Vaříme s Knorr: Bohatá šťáva

Zdravím všechny čtenáře :)

Možná si vzpomínáte, že jsem před nedávnem zapojila do kuchařské výzvy s Knorr. Úkolem bylo uvařit z připravených potravin něco dobrého a vyzkoušet Knorr Bohatý bujon. Do výzvy jsem se zapojila vyloženě s chutí, protože jsem byla zvědavá, jaké bude složení balíčku a jak si s výzvou poradím. Nakonec jsem si vaření užila, vyzkoušela něco nového a před pár dny ke mě doputoval další balíček.

Tentokrát byla v hlavní roli Knorr bohatá šťáva, ale složení balíčku bylo opět velkou neznámou. Do této výzvy jsem se opět moc ráda zapojila a vy se můžete v článku dočíst, co dobrého jsem vařila tentokrát.



V balíku jsem našla:
- špenátové pyré
- loupaná rajčata
- brambory
- rýži
- česnek
- cibule - bílá a červená
- 100 Kč na maso
- samozřejmě Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa
- a recepty pro inspiraci


Minulé složení balíčku jsem moc chválila, protože bylo perfektně sestavené, ale tentokrát to byl takový miš maš. To mi sice nevadilo, ale vůbec jsem nevěděla, jak mám potraviny zkombinovat. Nakonec jsem si poradila tak, že jsem vařila více jídel a některé potraviny jsem přidávala.

Bohužel se mi při zálohování fotek některé ztratily a tak nemám všechno vyfocené. Možná je to i dobře, protože vám nebudu dělat takové chutě, ale nebojte, všechno alespoň stručně popíšu :)



Protože je před námi grilovací sezóna, první jídlo jsem připravovala na grilu. Využila jsem brambory, které jsem jenom nakrájela na plátky, okořenila a opékala. Zrovna jsem měla hroznou chuť na mrkev, tak jsem podusila i pár kousků mrkve. Chtěla jsem jídlu dodat ještě trošku šmrncu, tak jsem ogrilovala i kousky cibulky. No a samozřejmě nesmělo chybět maso, použila jsem vepřovou pečeni bez kosti. A protože se celý balíček točil kolem bohaté šťávy Knorr, ani ta nesměla chybět.

Jak už jsem psala v předchozím vařícím článku, tak bujóny a omáčky z pytlíku apod. cíleně nevyhledávám, ale ani se jim nějak záměrně nevyhýbám. Občas prostě na nějaké vyváření není nálada, ani čas a rychlá omáčka zachrání situaci.

Šťáva nám doma chutnala, vařila jsem ji několikrát, a protože se u nás vaří spíše kuřecí, vyzkoušeli jsme i variantu na světlá masa. Příprava byla jednoduchá a v podstatě během chviličky máte šťávu připravenou. Nějak jsem ji nedochucovala, protože to vůbec nebyla potřeba. Nejsem zvyklá solit, takže pro mě osobně byla dost slaná, ale ostatním členům rodiny to nevadilo a slané jim to nepřišlo. Já jsem si pro sebe ještě šťávu zředila a bylo to ideální.











Pak jsem chtěla využít další potraviny a vrhla jsem se na můj oblíbený špenát. Bohužel ten z konzervy mi opravdu nechutnal, takže jsem ho z vaření úplně vynechala.

Využila jsem zbylou cibuli a osmahla jsem ji společně se zeleninou nakrájenou na kousky. Mezitím jsem si nakrájela kuřecí maso na nudličky a pak také osmahla. Přílohu jsem zvolila rýži a hlavní roli zase hrála šťáva, tentokrát pro světlá masa. Tou jsem lehce přelila uvařenou směs a rychlý oběd byl hotov :))


V kuchyni se fantazii meze nekladou, protože věřím, že by každý z přiložených surovin připravil něco jiného :)) Já jsem se do výzvy opět připojila moc ráda a jsem ráda, že jsem šťávu mohla vyzkoušet, protože špatná vůbec nebyla. Na mě teda jenom trošku víc slaná, ale já nesolím vůbec. Samozřejmě si neumím představit takto vařit neustále, ale jednou za čas mi to nevadí :)

JAK SE STAVÍTE K BUJONŮM APOD. VY? UŽ JSTE S KNORR BOHATOU ŠŤÁVOU VYŘILY? :)

Děkuji Focus Agency, s.r.o., že jsem se opět mohla do kuchařské výzvy zapojit.

10 komentářů:

  1. Myslím, že sis se zadaným úkolem poradila na jedničku. Vypadá to moc chutně :) Osobně hotové bujóny moc nepoužívám, ale tento mě docela oslovil. Myslím, že ho časem vyzkouším ;-)

    Radu - Narozeninová GIVEAWAY o kosmetický balíček za 2700 Kč

    OdpovědětVymazat
  2. Dušenou mrkev bych mohla jíst pořád, tohle jídlo vypadá skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně tyhle bujony vyhovují, složení mají super, chuť skvělou, ušetří mi spoustu práce a ušetřím i za množství koření, protože dodají omáčkám, polévkám atd. chuť. Takže je mám ze všech bujónů nejradši. A ta šťáva na masa nám moc chutnala, taky jsem se do výzvy zapojila. Nemám moc ráda maso a už vůbec ne maso suché, bez šťávy. Takže jsem celý život ke všemu dávala nezdravou tatarku, teď používám tuhle šťávu a jsem spokojená :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli to nemá glutamát, přidaná barviva a deset konzervantů, tak proč ten bojón nezkusit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co jsem někde četla, tak to zase tak slavné s tím složením není ....ale zase tolik tomu nerozumím :D

      Vymazat
  5. Vypadá to nádherně. Dušenou mrkev mám také moc ráda, jsi šikovná. Bohaté šťávy od Knorru jsem už zkoušela, mám totiž moc ráda jejich gelové bujony. Doslova mě nadchly, protože jak říkala Radka, suché maso není dobré. Nejsem nijak výrazně zaměřená na složený produktů, max. si někdy přečtu, co obsahují, ale radikálně se tím neřídím. Tady je ale opravdu supr, že jsou tyhle výrobky od Knorru bez přidaného glutamátu, barviv, konzervantů atd., takže za mě rozhodně jednička v chuti i složení ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsou přesně moje slova, někde si něco přečtu, ale radikálně se podle toho neřídím :)) a jsem ráda, že si také spokojená :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)