I paty musíte hýčkat ...

Ahojky :)

Už se připravujete na Vánoce? Já absolutně nestíhám, dárky ještě nemám, tak jsem alespoň trošku atmosféry navodila na blogu a pohrála jsem si se vzhledem :)

Články o nehtech tu jsou celkem často, plánuji i sérii článků, jak správně o nehty a ruce pečovat. O nohy ale taky musíme řádně pečovat, takže dnešní článek bude věnován tomuto tématu :)) 

A bude ještě malá změna, dneska pro vás recenzovala mamka, snad se bude článek líbit :)


Skleněné škrabky značky Bohemia Crystal mají rovnoměrnou brusnou plochu, jedna strana škrabky má hrubší povrch - pro lepší odstranění kůže a druhá strana je jemnější - pro zahlazení.
Zajišťují nejšetrnější odstranění kůže a dají se i lehce očistit, popř. sterilizovat. Jsou vyráběny ze speciálního českého skla, které zajišťuje větší odolnost a snižují tak riziko rozbití (koberec, linoleum). Je to ale stále sklo, takže pokud škrabka spadne na kamennou zem, rozbije se (nezkoušela jsem:D).


Jak jsem psala v úvodu, škrabky zkoušela mamka, takže budu takový tlumočník :)) Mamku ztvrdlé paty trápí docela dost, proto se na zkoušení opravdu těšila.

Ztvrdlá a praskající pokožka na patách je odumřelá tkáň, kterou dostatečně nehydratujeme, proto vysychá, tvrdne a může i bolestivě prasknout. Praskliny se mohou časem zanítit, protože se do nich dostávají nečistoty a pak nastávají bolesti pat. Může to znít divně, ale i o paty je třeba pečovat. Takže se nesmí nic zanedbávat.

To nejjednodušší, co můžete udělat, je pravidelné mazání. Zabere to chvilku, ale finále vám to ulehčí spoustu práce. Nemusíte pak řešit nějaké nepříjemnosti. Mamka používá klasickou "modrou" Niveu, kterou určitě doma má každý. Hodně pomáhá nějaký mastný krém, který se krásně vstřebá a zanechá pokožku opravdu důkladně hydratovanou co nejdéle. S mamkou jsme si oblíbily jelení lůj od Reginy, který seženete do 50 Kč. Promastí a skvěle hydratuje. Na ty ztvrdlé paty jako prevence opravdu to nejlepší. Takže mazat, mazat a mazat :)



Mamka škrabku používá už skoro půl roku, takže nějaké hodnocení už můžu s klidným svědomím napsat. Dřív si kupovala takové ty obyčejné škrabky, které ji sice problém vyřešily, ale ne na dlouho a né tak dobře jako tyto. Navíc byla brusná plocha moc hrubá a někdy to nebylo příjemné. Tyto škrabky si ale hodně oblíbila a všechny ostatní vyhodila :)

Důležitá je pravidelnost a nenechat paty rozpraskat do extrému. To se mamce občas stávalo, protože po koupeli zapomněla nebo se jí nechtělo. Pak má patu rozpraskanou opravdu hodně, až to hnisá. Obrušování pak není příjemné, takže na to pozor. S touto škrabkou to šlo raz dva a nyní už ale poctivě o paty pečuje, protože má škrabku v koupelně stále při ruce :)

Hrubou stranou plochy krásně odumřelou tkáň "opilujete" a to rychle a snadno. Nic nebolí, stačí chvilička a výsledek vypadá skvěle. Škrabku mamka používá celkem často a zatím se plocha ještě neobrousila, takže ji používá dál. Je potřeba škrabku umývat, nejlépe sterilizovat vložením do vroucí vody, nechceme bakterie, že? :)

Chtěla jsem sem dát nějaké fotky před a po, ale nakonec jsem se rozhodla, že bohužel ne. Nevím, jestli by to někomu nepřišlo nechutné nebo tak něco, snad to nebude vadit.

Co závěrem?
Se škrabkou je mamka opravdu moc spokojená a může ji doporučit. Vzkazuje, že není dobré ztvrdlé paty opomíjet, zanedbávat a nezapomínat mazat. 
 

Škrabky vám přijdou v průhledném pouzdru :) Na výběr je 9 barev, takže je z čeho vybírat. Momentálně jsou zlevněné a stojí 129 Kč :) Můžete si je prohlédnout a koupit tady - www.crystales.cz/skrabky-na-paty

JAK SE STARÁTE O SVÉ PATY?


11 komentářů:

  1. Vypadají moc dobře, škoda, že to tu nebylo dřív... Mamce by se to líbilo.. třeba k Vánocům :-D Teď už mám dárečků, že se mi nevejdou do skříně :-D

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ostuda, nějak jsem s článkem zaspala :D tak alespoň budeš mít tip na další dáreček :)

      Vymazat
  2. Tuhle škrabku mám doma, jsem ostuda, nepoužívám ji...

    OdpovědětVymazat
  3. o té škrabce jsem uvažovala strašně dlouho, ale nakonec mám žiletku a s tou to mám raz dva. Dost na ty paty trpím a tohle by na mě bylo asi krátké, každopádně zpětně si říkám, že to mohl být hezký dárek...tak si to napíšu a budu vést v patrnosti pro případy nějakých narozenin a tak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a myslím, že vynechat fotky před a po je docela dobrý nápad :-D co vidím občas na některých blozích, no, přestala jsem i kvůli tomu sledovat, když na mě vybafly nějaké odpadlé "části lidí" - jak tomu říká Moora :-D

      Vymazat
    2. jo a myslím, že vynechat fotky před a po je docela dobrý nápad :-D co vidím občas na některých blozích, no, přestala jsem i kvůli tomu sledovat, když na mě vybafly nějaké odpadlé "části lidí" - jak tomu říká Moora :-D

      Vymazat
    3. viď? já jsem si říkala, že by to nebylo vhodné :D
      sice by tam byl vidět veliký rozdíl a ten by řekl daleko víc, než psaná slova, ale stejně :DDD

      Vymazat
  4. Takovou šrabku jsem ještě nezkusila,ake už vituelně vypadá krásně. A myslím, že bude i šetrnější, než ten můj šmirgl od Oriflame😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je možné :D my jsme doma taky měli takový šmirgl a toto je úplně jiný level :D

      Vymazat
  5. Ja mam uz skrabku na pety uz 4 roky ,a musim pochvalit je super stale vyborne zbrusuje odumretu kozu na nohach, nedam na nu dopustit,jemne setrne odstranuje staru kozu. Za 4 roky brusne plochy ako nove , veru neznicilelna,,len farba sa zacala olupovat miestami na rucke, no mne nevady ale hlavne ze stale perfektne sluzi,doporucujen setkym zenam co maju pety ako podrazky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)