Recenze novinek od Essence 1.část

Dneska si dáme recenzi na některé produkty, které do svého sortimentu nedávno zařadila kosmetika Essence. Essence svůj sortiment obměňuje celkem často a někdy se v novinkách objeví celkem fajn věci. Na druhou stranu se někdy vyřadí skvělé věci a to si potom pěkně u stojanu zanadáváme, co? :))

Já jsem měla možnost pár věcí vyzkoušet, takže se dneska mrkneme jak dopadla řasenka, dvoje stíny a dvoje tekuté linky :)




Jako první si vezmu na mušku řasenku Lash Princess Volume, která má takový zvláštní kartáček. I obal je nepřehlédnutelný, protože má vystouplé pogumované zdobení. Mně se obal líbí, ale že bych takové zdobení musela mít na všech řasenkách, to ne. Je poznat, že se Essence zaměřuje spíše na mladší ročníky, ale to hlavní na řasence je kartáček. Ten je zvláštně zahnutý a docela jsem se bála, jaký bude. Ale překvapil a to hodně.

Při první aplikaci jsem to trošku přehnala, a protože jsem nanesla řasenky hodně, měla jsem řasy totálně slepené. Při další aplikaci jsem si dala pozor a efekt byl naprosto dokonalý. Kartáček se snadno dostane ke kořínkům řas a krásně je pročeše a prodlouží. A to všechno v první vrstvě :) Objem a hustotu ale nedodá, s tím je potřeba počítat. Řasenku používám poctivě skoro měsíc a zátěžovými testy prošla bez problémů. Nedrolí se, neobtiskává se a řasy jsou celý den hezky natočené.

Stojí 95 Kč, takže za vyzkoušení určitě stojí a já jsem si řasenku moc oblíbila. Mohu ji tedy doporučit.



Jedna vrstva a foceno večer, řasenka tedy celý den držela v pohodě :)




Teď jsou na řadě 3D stíny v odstínu 07 Irresistible fullmoon flash. Stíny jsou na tom s pigmentací průměrně, jsou jemně namleté a jdou hezky vrstvit, takže docílíte hezkého odstínu. Osvědčilo se mi nanášení prsty. Stíny jsou ale na můj vkus moc suché a šíleně práší. Takže doporučuji nejdříve líčit oči a pak makeup. Bez báze se mi po čtyřech hodinách začínaly slívat do vrásek, s bází vydržely bez problémů celý den. Musím chválit, že třpytky ze stínů neopadávají, takže nemáte po celém dni pod víčkem neplechu. Na rychlé líčení stíny ale stačí, a když si vyhrajete tak vytvoříte moc hezké líčení :)

Stíny stojí 85 Kč a na výběr je z devíti variant.
Ve své sbírce mám ale lepší stíny, takže tyto u mě bohužel neobstály.



Opět foceno večer. Stíny s bází drží bez problémů a třpytky neopadávají.



Do nového sortimentu byly zařazeny i inkoustové oční linky. Linky nosím tak jednou za půl roku a linky mi vůbec nejdou, proto to pro mě byla tak trošku výzva. Ale nějak jsem si je oblíbila a poslední dobou linky do líčení zapojuji stále častěji :)

Essence zavedlo rovnou dvě verze, jednu matnou a druhou klasicky lesklou. Rozdíl v nich vůbec žádný nevidím, ten uvidíte pouze z blízka, na oku to ale poznat moc nejde. Schválně jsem líčila každé oko jinou verzí a nikdo nic nepoznal :) Aplikují se snadno, neměla jsem s tím žádný problém. Zasychají rychle a nikde se neobtiskávají. Mám mastnější víčka, a proto jsem byla zvědavá na výdrž. A linky překvapily. Vydržely celý den bez rozmazání. Občas jsem měla pouze trošku rozmázlý ocásek u linky, ale já si často mnu oči, takže za to linky nemůžou.

Linky stojí 85 Kč, a když jsem linky zvládla i já, tak vy určitě také :)) Líbí se mi i maličké balení linek, takže v kosmetické taštičce nezabere skoro nic. U mě tedy obě verze obstály.


A prosím, nesmát se :D Linky mi opravdu nejdou :( Stíny 3D Essence a řasenka také Essence, jak jinak :)

Rozdíl mezi matnou a lesklou verzí je znát, na oku ale skoro vůbec.


Také jsem měla možnost vyzkoušet nové metalické stíny v odstínu č. 18 choco-chic. Stíny jsou zase jemně namleté, ale práší už o něco méně, než ty 3D. Pigmentované jsou dobře, takže parádu na oku udělají. Bohužel třpytivá vrstva je pouze na povchu a po setření horní vrstvy jsou stíny bez třpytek. A to je škoda. S třpytkami stíny vypadají totiž skvěle a nikde neopadávají. Bez báze vydržely šest hodin, takže si vedly lépe než 3D stíny.

