POO-POURRI: peníze vyhozené do záchodu?

Ahoj všem :)

Tak jsem ušila boudu sama na sebe. Když mi totiž přišla nabídka, na vyzkoušení toaletního spreje Poo-Pourri, první co jsem si řekla, že to teda opravdu ne. Nicméně jsem se na Facebooku zeptala vás a většina byla pro, tak jsem si řekla, že bude alespoň sranda. Sranda to opravdu byla, ale při připravování článku jsem absolutně netušila, jak začít, jak všechno popsat a celkově jak se toho chopit. Doufám, že právě nesnídáte nebo tak něco, že máte smysl pro humor a chápete srandičky a odreagování se od kosmetiky. Pokud jste na některý z těchto bodů odpověděli ano, tak můžete číst dál. A pokud ne, tak se raději uvidíme zítra u klasického kosmetického článku :)




Co Poo Pourri vůbec je a jak funguje? 

Tento toaletní sprej obsahuje směs esenciálních olejů, které eliminují veškerý záchodový odér. Stačí jenom pár vstřiků do mísy před vykonáním potřeby, vytvoří se olejová vrstva, která tak zabrání šíření veškerých zápachů. Sprej je vyroben z přírodních látek a esenciálních olejů, proto je pro zachování účinnosti potřeba sprej protřepat, aby se složení dobře promíchalo.A v tom prosím spočívá celé kouzlo. Jak prosté. Ale účinné, opravdu. Praxe je přesně taková, jak říká teorie - stačí protřepat, já vždycky třikrát stříknu do vodní hladiny, na které se vytvoří ochranný film a ten nedovolí nežádoucím zápachům vystoupit z mísy ven. Áchjo, ani nevíte, jak mi ta věta při psaní zní divně, ale jinak to popsat opravdu neumím.

Následující obrázky vám asi napoví lépe a hlavně se u nich můžete i trošku pobavit.


zdroj




Zaujala mě i historie značky Poo-Pourii, za kterou stojí zakladatelka Suzy Batiz z Texasu. Suzy dostala nápad na vytvoření spreje, který by eliminoval pachy v oné místnosti a v roce 2006 začala testovat směs esenciálních olejů podle své receptury, kterou postupně vylepšovala a upravovala. A o rok později se všechna snaha vyplatila a ze spreje se stal velký hit. Boom začal v USA, ale už si razí cestu i na evropský trh. Poo-Pourri je k dostání v mnoha vůních, jak dámských tak i pánských. Můžete si tedy vybrat vůně svěží, čisté, květinové, citrusové, ovocné nebo třeba zemité či vánoční.

Řekla bych, že většina to spíše kupuje jako srandovní dárek pro přátelé (nebo možná i nepřátelé:D). Ona je to totiž docela drahá srandička. Lahvička o objemu 118ml (až 200 použití) stojí 499 Kč a menší o objemu 59ml (až 100 použití) je za 299 Kč. A to dámy a pánové opravdu není levná záležitost. Na druhou stranu, nechci raději ani vědět, kolik už různých sprejů se na toaletě vystřídalo a Pou Pourri z nich byl opravdu nejúčinnější. Právě díky ochrannému filmu, který nepustí zápach z mísy. Samozřejmě milovníci DIY si mohou podobný sprej vyrobit doma a stačí k tomu pouze nějaké éterický olej, klasický stolní olej a samozřejmě lahvička s rozprašovačem.


A co závěrem? Je to fajn vychytávka, kterou určitě pobavíte okolí, ale nebudu vám tvrdit, že ji nutně potřebujete, protože nepotřebujete. Já jsem se sprejem byla spokojená, splňoval vše, co sliboval, ale nutně nepotřebuji nový. Spreje můžete koupit ZDE nebo ve Fann parfumerii. 

Snad jsem vás trošku pobavila a doufám, že jsem někoho nepohoršila. Třeba i pochválíte můj pokus o co nejlepší fotky, ale věřte, že mě nic lepšího nenapadlo a sprej jsem fotila v katalogu koupelen.

ZNÁTE SPREJE POU-POURRI? CO SI O TOM MYSLÍTE?










Děkuji zastoupení Poo-Pourri za poskytnutí spreje na vyzkoušení.

11 komentářů:

  1. Poo Pourri mám na svém wc a je to super věc. Jenže jak říkáš, není to nic levného a proto si po spotřebování už další balení nekoupím. Ale na např na návštěvu to je skvělá věc. Také o tom chci napsat článek, ale zatím nenacházím ta správná slova.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak mi pak pošli odkaz, ráda se podívám, jak si článek pojala :))
      já jsem si s tím lámala hlavu celkem dlouho :)

      Vymazat
  2. Myslím, že je to fajn praktická pomůcka, ale ty peníze by se mi za to dávat nechtěly :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to super, spreje jen překryjí ten smrádek a to ani ne pořádně. Toto funguje na 100%, takže super. Pěkný článek, proč ne:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že jo? sranda musí být :) nemusí tady být pořád jenom kosmetika a nehty :) a navíc je to i celkem vtipný dárek :D

      Vymazat
  4. Fotky jsou super. :-) O spreji jsem už několikrát četla, ale název tvého článku to dokonale vystihl a raději si koupím nějakou kosmetiku nebo kus oblečení za ty peníze. Jako dárek k pobavení by to ale mohla být skvělá věc, jen trošku drahá. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ho vyhrála a jsem s ním moc spokojená :-) Je pravda, že je drahý a docela i rychle ubývá, tak si moc neumím představit, že bych ho nechala doma na záchodě a používali bychom ho několikrát denně ve 4 lidech, to by byl za týden pryč. Jinak já dávám přednost vyvětrání záchodu okýnkem, případně odvětrávání :-D Hnusné chemické spreje s vůní "moře" přímo nesnáším. Jsou sice levné, ale tak dusivé a uměle parfemované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "moře" na WC je opravdu zážitek, to máš opravdu :D
      a jen tak mimochodem, u nás sprej taky mizel rychlostí blesku, až jsem měla nutkání ho schovávat :DD

      Vymazat
  6. Je to skvělá záležitost. Kupuji opakovaně ten největší co u nás lze sehnat a přelévám do menší lahvičky. Stále ho mám v kabelce. Na návštěvě, restauraci i v práci neocenitelné.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)