Carmex vs. Blistex

Ahojky všem :)

Taky občas chcete vyzkoušet produkty, které jsou hodně vychvalované, a zná je skoro celý svět? Máme tu tak trochu bojové podmínky, protože spousta skvělých věcí se k nám vůbec nedostane a musíme si vystačit jenom u čtených recenzí. A přesně tak tomu je i u slavného amerického balzámu na rty - Carmexu.

Carmex znám ještě z dob před blogováním a za tu dobu jsem na něj naučila celkem dost lidí. Bohužel s dostupností je to trošku oříšek, protože se v našich drogeriích neprodává. A velká škoda, protože je to opravdu skvělý produkt. Balzámků, které dobře hydratují se dá najít celkem spousta, ale těch, co doopravdy pomáhají a rty léči už tolik není. Carmex je toho důkazem. Naštěstí se u nás začal prodávat Carmexův malý bráška (prostě mu tak říkám) a jestli mu dokáže konkurovat, se dozvíte v dnešním článku.




Oficiální popis
Blistex Lip Balzám obsahuje unikátní formuli, která přináší dlouhodobou hydrataci a okamžitou úlevu pro rozpraskané nebo od slunce popálené rty a při výskytu oparů. Pomáhá hojit suché a podrážděné rty. Obsahuje kafr (proti zánětu) a thymol (proti infekci). Krém se dobře vstřebává a vyhlazuje povrch kůže. Obsahuje ochranný faktor SPF 10.

Tak jako Carmex se i Blistex prodává ve více variantách, v kalíšku, v klasické tubě jako balzám nebo v tubě, kterou jsem dostala na recenzi. Ty v balzámové tubě jsou skvělé do kabelky a ty v kalíšku mám ráda na doma, protože si nedovedu představit do nich sahat několikrát za den. Chválím tedy, že i Blistex má více variant na výběr. K balení jako takovému také nemám žádné výhrady, je malé a skladné. Občas ho teda v kabelce zběsile hledám, ale vždycky najdu.

Balzám je poloprůhledný, na rtech ale transparentní. Má silnější mentolovou vůni, která mi nevadí, protože na rtech ji nějak nevnímám. Vůně je ale o dost silnější, než u Carmexu. Stejně jako u Carmexu mě hned po nanesení jemně začnou brnět a chladit rty. Pamatuji, že u Carmexu mi to bylo zprvu hodně nepříjemné, ale časem jsem si na to zvykla a teď mi to vůbec nevadí. Co se týče vlastností, tak mi oba balzámky přijdou opravdu hodně podobné. Blistex hydratuje naprosto perfektně a kdykoliv jsem měla rty sušší nebo jemně popraskané, tak Blistex pomohl stejně dobře jako Carmex. Naštěstí netrpím na popraskané koutky nebo opary a jiné nepříjemnosti, tak Blistex nemusím využívat tak často. Používám ho jenom párkrát do týdne, když rty potřebuji hodně vyživit a dodat jim trošku energie :)

Na rtech bych ale Blistex a Carmex poznala, protože tam rozdíl vidím. Carmex jakoby víc klouže a na rtech mi je o něco příjemnější. Blistex je na rtech také příjemný, ale je o něco hutnější. Nicméně vlastnosti mají stejné.

Blistex má v našich krajinách oproti Blistexu ale jednu velkou výhodu a to dostupnost. Dá se totiž sehnat v drogeriích nebo v lékárnách a ceny se pohybují kolem 80 - 100 Kč. Carmex se momentálně v našich drogeriích koupit nedá, nejblíže v Německu a cenově vyjde stejně.

Pokud potřebujete rty opravdu důkladně hydratovat a především léčit a slavný Carmex zrovna nemáte při ruce, Blistex ho velmi dobře zastoupí a mohu ho doporučit. 

Děkuji eshopu kupkosmetiku.cz za možnost Blistex vyzkoušet.

UŽ JSTE BLISTEX NEBO CARMEX ZKOUŠELY? KTERÝ VÁM VYHOVUJE VÍCE?



10 komentářů:

  1. Zkoušela jsem Blistex i Carmex a Blistex (v kalíšku) je pro mě bezkonkurenční. Z Carmexu jsem byla trochu zklamaná, není špatný, ale na Blistex nemá, takže jej znovu nekoupím. Pořídila jsem si i tónovací balzám od Blistexu, ale to teda taky žádná sláva, takže zůstanu jen u klasiky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak, že bych zkusila kalíškový Blistex? akorát mi vadí do těch kalíšků pořád sahat a jak mám dlouhé nehty, tak to taky není zrovna nejpříjemnější :D

      Vymazat
  2. Já měla oboje a musím říct, že blistex mě zas až tolik nedostal. Po carmexu mám rty naprosto ukázkové bez chybičky. Snad se dočkáme, že bude i v ČR v drogerii a nebude stát velké prachy. Už teď tu máme eos a od zítřka i labella v kalíšku, tak teď jen ten carmex. :D

    Jahoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo ...Carmex by se tu taky už konečně mohl objevit :))

      Vymazat
  3. Na Carmex mám už dlouho zálusk, ale ještě jsem se nedokopala k tomu ho objednat :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. škoda, že jsem si komentáře všimla až pozdě :( bych ti dovezla v Německa :))

      Vymazat
  4. Já si zrovna před nějakou dobou objednala carmex z parfums :)

    OdpovědětVymazat
  5. Carmex je super, mám ho v kelímku a nemůžu se ho nabažit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)