Být či nebýt šmoulou?

Ahojky všem :)

Kdo by nenarazil na modrou, šmoulí masku od Freemana? Jednu dobu se objevovala snad všude a každý se fotil a chtěl být alespoň chvilku šmoulou :) Já jsem dlouho odolávala, ale vše co by mělo zatočit s póry, mě prostě láká.

Značku Freeman znám už celkem dlouho, narazila jsem na ní cca před šesti lety na veletrhu kosmetiky. Tenkrát to pro mě byla novinka, a protože mě hodně zaujala, hned jsem si koupila nějaké scruby. Pak jsem ale neměla moc možností, kde tuto značku koupit, tak jsem na ni nějak pozapomněla.

Někdy v zimě jsem si ale všimla, že mají v Globusu slevy, tak jsem zkusila koupit legendární šmoulí masku rovnou v celém balení a pak na zkoušku pytlíček s maskou s čokoládou a jahodou.

A jaká se mi osvědčila a po které mě šíleně pálil obličej, se dočtete v článku.



Jako první jsem hned musela zkusit modrou šmoulovou. Je to antistresová pleťová maska s minerály z Mrtvého moře.

Podle oficiálního popisu je vhodná pro všechny typy pleti. Obsahuje tyto aktivní látky - minerály z Mrtvého moře, levanduli a bergamot.
A má umět - čistit a okamžitě absorbovat přebytečný maz, zklidnit, udržovat zdravý vzhled pleti a uvolňovat ucpané póry. 

Takže podle popisu mi maska zněla moc sympaticky, hned jsem se pustila do zkoušení a těšila jsem se její účinky. Použití je opravdu snadné - prostě masku nanesete na obličej a necháte přibližně 10  - 15 minut zaschnout. Poté opláchnout. Já masku dávám 2x týdně, jednou slabší vrstvu a pak trošku silnější. Nechávám ji zaschnout, co nejvíce to jde. Že je maska zaschlá poznáte snadno - už se neleskne a zatvrdne. Takže pokud se vám někdo bude škodolibě posmívat, že vypadáte jako šmoula, nepůjde se vám tolik smát. Pak masku smyju pomocí odličovací houbičky. Během působení masky necítím žádné pálení, svědění nic. 
A účinky? Naprosto skvělé. Pleť mám zbavenou mastnoty, přesně jak maska slibuje a pleť je hezky matná. Pokožka je jemná a sametově hebká. Maska trošku pleť stáhne a taktéž póry, ale s póry by si teda mohla poradit o něco více. Po smytí masky mám vždy pleť čistější, rozzářenější a svěžejší.
Je taky fajn, že pleť nemám začervenalou, maska mi tedy pleť nijak nedráždí.  Za mě tato maska rozhodně ano. Už ji dopotřebovávám a rozhodně si ji koupím znovu.
Málem bych zapomněla na levandulovou vůni, ta mi byla příjemná, nic vlezlého a opravdu dopomáhala k té relaxační atmosféře.

Cena se pohybuje kolem 100 - 150 Kč za 150 ml.


S modrým šmoulou jsem teda hodně spokojená a těšila jsem se na použití červeného pytlíčku. To je detoxifikační pleťová maska s čokoládou a jahodou.
Obsahuje aktivní látky - bambucké a kakaové máslo, výtažek z jahody a kaolín. 
Má pleť vypínat, minimalizovat vzhled velkých pórů, tonizovat a detoxikovat pokožku, vyživovat a hydratovat.  

