Vincentka není jenom minerální voda

Ahojky :)

Taky vás baví objevovat a zkoušet stále nové a nové věci? Ač se v kosmetické sféře pohybuji už nějaký ten pátek, tak občas zjistím, že mi něco úplně uniklo. A nemusí to být jenom z řad dekorativní kosmetiky, ale také pečující. Nedávno jsem totiž dostala nabídku od značky Vincentka, zda bych nechtěla vyzkoušet některé výrobky. Chvilku jsem si lámala hlavu nad tím, co bych měla zkoušet na minerální vodě, která je tu už několik let a zná ji skoro každý. Pak jsem začala pátrat a zjistila jsem, že Vincentka dávno není jenom voda, ale nabízí mnoho dalších produktů. A i když většina z nich přímo nesouvisí s kosmetikou, tak mi přišlo zajímavé, se o nich zmínit, představit vám je a hlavně napsat, jaké jsou. 

Na vyzkoušení jsem dostala zubní pastu, nosní sprej a hydratační krém, takže se do recenze můžeme rovnou pustit. A konec na vás čeká malé překvapení, protože některá z vás může všechny tyto výrobky také vyzkoušet :))



Vincentka zubní pasta (95 g, cena se v lékárnách pohybuje kolem 70 - 100 Kč)

Oficální popis: Zubní pasta s obsahem přírodních minerálů, čistí a současně ošetřuje. Příznivě působí na sliznici dutiny ústní, udržuje zdravý stav dásní a zabraňuje vzniku paradentózy. Příchuť má jemně ovocnou s výrazným fresh-efektem bez slané nebo sladké chuti. Výrazně pění.

Celkem dlouho jsem přemýšlela, co všechno bych vám o zubní pastě měla psát, protože toho zase až tolik nebude :)) Řekla bych, že se od jiných zubních past, které používám moc neliší. Já je často měním, používám Colgate, Signal, ale i Elmex, Odol nebo Sensodyne. Podle popisu má mít zubní pasta jemnou ovocnou příchuť a přiznám se, že mi ovocná nepřišla, ale nějak nepříjemná mi nebyla. Hlavně, aby nepálila a neměla jsem pak nepříjemný pocit, jinak jsem na příchutě nenáročná :) S touto jsem já ani zbytek rodiny problém neměla. Pěnila opravdu dobře, vždycky stačí opravdu jenom kousek. To beru jako plus, protože neubývá tak rychle. Po vyčištění jsem nezaznamenala, že by bylo něco v nepořádku a beru to spíše jako zpestření čištění zubů a jsem ráda, že jsem vyzkoušela jinou zubní pastu.

Nic špatného vytknout nemůžu, možná jenom dostupnost. Jsem zvyklá si zubní pasty kupovat v drogeriích, tuto jsem viděla pouze v lékárnách. Na zubní pasty nejsem nijak náročná, takže jsem byla spokojená a pokud i vy chcete nějakou změnu v čištění, určitě ji někdy zkuste :)

 


Vincentka nosní sprej Standard (25 ml, cena se v lékárnách pohybuje kolem cca 70 Kč)
Oficální popis: Prostředek pro ošetření sliznice nosohltanu, který pomáhá udržovat fyziologickou čistící schopnost nosní sliznice, umožňuje optimální fungování tzv. slizniční imunity jako primární obrany před infekcí. 100% přírodní produkt - naplněno minerální vodou Vincentka z přírodního léčivého zdroje.

Nejprve jsem si říkala, že s testováním nosního spreje asi budu muset vydržet až na podzim, ale díky střídavým teplotám jsem sprej vyzkoušela a to hned několikrát. Nejdříve hned začátkem června, kdy na mě skočil nějaký bacil a pár dní jsem ležela s teplotou a rýmou. A ani teplotní změny mi v poslední době nedělají dobře, obzvlášť klimatizace v práci. Alespoň jsem měla možnost nosní sprej důkladně vyzkoušet.
Na nosní spreje taky vůbec nejsem náročná, vlastně jsem vždycky používala Olynth a Mar, který obsahuje mořskou vodu. Občas se mi ale stalo, že jsem spreje stříkla asi až moc a trošku dráždil. To se u Vincentky nestalo. Vůbec nosní sliznici nedráždil a od toho nejhoršího pomohl. Stejně jsem ale ještě spoléhala na zaručené rady - být v teple a odpočívat :)
Sprej pak začal používat i přítel, protože je na dýchací cesty dost citlivý a chtěl Vincentku také vyzkoušet. A byl jako já velmi spokojený.

Nosní spreje kupuji jenom v lékárně, tak při příštím nákupu místo spreje Mar vyberu Vincentku. Přišla mi o něco šetrnější a je i levnější.




