Italská kosmetika Borotalco: tělový pudr a sprchový gel

Zdravím všechny čtenáře :)

O italské značce Borotalco jsem už nedávno psala, konkrétně o deodorantu ve spreji a roll-on deodorantu (článek ZDE). Kromě toho jsem ještě zkoušela i sprchový gel a také tělový pudr, který ke značce neodmyslitelně patří. Jak tyto dva produkty dopadly, se dozvíte v článku :)



Tělový pudr
Prvních pár dní mi pudr ležel v šuplíku a nějak jsem se neodhodlala ho začít používat, protože jsem nevěděla, na co konkrétně bych ho měla používat. Pak jsem nastudovala, že má pudr všestranné použití a vrhla jsem se na zkoušení.

Pudr je v zelené dóze, u které bych uvítala něco trošku modernějšího, ale chápu, že to k historii značky patří a respektuji to. Víčko je šroubovací a pudr se sype ze šesti malých otvorů. Aplikace mi vyhovuje, ale občas vysypu více než bych chtěla. Teď už ale k samotnému pudru. Pokud už jste očichávaly vůně u deodorantů, tak pudr voní stejně. Nevím, jak přesně to popsat, je to svěží, hodně jemná a příjemná vůně.  

Pudr je z přírodního mastku, má absorbující, zjemňující a osvěžující vlastnosti. Není určen jenom pro děti, jak jsem si zprvu myslela a je vhodný i pro citlivou pokožku. Já jsem ho nejčastěji používala po koupeli, protože pudr absorbuje zbytkovou vlhkost na těle a zanechává pokožku krásně hebkou. V těch šílených pařácích, ani nemám večer náladu na mazací pleťovou rutinu a s pudrem jsem si skvěle vystačila. Také jsem ho občas používala jako podklad pro makeup, protože pokožku hezky zmatnil a prodloužil výdrž makeupu. Trošku jsem se bála, aby neucpával póry, ale musím chválit, protože obstál na jedničku. Dokonce bych řekla, že je lepší než kdejaké báze. Pudr jsem zkusila nanést i na oční víčka, místo báze. Nezkoušela jsem teda pak dávat stíny, ale mám mastnější víčka a poslední dobu jsem vůbec neměla náladu na líčení očí, tak jsem je pouze zmatnila pudrem. Abych zklidnila pokožku po holení, pudr také dobře posloužil. Dokonce se pudr doporučuje i při epilaci paží a nohou, protože pomáhá chloupky lépe "chytit". Odstraňování chloupků je tak efektivnější a méně bolestivé. To jsem ale nezkoušela.

Také lze pudr nanášet jako primer pod rtěnku, to jsem ale také nezkoušela. Samozřejmě lze pudr použít i na dětskou pokožku, při přebalování apod., ale s tím také zkušenost nemám. Lze jej použít i při sportu nanesením na kritické tělesné partie, které jsou při sportu vystaveny tření, jako např. oblast třísel či podpaží.  Pudr tak zabrání možnému podráždění pokožky. A teď v létě také jedna skvělá vychytávka - pudr můžete nanést na nohy a mezi prsty nebo napudrovat ponožky a boty. Nohy zůstanou svěží a suché a zůstane příjemný pocit.

Nakonec jsem tedy s pudrem spokojená a věřím, že si každý najde nějaké využití a v domácnosti se rozhodně neztratí. Cena se pohybuje kolem 100 Kč, takže ani peněženka nezapláče :)







Sprchový gel Fresh

Sprchové gely jsou ve varianách Original a Fresh. Já jsem zkoušela ten Fresh a rozhodně vyzkouším i Original, protože je to po dlouhé sprchový gel, který opravdu překvapil. Voní naprosto dokonale. Hodně podobně jako pudr a deodoranty, ale ta vůně je taková jakoby luxusnější. A co musím pochválit je, že nejen že provoní celou koupelnu, ale vůně na pokožce vydrží i po umytí. A co si budeme povídat, to většina sprcháčů neumí. Konzistencí je o něco hutnější než jsem zvyklá u obyčejných sprcháčů (např. Balea) a je trošku krémovitější. Pění ale dobře a po vykoupání je pokožka hydratovaná a provoněná. Společně s pudrem docílíte sametově hebké pokožky. Za mě hodně ano a doporučuji vyzkoušet :)



UŽ JSTE PRODUKTY BOROTALCO ZKOUŠELY? VYHOVUJÍ?

A další týden tu na blogu bude takové malé překvapení, protože pro dvě z vás mám připravené balíčky, právě o produkty Borotalco, takže budete také zkoušet :))

10 komentářů:

  1. Zatím jsem nezkoušela nic, ale moc ráda bych něco vyzkoušela, hlavně mně láká tělový pudr. Sprchových gelů mám velkou zásobu, ale pudr na tělo jsem snad ještě neměla:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě taky a proto jsem k němu byla i taková skeptická, ale nakonec jsem ráda, že ho mám :))

      Vymazat
  2. Od této značky jsem zatím nic nezkusila, ale vždycky, když vidím reklamu nebo třeba jen slyším, tak mě ten název evokuje něco...nevím, jak nějaký lék na průjem nebo něco :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Ten pudr bych chtěla hrozně vyzkoušet, ale bohužel ta dostupnost....koukala jsem, že ho mají jen v Globusu (a to je pro mě dost z ruky) a nebo pak samozřejmě e-shopy, ale nechce se mi dávat za poštovné:/

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem nic nezkusila, ale po této recenzi to budu muset napravit, takže díky za pěknou recenzi:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem od nich ještě nic nezkoušela. Pudr mě sice moc neláká, ale ten sprchový gel vypadá docela fajn. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doporučuji vyzkoušet nějaký deodorant, hlavně ten tuhý a ve spreji je fajn :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)