Recenze novinek Essence 2.část

Ahoj :)

První část novinek od Essence, ve které jsem vám ukazovala lesky, balzámky a korektor, už jste na blogu asi viděly (článek ZDE). Dneska je na řadě pokračování a ukážu vám asi ty nejdiskutovanější novinky a to jsou paletky očních stínů. Také se podíváme, jak obstál makeup a korektor v tužce :)



Korektor v tužce Pure Nude (74,90 Kč), odstín 10 pure beige
Korektor je vysouvací, takže je praktický i na cesty a nemusíte do něj sahat rukama, což mi vyhovuje. Odstín Pure Beige je světloučký a má žlutý podtón. Sedí mi ale naprosto skvěle, takže i bledulky mohou vybírat. Tento korektor používám hlavně na zakrytí kruhů pod očima a následné projasnění očního okolí. Na zakrytí velmi drobných nedokonalostí také stačí, ale krycí schopnost je nízká, takže pokud máte větší nedokonalosti, toto nebude ta správná volba. Na začervenalá místa mi ale slouží také dobře. Je středně hutný, ale krásně se do pleti zapracovává a nezalézá do vrásek. Na rozdíl u korektoru v kalíšku mi nezvýrazňuje suchá místa, takže teď v období "kapesník je můj nejlepší kamarád" používám právě tento korektor. Bohužel ale nevydrží celý den. Odpoledne už je vidět, že se vytrácí. Naštěstí ho nosím v kabelce, takže kdykoliv můžu makeup poupravit. Sice ten v kalíšku vydržel déle, ale s tímto se mi lépe pracuje a na pleti je opravdu "nude". Za mě tedy ANO.


Makeup Pure Nude (110 Kč), odstín 10 pure beige
Na makeup jsem byla opravdu hodně zvědavá, protože jsem od Essene zatím žádný nezkoušela. Odstín Pure Beige má opět žlutý podtón, do pleti se sice hezky zapracuje, ale potřebovala bych ještě o kapku světlejší. Konzistence je tekutější, ale po zapracování je výsledný finish naprosto parádní. Má nižší krycí schopnost, takže pokud potřebujete zakrýt nedokonalosti, nesmíte zapomenout na korektor. Makeup ale pleť sjednotí, dodá jí energii a krásný přirozený matnější vzhled. Na mé mastnější pleti sedí dobře, nebyl mastný ani nevysušoval. Ani nebyla potřeba tolik pudrovat. Nezvýrazňoval vrásky ani póry a vydržel celý den. Na makeup od Essence jsem byla opravdu mile překvapená, ale jedna věc mi přeci jenom vadí. A to vůně. Nevím, jestli mám zrovna nějaký špatný kousek, ale má prostě takovou divnou vůní a to mi opravdu nedělá dobře. Občas si to tak vsugeruji, že tu vůní pak na obličeji cítím a z toho nemám dobrý pocit. Až na tu vůní, za mě také ANO.








Paletky očních stínů (120 Kč) varianty Roses a Greys

Paletky se staly asi ze všech novinek těmi nejprobíranějšími a trochu musím dát za pravdu, že je proč. Paletek jsem zkoušela už poměrně dost, jsem teda zvyklá si kupovat dražší stíny, ale dobrými paletkami za pár korun určitě nepohrdnu. A přesně toto je ten případ. Paletky vám peněženku opravdu nezruinují, máte výběr rovnou z pěti variant (dalšími jsou Nudes,  Bronze a Vintage) a celkově stíny nejsou vůbec špatné.

Na balení paletek se mi líbí, že neobsahují zrcátko ani aplikátorek, který je stejně pro všechny asi zbytečný. Možná to někomu přijde zvláštní, ale nic takové v paletce nepotřebuji :)
Každá paletka má 8 stínů a všechny jsou dobře pigmentované a to se v drogerii jen tak nevidí. Stíny jsou skvěle poskládané a v paletkách najdete jak světlejší, tak tmavší odstíny. Vykouzlíte líčení jak na běžné denní nošení, ale i výraznější večerní. V paletkách jsou stíny matné, saténové ale i třpytivé, takže od každého něco a každý si svůj oblíbený určitě najde. Většina stínů nepráší, některé ano, ale to je zanedbatelné. Stíny se dobře ztrácí a líčení zvládne každý :)

Sice preferuji šedá stíny, takže jsem se víc těšila na paletku Greys, nakonec jsem si o něco víc oblíbila paletku Roses. S ní se dá vytvořit jemné, přirození líčení, ale díky tmavším odstínům lze líčení dodat trošku dramatičnosti. V paletce Greys bych akorát mohla mít místo jednoho šedého odstínu nějaký hnědý, ale to už jsou moje výmysly :) A nakonec se také musím přidat ke spokojeným majitelkám a paletky chválím.


Paletka Roses



Paletka Greys





OSLOVILY VÁS PALETKY? MÁTE NĚJAKOU? 
 

14 komentářů:

  1. Mám dvě paletky, Roses a Bronze a taky musím chválit, za tu cenu je to paráda:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se hodně zalíbila paletka, odstíny má opravdu krásné. Čtu na ně samé skvělé recenze. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Žádnou tuto paletku nemám, ale musím si nějakou koupit :-))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  4. Paletky mě lákají, ale nenosím stíny moc často, takže by mi tu zbytečně ležely :) Ale jinak se mi moc líbí.

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám občas dny, kdy stíny úplně vynechávám :)) ale bez nich to není ono :D

      Vymazat
  5. Paletku mam v planu si nejakou poridit, jinak i makeup nevypada spatne. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. Mně paletky oslovily, ale přijde mi, že ty odstíny jsou si dost podob jiné. Ségra si nějakou bude kupovat, tak uvidím, vyzkouším ji u ní :)

    OdpovědětVymazat
  7. ty paletky jsou naprosto úžasné
    nejraději bych je měla všechny :D ale asi skončím jen u roses která mi nejvíc sedí a nejvíc bych ji využila
    a asi se pujdu podívat i po tom makeupu a vyzkouším jaký je a jestli mi bude sedět barva ale přesně nějaký takový bych potřebovala

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)