Vlasová péče od kosmetiky -417

Ahojky :)

Už nějaký ten pátek jsem si říkala, že bych ráda vyzkoušela šetrnější vlasovou kosmetiku. Přiznám, že celý život používám šampony a další vlasovou péči pouze z drogerie a zatím mi to tak vyhovuje. Samozřejmě bych vlasy chtěla mít hezčí, ale kdo ne, že? Žádná sláva to není, ale na druhou stranu si až tak nemůžu stěžovat.

Když si přišla nabídka na vyzkoušení některých produktů od kosmetiky z Mrtvého moře -417, nebylo co řešit. Chvilku jsem si pohrávala s myšlenou vyzkoušet něco na pleť, nakonec zvítězila myšlenka na zkoušení přípravků na vlasy. Jak testování dopadlo, jak se Mrtvé moře zamlouvalo mým vlasům a proč jsem byla trochu zklamaná, se dozvíte v článku :)




Šampon s vitamíny a minerály (250ml/390Kč, oficiální popis a informace ZDE)

Na šampon jsem se moc těšila, protože jsem byla zvědavá, jak vlasy budou reagovat na šampon bez parabenů. Bohužel jsem asi čekala příliš, protože oproti běžným šamponům jsem až takový rozdíl neviděla.

Nemá žádnou specifickou vůni (unisex), je ale příjemná a myslím, že bude vyhovovat všem. Pění tak akorát a vlasy si s ním bez problému umyjete. Je určen na každodenní použití, zkoušela jsem proto umývat častěji a vlasy zbytečně nezatěžoval, takže s tím mohu souhlasit. S mými mastnými vlasy si poradil bez problémů. Umyl dobře a vlasy zbytečně nemastil. Dokonce jsem mohla umývat až o dva dny déle než obvykle. Jsem ale zvyklá umývat každý třetí (někdy i druhý) den, prostě mám pak lepší pocit. S tímto šamponem jsem ale i třetí den měla dobrý pocit, to u drogerkových jsem už musela umývat. Za to palec nahoru. Nedostavily se ani nepříjemné svědivé pocity, jak se mi občas u nově zkoušených šamponů stává.

Nějaký větší zázrak se ale nestal, možná jsem si šampony bez parabenů představovala až moc růžově. Šampon ve finále špatný vůbec není, jenom jsem čekala víc. Mě osobně ale za srdce bohužel nevzal, jestli chcete vyzkoušet něco nového, tento bude dobrá volba.






Omlazující bahenní maska (200ml/590Kč, oficiální popis a informace ZDE)

Jak mě trochu zklamal šampon, maska obrovsky překvapila. Sice podle popisu není vhodná na mastné vlasy, mně vyhovovala. Mám je totiž mastné u kořínků a u konečků hodně suché, ale masku stejně dávám jen do délek. Tato se může dávat i na pokožku, to jsem ale nezkoušela, na pokožku dávám pouze šampon. Masku jsem vždy nechala působit přibližně 5 minut, dopřávala jsem si relax a vlásky taky hezky relaxovaly. Maska stejně jako šampon voní příjemně, ale nic konkrétního z ní necítím. Ihned po umytí mám vlasy dokonalé hebké, jemné, ale silné. Nevím, jak přesně to popsat, ale mám vlasy jemné a takové rozlítané, po masce byly jemné, ale hezky zacelené a uhlazené. Vlasy mi přijdou zdravé a vypadají hned lépe. Olejíčky nepoužívám, po masce by ale na mé vlasy nebyly potřeba, protože vlasy jsou i vyživené.

Masku používám max. jednou týdně a stačí to. Střídala jsem jí s maskou Densify od Fructis, kterou jsem taky moc chválila, ale co se týče celkového efektu, tak -417 je lepší. Vlasy se mi zdají hezčí napohled, ale i na dotek. 

Pokud chcete vlasům dopřát pořádný relax a skvělou péči, masku mohu jenom doporučit. Pořizovací cena je vyšší, to ano, ale nepoužíváte ji každý den :)




Moc děkuji zastoupení Nuspring.cz za možnost vyzkoušení této vlasové péče.


ZNÁTE KOSMETIKU -417? DOPORUČÍTE MI NĚCO? 
CO VY A ŠAMPONY BEZ PARABENŮ APOD.? VIDÍTE ROZDÍL? 
JAKÁ JE VAŠE OBLÍBENÁ MASKA? :)


8 komentářů:

  1. Mojí nejoblíbenější maskou na vlasy byla masku Milk Honey od Oriflame a taky kokosový olej (nechávám působit klidně 2-3 hodiny a pak umyju). Teď jsem si zrovna objednala novou masku z Avonu s výtažky z černého kaviáru, tak na tu jsem zvědavá. Masky na vlasy používám hodně, protože pak fakt vidím rozdíl :). Já jsem měla zase možnost vyzkoušet od této značky krém na ruce a suchý olej, který je jak na tělo, vlasy tak pleť a nemám co vytknout
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já čtu docela chválu, tak časem budu muset vyzkoušet i nějakou tělovku :))

      Vymazat
  2. Všimla jsem si, že -417 teď docela frčí, ale já jsem o této značce dosud nevěděla :-D Jinak nevidím žádný rozdíl mezi šampony bez nebo s parabeny a masku mám nejraději ananasovou od Freemana :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj docela teď frčí a čtu spíše chválu, tak budu muset vyzkoušet ještě něco :))

      Vymazat
  3. Oba produkty vypadaji dobre, masky moc nepouzivam, doma mam jen jednu od Dove Oxygen & Moisture a ta je fajn :-) Jinak me zaujal ten sampon, ja si musim myt hlavu obden a obcas uz ten druhy den se necitim s nimi nejlip a tak porad hledam neco, co by mi pomohlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych nejraději myla vlasy každý den, aby byly hezké a voňavé, to ale bohužel nejde :(

      Vymazat
  4. Ahoj tak tuhle kosmetiku neznám, ale kdo ví třeba si v budoucnu od ni něco pořídim :|

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)