Vaříme s Knorr - ochutnejte ten rozdíl

Ahojky všem :))

Občas se na mém blogu také objeví nějaký ten receptík, proto jsem se velmi ráda zapojila do projektu (nebo možná do výzvy, jak chcete) s Knorrem. Do stejné výzvy se kdysi zapojily Flabgee a Kass.enka, tak se na jejich videa můžete podívat.

A o čem to vlastně je? Jde o to, že mi domů dorazila krabice plná surovin, společně s bujóny Knorr, které jsou to hlavní, o co v této výzvě jde. Samozřejmě chápu, že bojóny mají spoustu odpůrců. Já sama je nepoužívám moc často, spíš zřídka a to tak max. jednou do měsíce a někdy ani to ne. Ale tyto bujóny už jsem jednou zkoušela a nebyly vůbec špatné. A z daných surovin nebo alespoň z některých, jsem se měla pokusit uvařit něco dobrého :)

To bych nebyla já, abych se do výzvy hned nepustila. A jak vaření dopadlo, které suroviny jsem použila, se dočtete v článku.




Byla jsem opravdu nedočkavá, co v krabici bude. U kosmetiky tak nějak vždycky tuším, co tam bude, ale tentokrát jsem se fakt těšila :))


Tadáá :))

Docela jsem se bála, aby tam nebylo hodně věcí, které nejím. Byla by to totiž škoda. Nakonec jsem se zaradovala, protože tam nebyly vůbec špatné potraviny.

V krabici  se ukrývaly tyto suroviny:
- sójové kostky
- těstoviny
- houby
- fazole
- cibule
- chilli papričky
- sladká paprika
- a hovězí bujóny

Houby a fazole sice nejsou mými favority, ale v malém množství mi vůbec nevadí. Takže všechno ostatní pro mě nebyl problém a hned jsem přemýšlela, co uvařím. Bylo to celkem jednoduché. Myslím, že i vás by hned napadl guláš. A protože guláš je u nás doma oblíbený, bylo to jasné :))




Tady už mám připravené suroviny. Použila jsem:
- těstoviny
- fazole
- houby
- sladkou papriku
- cibuli
- vepřové maso
- bujón
- chilli papričku
- a gulášové koření

Můj plán byl klasický guláš, obohacený o houby a fazole. Jak už jsem psala, zrovna tyto dvě suroviny nemusím, proto jsem s nimi šetřila. A místo sójových kostek jsem vařila vepřové maso. Přítel by si totiž moc nepochutnal a maso prostě musí mít :)) Také jsem jako další surovinu přidala gulášové koření. Jinak jsem se držela přibalených surovin.



Nemusím snad ani říkat, že cibulka je první krok :)))



Zasypeme troškou papriky.


A přidáme na kostičky nakrájené maso a osolíme. 


Přisypeme gulášové koření, přilíváme vodu, dusíme a dusíme :)




Nezapomene na těstoviny :))


Až bude maso měkké, přidáme bujón a necháme povařit :)


Nakonec jsem přidala trošku fazolek, hub a na maliličkaté kousky chilli papričku (mě pálí hodně, takže jsem dala jenom jednu). Zahustíme a je to :)


A oběd byl hotov :)





Guláš snad zvládne každý a přijde mi, že každý si ho dělá po svém. Každý máme také jiné chutě, takže kořeníme jinak. Musím se fakt pochválit, protože guláš byl výborný. Do guláše teda chilli papričku nedávám, ale dodala tomu fakt šmrnc a byl vynikající. 
Druhý den byl guláš samozřejmě ještě lepší, dali jsme si místo těstovin brambory a opravdu mňamka :)

A bujon? Neměl žádnou výraznou chuť, takže nějak nezkazil chuť jídla, naopak mu dodal lepší chuť a opravdu to není nic, co by bylo špatné. A jak už jsem psala v úvodu, bujony nepoužívám každý den, ale zároveň proti nim nic nemám a občas ho do vaření přidám.


BUDU RÁDA, KDYŽ MI DÁTE VĚDĚT, JESTLI JSEM SE ÚKOLU ZHOSTILA DOBŘE.
CO BYSTE UVAŘILY VY? JAKÝ MÁTE NÁZOR NA TENTO BUJÓN - ZKOUŠELY JSTE HO?:)

Mějte hezký zbytek dne :)

 

8 komentářů:

  1. Mmm, to vypadá výborně, já zase fazole,houby i sójové maso miluju, takže mě by balíček k vaření sedl parádně :). Asi bych z toho udělala podobný recept jako ty, možná bych udělala tu směs a k tomu třeba hranolky, to by mohlo být taky dobrý :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď jsem dostala šílenou chuť na hranolky a to je moc často nejím :DD

      Vymazat
  2. To vypadá báječně, příště přijdu na oběd :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. klidně :)) ale musíš být rychlá, u nás vždycky jídlo zmizí nějak rychle :DD

      Vymazat

Děkuji za komentář :)