A tyto stíny stojí 75 Kč a na výběr je devět variant :) Za mě ano, ale docela mě zklamalo, že je třpytivá jenom horní vrstva :( Jinak by to byl opravdu úžasný odstín :)


Škoda, že třpytky jsou jenom v horní vrstvě :(



A ještě jsem nafotila swatche stínů. U toho metalického vidíte, že s třpytkami vypadá hned o něco lépe :)



Ještě mi přišlo nové ořezávátko. To jsem tedy ještě nezkoušela, spíš jsem vám chtěla dát vědět, že je v sortimentu. Chválím dva otvory, takže nazmar nepřijdou klasické ani jumbo tužky. Ořezávátko stojí 30 Kč :)




Pokud to vezmu ve stručnosti, tak určitě doporučím řasenku a obě linky. Stíny nejsou špatné, ale u 3D mi vadí prašnost a u metalických zase to, že je třpytivá pouze horní vrstva. Propadáky to ale nejsou :)

A tímto samozřejmě děkuji eshopu baby-baby, za poskytnutí novinek k recenzi.

JAK SE VÁM NOVINKY LIBÍ? UŽ JSTE NĚJAKÉ ZKOUŠELY?

30 komentářů:

  1. Libi se mi rasenka, akorat s Essence rasenkami nemam dobre zkusenosti :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem zatím zkoušela pouze tuto a modrou voděodolnou a ta je fakt parádní :))

      Vymazat
  2. Řaseku používám už asi 2,5 měsíce a je fajn. Bohužel mě celý den bez problému nevydrží. Občas se mi maže a drolí, ale zase žádná katastrofa to není. Já mám ještě to staré strouhátko a můžu ho jedině chválit. Mám ho už řádnou dobu a stále krásně strouhá a to i jumbo tužky.

    Radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak doufám, že mi časem (až bude trošku vysychat) taky nebude dělat neplechu :))

      Vymazat
  3. Škoda že u těch stínů je třpytivá jen ta horní vrstva, protože jsou nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jó, ta řasenka je boží, nedám ji z ruky :) Jinak 3D stíny mám také, akorát v jiné variantě a mám je celkem ráda. Ořezávátko mám ještě ze "staré edice" a je výborné. Zaujaly mě ty lesklé linky, po těch bych se mohla mrknout. Škoda, že ty druhé stíny jsou třypytivé jen v horní vrstvě :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím na řasenku slyším chválu, tak to se Essence asi něco dobře povedlo :)))
      na linky jsem si teď docela zvykla a nosím je často, alespoň trénuju :)) ale pokud pospíchám, tak to prostě nejde :D vždycky se s tím patlám alespoň 5 minut :D

      Vymazat
  5. Ta řasenka vypadá božsky, dělá Ti krásné řasy! Až mi dojdou řasenky, které mám nasyslené do zásoby, asi ji vyzkouším :)
    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc :)) za vyzkoušení určitě stojí, je skvělá :)

      Vymazat
  6. Já už od Essence strašně dlouhou dobu nic neměla, resp. nic nového. Už u nich koukám snad jen po lacích, které jsou většinou dost povedené:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to já zase laky docela obcházím, moc dlouho mi nevydrží :) ale odstíny mají pěkné :)

      Vymazat
  7. Pěkný článek, řasenka dělá krásné řasy a náhodou se mi Tvoje linka líbí :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Na řasenku mám zálusk už od chvíle, kdy se objevila na našem trhu, tak jsem ráda, že jsi s ní spokojená. Rozhodně si ji tedy pořídím:)

    Lesk na zuby???

    OdpovědětVymazat
  9. Řasenka se mi líbí, ale vyhledávám spíš objem, takže asi nebude bohužel nic pro mě :) Škoda, obal má děsně roztomilý :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  10. Řasenku mám, neodolala jsem tomu obalu, no:-) Ale nezklamala, jsem s ní moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  11. Tekuté linky jsem užcod essence měla, byly dobré, ale catrice liquid ink jsou ještě o fous lepší. Řasenka vůbec nevypadá špatně, ale balení se mi nelíbí. Stíny od essence mě nikdy neoslovily, podle mě jsou málo pigmentované.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. řasenka za to stojí, ta se opravdu povedla :)) od Essence mám pár monostínů a některé jsou fajn, některé zase naopak, asi to spíš záleží na odstínu :)

      Vymazat
  12. Me prave hodne zaujaly stiny a rasenka

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. ja som tiez s 3d tienami spokojna neni.mam vfariantu cierno sive....katastrofa to prási hrozne.... vrstvenie vrstvenie a stále nič,, sklamanie riadne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je škoda :(( mně ta prašnost vadí hodně :( ale když se snažím tak to jde :)))

      Vymazat
  14. Tak ty stíny se třpytkama by mě naštvaly :( Ta horní vrstva vypadá krásně :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  15. Mám tu řasenku a je super. Vyhovuje mi kartáček, protože se mi řasy špatně malují u slzného kanálku.
    S linkami od essence mám vcelku špatnou zkušenost, takže ty asi nevyzkouším a stíny...no :D Vadí mi, že se třyptky setřou už po první vrstvě a moc nepigmentují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to slyším ráda :) koukám, že řasenka se asi opravdu hodně povedla :)))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)