Vincentka hydratační krém (75 ml, cena se v lékárnách pohybuje cca 120 - 150 Kč)
Oficiální popis: Kosmetický krém Vincentka obsahuje až ze 70 % koncentrovanou léčivou minerální vodu Vincentka. Přírodní minerální sůl Vincentka po nanesení a rozetření pozitivně ovlivňuje přirozené funkce, vlastnosti kůže a obnovu přirozené ochranné kožní bariéry, udržuje mladistvý vzhled a dobrou kondici kůže. Pravidelnou aplikaci krému lze také doporučit osobám, jejichž kůže je suchá, šupinatá a má zjevně narušenou přirozenou kožní bariéru. Díky přírodní minerální soli Vincentka lze krému přisoudit obdobné pozitivní vlastnosti a účinky na kůži, které jsou známé např. u mořské soli.

Na krém jsem se těšila ze všeho nejvíce, protože jsem byla zvědavá, jak bude hydratovat díky obsahu minerální soli. Krém je v tubě, která je ještě v papírové krabičce a díky velikosti se v pohodě vejde i do kabelky. Balení je opět laděno do modro bílé barvy.

Krém naprosto dokonale hydratuje a za to velký palec nahoru. Asi víte, že často lakuji nehty a taky v práci ruce někdy dostávají zabrat a je nutné je dostatečně hydratovat. Naštěstí netrpím na suché nebo rozpraskané ruce, takže mi stačí jednou nebo dvakrát namazat a je to. Krém Vincentka je hutnější, ale velmi dobře se roztírá a rychle se vstřebá. Po vstřebání nemám pocit mastných rukou, ale cítím, že jsem namazaná a ruce nepnou. Hydratuje dlouho a hydratace je opravdu znát. Není to takový ten krém, který můžete klidně za deset minut namazat znovu, protože Vincentka vystačí na dlouho. Jediné, co musím trošku vytknout je vůně, která mi až tolik nesedla. Jsem zvyklá a spíše preferuji sladší nebo jemně parfemované vůně, ale u Vincentky mi nějak nesedla ta slanější parfemace. Vyloženě nic špatného to nebylo, jenom bych si sama od sebe takovou parfemaci nevybrala. Ale například mamce ta vůně sedla a přišla ji příjemná. Po nějakém čase jsem si ale zvykla a už jsem slanější vůni nevnímala (asi bych to přirovnala k pocitu, když jsem na dovolené a vylezu z letiště a zacítím tu slanost ze vzduchu, taky mi chvilku trvá, než si zvyknu).

Krém jsem používala na ruce a na nohy. Může se používat i na kůži dekoltu, krku nebo paží, lýtek a stehen.
Pokud potřebujete důkladně hydratovat a nevadí vám slanější vůně, krém určitě vyzkoušejte.



Z nabídky mě ještě zaujaly pastilky, bez kterých já se od podzimu do jara neobejdu a velmi často i nějaké nosím v kabelkce a kdykoliv cítím, že v krku začíná být něco v nepořádku, pastilka je záchrana :) Nejčastěji kupuji Müllerovy pastilky, se kterými jsem spokojená, ale Vincentku určitě vyzkouším.

A ještě mě zaujal hydratační sprej, který obsahuje velmi silně mineralizovanou vodu, osvěžuje a zvlhčuje pokožku, dodává ji novou energii z přírodních minerálůa, je bez konzervačních látek a parfemace.


Z recenzí je to vše a ještě tu mám něco příjemného, protože jedna z vás může všechny tyto výrobky vyzkoušet také :) Stačí mít jenom štěstí v soutěži :)

Pravidla soutěže:
1) být pravidelným čtenářem mého blogu přes GFG
2) dát like na Facebookovou stánku Vincentka Luhačovice
3) do komentářů napsat jestli tyto produkty od Vincentky znáte, popř. jestli jste něco zkoušely, nebo co vás láká :)
4) držet si palce :))


Soutěž trvá od 15.7. do 2.8.2015 20:00hod. Pak hned vylosuji výherkyni, kterou zveřejním do tohoto článku a poprosím ji, aby se mi ozvala s adresou :)

Hezký zbytek dne všem :)  
!!!! EDIT: 2.8. 20:30 - soutěž je ukončena a výherkyně je níže, gratuluji !!!



A samozřejmě děkuji zastoupení Vincentka Luhačovice za produkty k recenzi a do soutěže.

