sestřence :)



Pigmenty jsem zkoušela už několikrát a vždy se povedlo tak, jak jsem chtěla. Čím víc budete zkoušet, tím lépe vám to půjde. Nejlépe se mi pracovalo s tím růžovým, protože byl prášek nejjemnější a šel zaleštit snadno. Pro začátečníky to bude asi nejlepší volba. Samozřejmě bylo nejtěžší vychytat moment, kdy už můžete pigment rozleštit. Ale nemohu vám poradit nějak přesněji. Stačí jenom když použijete silnější vrstvu laku, nebo rychleji schnoucí lak a už bude všechno trošku jinak. Taky se mi stalo, že jsem nepočkala dost dlouho, zabrala jsem trošku víc a prstem jsem si celý černý podklad setřela. Takže nic nevzdávejte, chce to jenom zkoušet a zkoušet. 

Jestli budete mít nějaké dotazy, ptejte se v komentářích, pokusím se poradit :)


►►► CO VY A PIGMENTY? ZKOUŠELY JSTE JE? JAK VÁM TO ŠLO? ◄◄◄


*Děkuji eshopu Kupkosmetiku.cz za podzimní novinky k vyzkoušení.

8 komentářů:

  1. Náhodou to vypadá skvěle!!! :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Některé odstíny vypadají opravdu skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hrozně jsem je chtěla vyzkoušet, takže díky moc za recenzi! Vypadají skvěle a možná do nich i půjdu :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc a určitě dej vědět, jestli si pigmenty zkoušela a jak ti to šlo :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)