Opět mě hodně zaujal účinek, který má minimalizovat póry. Dokonce jsem se na ní těšila o něco více, než na modrou. Ale ještě, že jsem měla jenom pytlíček, protože mé pleti prostě nesedla.
Použití je stejné, jako u modré. Nanesla jsem slabší vrstvu a čekala, až maska zaschne. Asi po 3 minutách jsem začala cítit hrozné pálení a svědění. Řekla jsem si, že to vydržím, ale po dalších 3 minutách bylo pálení ještě horší, rozhodla jsem se to ale vydržet a nechala jsem masku působit asi 10 minut. Po deseti minutách mi maska na obličeji tak zaschla, že jsem absolutně nemohla s obličejem hýbat. Maska zatuhla asi 3x tolik, jak u té modré. Po opláchnutí jsem měla pleť zbavenou mastnoty stejně jako u modré. S póry si také poradila stejně jako šmoulí. Účinky jsem tedy zaznamenala stejné. Ale - po této jsem měla šíleně, ale šíleně červený obličej. Naštěstí během půl hodiny bylo už všechno v pořádku. Když jsem zkoušela masku znovu, opět mě šíleně pálila a to nemám citlivou pleť a zvládne celkem dost. Jediné plus byla ta vůně, opravdu jsem cítila čokoládu a jahody. Vůně to ale nezachrání, protože to pálení bylo dost nepříjemné a tuto už bych si znovu nekoupila. Raději zkusím zase jiné a už mám některé vyhlídnuté :) 

Pytlíček stál asi 30 Kč a má 15 ml.

Takže odpověď k názvu článku - ano, chci být šmoulou. Modrá maska mi sedla skvěle, účinky měla taky přesně takové, jaké chci (až na ty póry) a určitě si ji koupím znovu.
Čokoládová s jahodou mi kvůli pálení nesedla a velké balení si kupovat nebudu.

A CO VY A MASKY FREEMAN? KTEROU MÁTE? JSTE SPOKOJENÉ?

 


16 komentářů:

  1. Chtěla bych vyzkoušet, takže zkusím tuto šmoulí, díky za tip :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. S tou červenou mám bohužel úplně stejnou zkušenost, ale já debil se tak nechala očarovat tou vůní, že jsem si rovnou koupila plné balení a teď jenom hledám, komu to podaruju, ať mi zbytečně tady neleží.. :D Šmoulí jsem nezkoušela, ale velmi dobré zkušenosti mám s acai maskou (fialové balení), tam jsem se taky nechala oblbnout vůní a koupila si v akci v Rossmannu plné balení, ale nelituji vůbec, už mi zbývá méně než polovina :)) Tak potom možná zkusím šmoulí, až mi dojde, ale tentokrát už jenom z pytlíčku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uff tak nejsem jediná :D tu fialovou bych ráda zkusila, tak snad mi bude vyhovovat, ale raději nejdřív zkusím zase pytlíček :)

      Vymazat
  3. Ta šmoulí mě taky láká, já si koupila tu zelenou ovesnou s avokádem a hrozně mi vadí vůně, nebo jak to pojmenovat - štípe mě to v očích. A pleť je pak taková vysušená... Za mě nic moc, šmoulí ale zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě vždycky pobaví, jak masky slibují "zbavení mastnoty". To je snad automatický a dělá to každý "čisticí prostředek" na pleť...? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už jsem měla pár masek, které mi s pletí neudělaly absolutně nic :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. šmoula za to stojíí :)) ale raději na zkoušku jen ty pytlíčky a až se osvědčí tak velké balení :) kdybych koupila plné balení té červené, tak by se mi tu jen válela, takhle za ušetřený penízku můžu zkusit zase jiné :)

      Vymazat
  6. Já jich mám několik, favorit pro mě je peeling od Freemana, a teď jsem koupila jednu masku, ale mám po ní červenou kůži, tak nevím. Ale jinak se mi nezdá špatná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se toho červeného obličeje docela lekla a bála jsem se, naštěstí začervenání zmizelo :))

      Vymazat
  7. Modrou šmoulí mám taky a jsem rovněž spokojená. Tu jahodovou jsem si teď na zkoušku koupila v Kauflandu, kde byl pytlíček za pouhých 10 Kč, ale ještě jsem jí nezkoušela, tak doufám, že se mi to pálení vyhne. Jinak mi obecně Freeman kosmetika vyhovuje.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  8. Chci zkusit tu šmoulí, ale za chvilku mi přijdou novinky od Freemana, :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jó? doufám, že bude článek? na novinky jsem zvědavá :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)