21 komentářů:

  1. GFC: Adéél
    Tuto značku vůbec neznám, tedy jsem nic nezkoušela
    adelkazamrzlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Sleduji a lajkuji jako Primadonna Girl :)
    Mailík: PrimadonnaRealness@gmail.com
    Ze zubní pasty a krému jsem stejně překvapená, jako jsi byla ty. Na klasickou minerální Vincentku nedám dopustit, je to nejlepší lék všech neduh. Vyzkoušela jsem i nosní sprej, který je perfektní, vždycky mě zbaví zimních závislostí na nosních sprejích.

    OdpovědětVymazat
  3. Sleduji jako Genevra, fb Martina Lesová, email genevra43@gmail.com
    Já poznám jen nosní sprej, který používá můj taťka.Je fajn, že je to čistě přírodní produkt. Párkrát jsem si ho už půjčila a vždy mi pomohl. Krém a zubní pastu vůbec nepoznám a ani jsem nevěděla, že něco takového vyrábí. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. jako Teri vopatová:)
    neznám vincentku:D

    OdpovědětVymazat
  5. Od vincentky jsem nikdy nic nezkoušela, ale ten krém mě dost zaujal :)
    nikolik.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. GFC: Peťuška
    FB: Peťuška Reichlová
    Vincentku teda nepoznám vôbec... neviem či sa to vôbec dá na Slovensku zohnať... :)

    reichlova.petra@zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  7. já jsem věděla, že kromě vody je i nosní sprej, ale o zbytku jsem vůbec netušila
    MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Vše splňuji, nedám dopustit na nosní sprej, který neustále nosím v kabelce a moc ráda bych vyzkoušela hlavně krém.;)
    darleen@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Sleduji a palec nahoru i Vincentce na FB.Z této řady výrobků znám nosní sprey a funguje.Docela ráda bych vyzkoušela i další výrobky.
    marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Sleduji jako Kriss
    Jsem z Luhačovic, ale vůbec jsem netušila, že má Vincentka takové produkty :) Každopádně ji ani nepiju, vůbec mi totiž nechutná :D

    OdpovědětVymazat
  11. Sleduji tě už dlouho. Znám a používala jsem jen nosní sprej. Jinak Vincentku piji na doplnění minerálů :) Vůbec jsem netušila, že dělají zubní pastu nebo krém...

    OdpovědětVymazat
  12. Vobec som neskusala, ale zaujal ma nosny sprej :)
    vierka.sedlakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Zkoušela jsem ty zmiňované pastilky a musím říct, že ty mi teda jako fakt nechutnaly :D Nejsem si jistá, ale možná jsem zkoušela i ten sprej do nosu, ale bůhví.
    highheelsandthecity@seznam.cz
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
  14. Už jsem je někde viděla,ale absolutně nemám tušení jaké jsou. Vincentku znám akorát tekutou a tu jsem taky nikdy nepila :D

    OdpovědětVymazat
  15. 1. Sledujem ťa už nejaký ten čas pod týmto menom (Rowena)
    2. Na FB Vincentky ako Naty Rowena M...
    3. Od Vincentky som nepoznala žiadne produkty, ale zrovna na nosný sprej som na inom blogu čítala nedávno recenziu. Aj tieto ostatné veci vyzerajú podľa tvojho článku dobre, najviac ma láka asi práve ten sprej a krém. :)

    OdpovědětVymazat
  16. děkuji všem za účast a tímto soutěž ukončuji :) výherkyně je napsaná v článku, gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ten krém je ale pleťový krém, pokud se nemýlím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ano, ale na pleť jsem ho nechtěla používat, bála jsem se aby neucpával póry a na mastnější pleť by asi vhodný nebyl. Na ruce slouží ale skvěle :)

      Vymazat
  18. Vincentka je určitě super. Pijeme ji každý den vždy ráno a večer. Přece se nějak musíme bránit před těmito hrůzami, co jsou všude kolem nás. Určitě si taky přečtěte tenhle článek https://www.zdravotniradce.cz/jak-se-branit-proti-nakaze-koronavirem-prevence-lecba-kontakty/ kde hodně podrobně rozepisujou jak se chovat a co dělat :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Vincentka už je pro mě takovou klasikou, ale nevěděla jsem, že má tolik různých kosmetických produktů, do dnešního dne jsem znala jen minerální vodu a nosní sprej. O pastě a pastilkách, které mě dost zaujaly jsem vůbec nevěděla :) Hydratační krém bych nepoužila, takže ten ani nějak znát nepotřebuju :) Hodně se mi na této značce líbí, že se dá zařadit do přírodní kosmetiky a ještě k tomu je vyráběná v ČR a je i dost levná :) Jinak znám ještě tento eshop s přírodní kosmetikou, kde je jí mnohem větší výběr.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)