Můj denní makeup

Ahojky :)

Ráda čtu články, ve kterých se dozvím, kdo a co rád používá na svůj denní makeup. Líčení je pro mě základ a i když to rozhodně s ničím nepřeháním, vždycky si ráno udělám čas, abych alespoň tu nejzákladnější část zvládla. Pak mám celý den lepší pocit. 

Dnešní článek tedy bude o mém denním líčení, tak snad se bude líbit :)





Hodně jsem si oblíbila krém a sérum od Lorealu z řady Skin Perfection, hlavně krém. S krémem rozhodně nešetřím a i přesto se krásně vstřebává a pleť dostatečně hydratuje. Nikdy tedy na krém nezapomínám a když mám čas, tak používám i sérum.


Než se důkladně vstřebá krém, jdu na líčení očí.

Líčení očí se každý den liší a záleží na tom, kolik mám času. Nikdy ale nezapomínám na primer, protože chci, aby stíny na víčku vydržely opravdu celý den a neztrácely na intenzitě. Pokud mám čas, tak mi poslední týdny dělá společníka úžasná paletka od Sigmy. Dá se s ní vykouzlit krásné denní líčení a zkouším různé kombinace. Když chci líčení očí ještě něčím oživit a pozvednout ho na vyšší level, pohraju si s linkou. Na to ale potřebuji čas, protože s tím občas zápasím.

Pokud ale nestíhám, a nebo se mi nechce líčit oči nějak složitěji, použiji šedé Color Tattoo a zafixuji šedým stínem od Essence. Zabere to minutu a líčení drží celý den :)



Řasenky ráda kombinuji a momentálně používám Astorku a Essence. Toto kombo dělá krásné a výrazné řasy. Řasenky se nerozmazávají, neopadávají a drží řasy celý den :)

Protože kladu důraz na líčení očí, volím spíše neutrální odstíny rtěnek. Nejčastěji ale používám jenom balzámy, nebo máslíčka. Poslední dny sahám po máslíčku od Nivei a nebo po EOSu. 



Nepostradatelným pomocníkem je pro mě korektor. Bez něj nedám ani ránu. Už dlouho používám korektor ze Sephory a nemůžu si ho vynachválit. Makeup jsem na nějaký čas ze své líčící rutiny vynechala a tak rovnou používám pudr. Pudry celkem střídám, nejčastěji používám mého oblíbence od MACu. Tvářím dodám jenom opravdu jemný nádech s tvářenkou od kosmetiky MOJE, a když mám ještě chviličku tak obličej vykonturuji. S konturovacím pudrem a tvářenkou to ale vůbec nepřeháním a pokud vynechám, tak se nic neděje :)



A to je všechno z mého denního makeupu :))  

Nějak to nepřeháním, ale vždycky se snažím alespoň sjednotit pleť. Korektor proto nikdy nevynechávám. A pokud pleť stávkuje, tak přichází na řadu i makeup, ten ale používám o dost méně než dříve. I bez líčení očí bych asi mohla vyjít, ale řasenku nevynechávám :)

JAKÝ JE VÁŠ DENNÍ MAKEUP? BEZ ČEHO SE NEMŮŽETE OBEJÍT?

17 komentářů:

  1. Eos jsem měla a byl to fajn balzám a mě zase ta řasenka od Astoru moc nevyhovuje

    OdpovědětVymazat
  2. Ja naopak nepouzivam vubec korektor a bazi jen obcas. Jinak denne stiny, tuzka, rasenka, make-up, tvarenka a pudr a tedy neco na rty. Rano nemam moc cas, takze volim i mene pigmentovane stony, u kterych se nemusim zabirat poradnym rozetrenim :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám jak bázi, make-up, korektor i pudr, tvářenku, řasenku, tužku na oči a linky :) Většinou se líčím stále stejně protože nerada experimentuji, ale občas dám stíny a jinak nesmí chybět dokreslené obočí :)

    OdpovědětVymazat
  4. EOS chci pořád vyzkoušet, ale bohužel stále víc slýchávám, že za to vůbec nestojí, tak já nevím:(
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  5. Bez korektoru se taky neobejdu. Jinak je pro mně nezbytnost báze pod make-up, make-up, pudr, tvářenka. Na oči řasenka, linky a oční stíny a na rty buď rtěnka nebo lesk.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si makeup nedávám vůbec, protože mám problematickou pleť a vždy e mi po něm dost viditelně zhorší :(

    OdpovědětVymazat
  7. Každý den se neobejdu bez korektoru, krému a občas BB, které lehce zapudruju. Potom tvářenka, tužka na oči a hlavně stíny, bez kterých si líčení nedokážu představit. Na každodenní nošení mám nejradši nude odstíny, fialové nebo růžové. No a celé líčení zakončím lehce řasenkou.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné shrnutí, taky plánuji tento článek. :)
    Musím říct, že řasenka od Essence mě mile překvapila a mám již druhé balení, je vážně skvělá a dělá nádherné řasy. Co se týče eosu, tak už tolik nejásám... Paletka od Sigmy vypadá úchvatně!

    OdpovědětVymazat
  9. Já každý den potřebuju aspoň bb krém, korektor, řasenku, tvářenku a tužku na obočí :-D bez toho se neobejdu :-D je teda pravda, že někdy jdu bez bbčka a vystačím si s korektorem, ale bez řasenky a nabarveného obočí vypadám jak marťan :-D

    Maru Giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Ten krém a sérum od L´oréal bych chtěla vyzkoušet. Jinak tuto řasenku od Astoru používám taky a hodně jsem si ji oblíbila, stejně tak Color Tattoo, na ty nedám dopustit :)

    Zaměřeno na: Benefit + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. já se nemůžu obejít bez upraveného obočí :)

    OdpovědětVymazat
  12. aj u mňa vedie korektor :) ale aj farba na obočie!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  13. To duo od Lorealu na plet,ted jsem na to koukala v Tetě a váhála zda to koupit nebo ne,mám strach že to bude nacpaný silikonama a bude mi to ucpávat pory :(

    OdpovědětVymazat
  14. No každý den ráda nosím make-up, podle potřeby korektor, pudr, tvářenku, upravím obočí, bázi, stíny podle nálady, linky, řasenka a rtěnka. Sice na nalíčení potřebuji půl hodiny, ale pak jsem za svůj vzhled spokojená.

    OdpovědětVymazat
  15. Mám také Studio Fix od MAC a bez něj nedám ani ránu! :) + řasenka.

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkné shrnutí a super líčící arzenál, nejvíce se mi líbí paletka od Sigmy a MAC pudr je samozřejmě také super:))

    OdpovědětVymazat
  17. :-) Moje denní líčení je řasenka.. :-) když mám náladu, tak lesk na rty a výjimečně lehce stín (občas zlobí akné, trochu ho zamáznu "neviditelně" make-upem) .. na líčení mě stačí 5 minut i s očištěním pleti.. :-) taky je 14 let.. :') ale je fakt, že moje spolužačky na sebe napatlají všechno.. :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)