Tip na base & top coat z drogerie

Ahojky :))

Asi nemusím říkat, že lakování je moje velká vášeň a asi se toho jen tak nevzdám. K lakování ale neodmyslitelně patří i péče o nehty. A ta je důležitým základem pro celou manikúru. Bez base a top coatu si nalakované nehty prostě nedovedu představit a ani nevíte, jak mi láme srdce, když vidím někoho nehty lakovat bez použití base coatu. Přitom to zabere jenom minutku a nehty vám pak za to časem poděkují :) Vím, že moje osvědčené značky jako OPI, Jessica, SpaRitual mohou být pro někoho dražší záležitost, proto přicházím s tipem na base a top coat, který je běžně dostupný v drogeriích :)



ASTOR base coat - 5v1 Pro Manicure Give Me All! (více informací ZDE)

Slibuje následující: - super pečující složení s vitamíny A, C a E, -  chrání, posiluje a zpevňuje nehty, - odolnost vůči lámání a štěpení, - neuveřitelně vyrazný lesk, - nehty vypadají zdravě.

Jsem zvyklá si base coat vybírat dle mého typu nehtů a proto se podobným base coatům docela vyhýbám. Přeci jenom je lepší mít péči cílenou přímo na váš typ nehtů. Naštěstí Astor mi sedl skvěle, protože nehty se mi nelámaly, netřepily ani nebyly nějak oslabené. Během zkoušení jsem lakovala opravdu hodně odstínů a base coat mi nikdy lak nepropil, a to ani výrazné červené odstíny. Za to palec nahoru. Víc k němu napsat nemohu, protože až tak není co. Base coat je pro mě základ a alespoň nějakou ochranu si nehty zaslouží, tak jim ji dopřejte :)


ASTOR top coat - Already Dry! (více informací ZDE)

Z top coatu jsem nadšená, protože práci odváděl skvěle. Díky širšímu štečku a skvělé konzistenci během chvilky zafixujete manikúru a top coat i urychlí dobu schnutí. Při lakování nejčastěji sleduji seriály, filmy nebo YouTube, takže si na nehty dávám pozor, ale na Astor bylo opravdu spolehnutí a nehty byly zaschlé rychleji. Nečekejte ale zaschnutí do minuty, protože to prostě nejde. Dodává krásný lesk a to také oceňuji, protože některé odstíny si větší lesk zaslouží a vyniknou pak mnohem lépe. Při zafixování nějakého nail-artu jsem sice musela pracovat rychleji, ale nestalo se mi, že by top coat zdobení rozmazal. Nejčastěji jsem ho proto volila na zafixování razítek, protože u těch je to rozmazávání nejčastější. Top coat také prodlužuje výdrž samotného laku, ale i zde je důležitý si dát pozor na celý proces manikúry a hlavně topem zalakovat volný okraj nehtů. Pak máte úspěch (skoro) zaručen. Ke konci lahvičky už top coat trošku zhoustl, ale dopoužívat se naštěstí dal.


Pokud hledáte nějaké pomocníky na manikúru z drogerie, které nestojí moc a práci odvádí skvěle, na Astor určitě mrkněte. Laky mají 12 ml a stojí do 100 Kč. Oba produkty už mám vypotřebované a top coat jsem koupila znovu, protože se mi perfektně osvědčil při zafixovávání nail-artu. Base coat špatný vůbec nebyl, ale osobně raději volím péči určenou přímo na mé nehty. Pokud ale žádný base coat nepoužíváte, alespoň tento prosím nevynechávejte :)  
 

UŽ JSTE TYTO LAKY ZKOUŠELY? JAKÝ JE VÁŠ OBLÍBENÝ BASE A TOP COAT Z DROGERIE?






Děkuji zastoupení Astor za poskytnutí těchto laků k recenzi. 

8 komentářů:

  1. Já jsem docela líná na ty top coaty, ale doma mám nějaká od Essence a je docela fajn :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. Bez báze taky nedám ani ránu. Před rokem jsem ještě bázi pod lak nedávala a následky mám dodnes. Nosila jsem tenkrát výrazné růžové a fialové laky a odnesla to barva nehtů. I když jsem pak používala různé bělící přípravky, tak mé nehty mají nepěknou barvu ještě teď, a to už je víc jak rok :(

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tip, po tom base coatu se zkusím v drogerce podívat. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Já sem upřímně na base pod laky strašně líná. :D Už jsem si zvykla předělávat si nehty každé dva dny :D
    http://clarathing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Bázi jsem ještě nezkoušela (mám od Sparitual a od Jessicy), ale ten Top coat používám moc ráda - poslední dobou je můj oblíbený.

    OdpovědětVymazat
  6. Top coat mám a používám jen na jednobarevnou manikúru nebo prosoušení barevné vrstvy, když dělám nail art. Rozmazává, tak nevím, jak to dokážeš bez rozmazání ty. A výdrž neprodlužuje :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pracuju s ním rychle a zatím se mi nestalo, že mi nějaký nail-art rozmazal :) a s tou výdrží je to asi hodně individuální, protože nezáleží jenom na topu, ale žádný problém jsem s ním neměla :) samozřejmě co vyhovuje mně, nemusí sednout další stovce lidí :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :)