Recenze: reparační lak Sililevo

Myslím si, že se přírodním nehtům stále ještě nevěnuje taková pozornost, jaká by měla. Protože tak, jak se staráte o pleť, vlasy i pokožku, je potřeba pečovat a zajímat se o právě nehty. O těch je na mém blogu spousta článků, ale kromě krásných odstínů je hlavně důležité o nich něco vědět a dávat jim to, co potřebují. Dnešní článek proto bude o reparačním laku Sililevo, který se o vaše nehty dobře postará. Je určený speciálně pro nehty postižené deformacemi, křehkostí, ale i lupénkou nebo pro nehty po modelaci gelových nehtů. Na co jsem ho potřebovala já a jestli pomohl, se dočtete v článku.



Oficiální popis:
Zdravotnický prostředek vyvinutý speciálně pro remineralizaci a obnovu struktury nehtů postižených deformacemi, křehkostí či bolestivostí nebo k běžnému použití na posílení a ochranu nehtů. Hydratuje nehty, zvyšuje tvrdost nehtů, zvyšuje pevnost nehtů a zvyšuje pružnost nehtů. Klinicky ověřené výsledky ukazují na účinnost Silileva v léčbě symptomů lupénky nehtů, onemocnění nehtů jako lámavost, štěpivost a odlučování nehtů od nehtového lůžka.

Silivevo obsahuje:
- hydroxypropyl chitosan, který hydratuje, a tím snižuje lámavost nehtů. Vytváří bariéru proti vnějším vlivům. Také urychluje růst nehtů a pomáhá transportu všech složek laku do nehtové ploténky.
- přesličku rolní, která remineralizuje nehet zvýšením obsahu křemíku ve formě křemičité soli. Obnovuje strukturu nehtu a zvyšuje jeho pevnost a pružnost.
- a metylsulfonylmetan (MSM), což je přírodní a biologicky dostupná forma síry. Stabilizuje vláknité proteiny, a tím zvyšuje pružnost nehtu. Zesiluje vazby mezi vrstvami nehtu, a tím zvyšuje jeho tvrdost.

Sililevo je průhledná tekutina, bez zápachu a aplikuje se jednou denně na čisté suché nehty. Stačí jedna tenká vrstva, která nehet lehce zmatní, vůbec nepoznáte, že máte něco nalakováno. Lak je rozpustný ve vodě, proto se doporučuje lakovat večer, před spaním. Toto si zapamatujete, protože já na to tak trošku zapomněla a asi dva týdny jsem si říkala, proč na nehtu není lak vidět, když jsem lakovala během dne. Myslela jsem si, že mám nějaký špatný kousek, protože jsem na nehtech neviděla žádný lesk, tak jako u běžných péči. Není třeba ho odlakovávat a při umytí rukou ho jednoduše smyjete. Samozřejmě ho můžete používat i pod klasické laky, tak jak jste zvyklé. Ochrání tak nehty před škodlivým účinkem rozpouštědel používaných pro odstranění laku. Pokud ale máte nějaký problém, je lepší lakovat denně. To byl pro mě trošku boj, protože jak víte, bez laků moc dlouho nevydržím. Ale protože jsem chtěla vidět výsledky, opravdu jsem asi šest týdnů nelakovala a poctivě každý den Sililevo nanášela.

Víte, že nehty mi dělají především radost než starost, ale i tak jsem se jim potřebovala začít více věnovat. Především jsem potřebovala dodat pružnost, redukovat lámavost a omezit třepení. Sililevo jsem proto poctivě používala a čekala na výsledky. A ty se dostavily. Jak první jsem zaznamenala menší třepení, které po čase zmizelo úplně. A po měsíci nehty byly pružnější, na což navazuje omezení lámavosti. S tím jsem měla problém hlavně na levé ruce, konkrétně na palci. Nebyl měsíc, kdyby se palec nezlomil a já pak další měsíc čekala, až doroste. Během používání Silileva palec se ani palec, ani jiné nehty jen tak nezlomily. Samozřejmě při mé občasné nešikovnosti jsem si třeba kousek nehtu zlomila, ale to bylo třeba prudkým pohybem nebo špatným uchopením. Tomu by nezabránilo nic. Nehty mám tvrdé, proto je potřeba by dobře pružily a nedocházelo k nepříjemnému lámání. Sililevo mi s tímto opravdu hodně pomohl. Také jsem zaznamenala, že nemám na nehtech rýhy a na pohled vypadají zdravěji a lépe.

Sililevo je malá lahvička, která obsahuje pouze 3,3 ml. Na vyzkoušení jsem měla 2 lahvičky, které mi vystačily asi na 5 měsíců. Z toho první měsíc jsem lakovala opravdu pravidelně každý den. Stačí ale slabá vrstvička. Pak jsem lakovala jako podklad pro běžné lakování. Silelivo koupíte v lékárnách a cena se pohybuje kolem 300 Kč.

Finančně to není tolik a opravdu je důležité věnovat nehtům stejnou pozornost jako třeba pleti nebo vlasům a nebát se trošku zainvestovat. Obzvlášť, pokud vás trápí nějaký problém. Více informací o Sililevu si můžete přečíst ZDE. A podívejte se i na fotky před a po, které jsou níže.










Chtěla jsem vyfotit i nějaké fotky před a po. Ale naštěstí nemám nějaký výraznější problém a to, že se mi omezilo lámání a zlepšila pružnost vám asi jen tak nezachytím. Zkoušela jsem proto udělat pokus, kdy jsem čtyři týdny lakovala Sililevo pouze na palec a ukazováček. Na palci, který se mi láme nejčastěji (a opravdu hodně nešikovně) je vidět, že dorostl a nyní se zlomí jenom výjimečně. A na ukazováčku zmizelo třepení a zmizelo rýhování.



BUDU RÁDA, KDYŽ MI DÁTE VĚDĚT, JESTLI REPARAČNÍ LAK SILILEVO ZNÁTE, POUŽÍVÁTE A ZDA JSTE SPOKOJENÉ. NEBO JESTLI VÁS SILILEVO ZAUJALO.


Děkuji PR zastoupení společnosti Ogilvy&Mather Morava za zaslání laků na vyzkoušení.

4 komentáře:

  1. Díky za inspiraci.Tohle moje nehty potřebují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není vůbec za co, snad lak pomůže a budeš mít krásné nehty :)

      Vymazat
  2. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli - Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)