Italská kosmetika Borotalco: deodoranty

Ahojky :)

Pokud se alespoň trošku zajímáte o kosmetiku, tak jste možná v drogeriích zahlédly novou kosmetickou značku Borotalco. Já jsem některé produkty dostala v práci na vyzkoušení už někdy začátkem roku, tak jsem hned začala řádně zkoušet a byla jsem zvědavá, kdy se značka do drogerií dostane :) Čas letí tak rychle, že tu máme červenec, produkty mám podrobně vyzkoušené, Borotalco už můžete koupit, takže nastala chvíle na recenzi :)

A protože v těchto vedrech jsou velmi důležité deodoranty, recenzi začneme s nimi :)


Ještě na úvod bych chtěla ve stručnosti představit značku Borotalco. Historie firmy sahá až do roku 1878, kdy ve Florencii anglický lékárník Henry Roberts objevil formuli Borotalcum. Během pár let dobyla zelená dóza nesoucí značku Borotalco Itálii. Vše se točilo kolem vysoce kvalitního pudru z přírodního mastku, který má tyto vlastnosti: absorbuje, osvěžuje, zjemňuje a pečuje. Je určený pro pokožku dětí ale i dospělých. Během té doby samozřejmě značka rostla a i my jsme se dočkaly :) V sortimentu jsou deodoranty, sprchový gel a samozřejmě tělový pudr. 

Dneska vám napíšu pár slov o deodorantech, protože ty jsou teď hodně potřebné :)) Možná si vzpomínáte na recenzi deodorantu Secret, který jsem jednu dobu považovala doslova za americký zázrak, protože mi jako jediný pomáhal s pocením. Ale ta dostupnost :( Ani nechci vědět, kolik jsem vyzkoušela deodorantů a nikdy jsem nenašla ten, na který bych se mohla opravdu spolehnout. Z klasických drogérkových deodorantů jsem často střídala značky jako Rexona, Dove, Nivea a jeden čas jsem měla ráda Lady Speed Stick. Vždycky jsem ale dávala přednost tuhým nebo ve spreji. Ty kuličkové mi moc neseděly. Nakonec jsem objevila kouzlo Rexony Maximum Protection a od té doby používám jenom tento. Ale Borotalco si nevedlo vůbec špatně :))


Na výběr jsem celkem tři řady - Original, Pure a Invisible, kterou jsem zkoušela já.
Oficiální popis: Borotalco Invisible byl vyvinut speciálně za účelem redukce vzniku žlutých skvrn na světlých látkách a bílých stop na tmavých látkách. Díky svému složení s obsahem Microtalca, pohlcujícím pot, reguluje deodorant pocení a denně zajišťuje suchou pokožku. Invisible Stick neobsahuje žádné hliníkové soli.


K balení deodorantu nemůžu říct nic špatného, prostě klasický deodorant ve spreji. Celkově se mi ale obal líbí, protože působí čistě a nejsou tam nějaké zbytečné blbosti. Voní naprosto božsky. Bohužel vůbec nevím, k čemu bych tu vůni přirovnala, ale určitě až na Borotalco narazíte, musíte očichat. Je to taková jemná, svěží, přirozená vůně, zároveň je ale taková trošku výraznější a ženská. 

Co se týče účinnosti, tak proti té také nemůžu nic namítat. Sice jsem si zvykla, že Rexona Maximum Protection účinkuje o chlup lépe, ale na takové ty "běžnější" dny, kdy nepotřebuju až takovou ochranu, se Borotalco hodí naprosto skvěle. Oproti běžným deodorantům s pocením pomůže o něco lépe. Samozřejmě pocení úplně nezabrání, to opravdu ne, ale pokud se zpotíte, tak cítíte jenom jemnou, svěží vůní a to je fajn :)) Mám vyzkoušeno, že vonět vydrží celý den i v těchto šílených tropech. Tato řada má redukovat skvrny na oblečení a to i plní, protože jsem s tím neměla žádný problém.

Celkový dojem je skvělý. Vůbec jsem nečekala, že mě značka, o které jsem do nedávna nic nevěděla, tak překvapí.






Na kuličkový deodorant jsem se popravdě moc netěšila, protože je sama vůbec nevyhledávám. Občas se mi totiž stává, že nezaschnou tak dobře a já mám pak takový divný pocit. A taky si někdy připadám jakoby ulepeně, no prostě kuličkové až jako krajní řešení (protože je pořád lepší něco, než nic a to hlavně u deodorantů:D). A víte co? Tento taky nebyl vůbe špatný. Rychle zaschl, nezanechával nepříjemný pocit a účinkoval úplně stejně jako ten ve spreji. Vůně taky naprosto skvělá a skvrny také nedělal. Ale ten ve spreji jsem si díky aplikaci oblíbila přeci jenom o něco více :) To je ale otázka preferencí, co komu vyhovuje více :)






Abych pravdu řekla, tak jsem k deodorantům Borotalco za začátku moc důvěru neměla, protože od té doby, co používám Rexonu, jsem žádný jiný nehledala. Věděla jsem, že se na Rexonu můžu spolehnout a opakovaně jsem se k ní vracela. Měla jsem ale štěstí, že si ke mě Borotalco našlo cestu a mohla jsem některé výrobky vyzkoušet, protože moc mile překvapily. Opravdu jsem to nečekala. Jestli na ně v drogerii narazíte, tak se určitě mrkněte a nebojte se vyzkoušet :)) Viděla jsem je v Rossmanu a ceny se pohybovaly kolem 100 Kč. A protože mi nejvíc vyhovují tuhé deodoranty, při další návštěvě drogerii je můj cíl jasný :))


A začátkem dalšího týdne vám napíšu, jaký je sprchový gel a tělový pudr :))



UŽ JSTE O ZNAČCE BOROTALCO SLYŠELY? ZKOUŠELY JSTE NĚJAKÉ PRODUKTY? :)

9 komentářů:

  1. Už jsem na ně taky koukala,asi je taky vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak téhle značky jsem si zatím v drogerii nevšimla, ale určitě omrknu, deodoranty nevypadají špatně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. špatné vůbec nejsou, teď budu zkoušet ten tuhý, tak jsem zvědavá :))

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Až na tuto značku narazím, tak si ten sprej koupím, kuličkový mě moc neláká.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se chystám ještě na tuhý, ten mě láká nejvíc :))

      Vymazat
  5. Pred par dny jsem na ne koukala v drogerii, ale nekoupila jsem je.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)