Filmtips I.


Zdravím všechny :)

Dneska to bude zase trošku mimo kosmetické téma, budou to filmové tipy. Já nevím jak vy, ale já se nejlépe odreaguji při sportu, s přáteli, při nějakém výletění a občas trošku toho lenošení u filmu pod peřinou není na škodu. Často ale hledám jak zběsilá, jaký film bych zkoukla, proto dnes přicházím s několika tipy. Některé filmy budou novější a některé starší, které jsem třeba zahlédla v telce a zaujaly mě a žánr bude také různý :) Tak třeba vás nějaký můj tip zaujme :)) 

Filmy a k nim stručný popis si můžete přečíst po rozkliknutí



Posedlá (drama, thriller, psychologický, 2009, hodnocení na csfd: 61 %)
Podle názvu jsem si myslela, že to bude horor, kde hlavní postavou bude dívka posedlá ďáblem :D Sekla jsem se a to dost.

Hlavní postava Sharon (Beyonce), se stěhuje se svým manželem Derekem do nového domu v LA a zároveň se doma stará o miminko. Derek pracuje jako finanční poradce ve velké firmě a asistentku mu dělala právě Sharon. Uzavřeli spolu dohodu, že pozici asistentky bude vykonávat muž. Vše se ale začne komplikovat, když do firmy na záskok nastoupí mladá a půvabná Lisa, která bude dělat manželům ze života peklo ....




Mortal Instruments: Město z kostí (akční, fantasy, dobrodružné, 2013, hodnocení na csfd 52 %)
Clary je obyčejná dívka, žije se svou mamkou v NY.  Na jedné párty jako jediná ale uvidí vraždu a od té doby si začne všímat věcí, které ostatní nevidí. Dozvídá se o minulosti své mámy a také o Lovcích stínů, kteří bojují s různými nestvůrami.



Stážisti (komedie, 2013, hodnocení na csfd: 61 %)
Jakto, že jsem tento film vidělat až teď? Už dlouho jsem si tak nezasmála :))

Prodejci a zároveň nejlepší přátelé, Billy (Vince Vaughn) a Nick (Owen Wilson) dostanou výpoveď a hledají práci. Přihlásí se tedy na stáž do Googlu, kde jsou ostatní daleko mladší než oni. Aby na konci stáže dostali místo musí s dalšími stážisty vytvořit tým a vyhrát. Během stáže plní různé úkoly (výzvy) - tj. musí umět pomoc lidem na zákaznické lince, musí vymyslet nějakou "chytrou aplikaci" a nebo frají famfrpál (z Harryho Pottera) :D

U scény s famfrpálem jsem umírala smíchy a v momentě kdy na scénu přišla Zlatonka - no to byl konec :DDDD



Riddick (akční, scifi, 2013, hodnocení na csfd: 64 %
(ehm....jak někde hraje Vin Diesel, tak si rovnou připravuju kapesník na slintání :D) Ne, teď už vážně.

Předchozí díly jsem viděla už kdysi dávno (první díl se jmenoval Černočerná tma), proto jsem chvilkama tápala, jakže to vlastně minule dopadlo, ale k omu abyste pochopily tento díl, předchozí díly vidět nutně nepotřebujete.

Riddick je zrazen a vysazen na opuštěné planetě, kde se musí vypořádat se spoustou predátorů, kteří planetu obývají. Na opuštěné základně vyšle signál na jiné planety a jelikož je hledaným zločincem, na kterého je vypsaná odměna, na planetu se začnou sjíždět lovci odměn a snaží se Riddicka dostat, ať už živého či mrtvého. Jedinou šanci jak se zachránit je ukrást jednu loď a odletět. Podaří se mu to?



Hunger Games: Vražedná pomsta (akční, dobrodružný, 2013, hodnocení na csfd: 76 %)
K tomuto filmu ale už předchozí díl vidět musíte, protože přesně navazuje na tento druhý díl. Začíná tím, že vítězové z minulých her Katniss a Peeta se představují jednotlivým okrskům, ve kterých ale panují velké nepokoje. Akce začíná ve chvíli, kdy prezident Snow vyhlásí 75. hry, kterých se mají zúčastnit vítězové her minulých, opět tedy Katniss s Peeta. Jaké nástrahy na účastníky čekají a kdo vyhraje se už ale dozvíte ve filmu .... :)

První díl se mi líbil trošku více, protože u tohoto byl začátek takovej nudnější a spíš bych dala přednost větším akcím v aréně, ale už se těším na další díl :)



Pot a krev (akční, drama, komedie, 2013,  hodnocení na csfd: 70 %)
Hlavní postava Daniel Lugo (Mark Wahlberg) pracuje jako trenér v posilovně ale ví, že touto prací pořádně nezbohatne, proto vymyslí plán, jak si přijít na slušný balík peněz. Chce unést svého klienta, který je bohatý obchodník a poté za něj vybrat výkupné. Do svého plánu zahrne ještě Paula (Dwayne Johnson), který je akorát propušten z věžení a svého kamaráda Adriana, který je závislý na steroidech.

Že bych přímo vyhledávala filmy podobného žánru, to ne, ale docela jsem se i nasmála a prý je příběh založen na skutečných událostech :)




Tak já doufám, že jsem vám dala nějaký tip na film a budu ráda i za vaše tipy :))

14 komentářů:

  1. Všetko som videla, všetko je to dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pot a krev, Stážisti super, pobavila jsem se. První film vypadá dost zajímavě, ten někdy zkouknu :) A Hunger Games mě nebrali nikdy, nechápu, co na tom všichni vidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem byla docela pozadu, ani jsem nevěděla, že je kniha :) ale filmy se mi celkem líbily :))

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. viď? :) a já fakt původně myslela, že je to horor a bude se tam vymítat ďábel :D

      Vymazat
  4. Já jsem z uvedených filmů viděla jen Hunger Games (oba díly se mi moc líbily) a Stážisty. :) Akorát u HG jsem přesný opak, já bych tam právě tu akci v aréně až tak mít nemusela, spíš mě baví co se děje kolem. :D Určitě bych ráda ještě zkoukla Mortal Instruments a Pot a krev. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si mylsím, že v těch dalších dílech by mohla být ta akce kolem, tak to bude to pravé pro tebe :))

      Vymazat
  5. Pot a krev mi přišel jako naprosto příšerný film :(

    Stážisty mám v plánu na příští dny :)

    Hunger games byly super ;)

    Díky za tipy :) Docela mě zaujala Posedlá..

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můj šálek kávy to není, ale celkem to ušlo - už jsem tedy viděla horší filmy :DD

      Vymazat
  6. poznám len hunger games :)

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Takže co bych ti tak doporučila na oplátku :D teď nově Vampire Academy, knížky miluju a film byl docela dobrý, taková sranda. Potom mě teď bavilo Beastly, Grown Ups 2 (a ještě lepší je jednička), The Perks of Beeing Wallflower, kámoška teď říkala, že je dobrá Nymfomanka. a do kina se teď chystám na Pompeje a Yves Saint Laurent a Divergent - to jsem četla knížku a dost dobrý :) od tebe jsem viděla Hunger Games a Mortal Instruments (obojí jsem i četla) a teď se chystám na ty Stážisty, díky že jsi mi je připomněla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé děkuji za tipy :))
      nad Vampire Academy jsem přemýšlela v sobotu, když jsem byla v Letňanech, ale zkouknu to asi až doma v klidu :)) Grown Ups 2 jsem viděla a první díl se mi zdál o dost lepší, ale koukat se na to dalo :)) Pompeje bych taky chtěla vidět :)))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)