Lirene: masky v ponožkách pro dokonalé nohy

Péče o nohy je obzvlášť teď v létě hodně důležitá, proto značka Lirene přišla s novinkou - maskou v ponožkách. Podobné masky jsem zahlédla v Sephoře, ale pokud se nemýlím, tak v drogerii nic podobného v sortimentu nebylo. Lirene má v nabídce rovnou dvě a to regenerační a exfoliační. Obě jsem už vyzkoušela, tak si pojďte přečíst, jaké jsou.




Lirene regenerační maska v ponožkách 2 fázová vyhlazující péče

Tato maska funguje ve dvou fázích. Nejdříve použijete peeling, který nanesete na čistou pokožku chodidel a masírujete. Peeling příjemně voněl a byl spíše jemnější. Osobně bych mohla mít zrníčka hrubší, protože na nohy je to potřeba. Také by ho mohlo být o něco více, ale nebojte, množstí vystačí na obě nohy. Jak mám doma kosmetiky spoustu, tak jsem zvyklá moc nešetřit. Během masírování odstraníte odumřelou pokožku, poté nohy opláchnete, osušíte a jsou připraveny na další krok.

Druhým krokem jsou samotné igelitové ponožky, které obsahují gel. Nikdy jsem podobné masky na nohy nezkoušela, tak to byla velká neznámá. Ale nakonec to byla celkem sranda. Pokožky jsou z vnější strany igelitové a vnitřek je napuštěný gelem, který obsahuje 3 % urey, bambucké máslo, makadamiový olej a papájový enzym. Do masky si opatrně vlezete a pak už jenom relaxujete, nejlépe alespoň 30 minut. Gel příjemně chladil a to jsem v tropickém počasí ocenila. Po sundání ponožek můžete zbytek krému z masky do chodidel vmasírovat. Nohy byly po aplikaci opravdu krásně hydratované, příjemné na dotek a bez známek suché kůže. Pokud ale trpíte na hodně suchou či popraskanou kůži, nečekejte zázraky. Tato maska je spíše pro udržení chodidel v dobré kondici, osvěžení a dodání potřebné hydratace. Je to ale velmi příjemný relax, který si minimálně jednou za měsíc vaše nožky zaslouží.





Exfoliační maska v ponožkách profesionální péče pro domácí použití

Tato maska slibuje odstranění odumřelých buněk bez mechanického tření díky obsahu 2,5% urey a peelingových kyselin. V návodu jsem se dočetla, že se má nechat působit 60 - 90 minut a po zhruba 5 - 7 dnech by mělo dojít k odlupování pokožky, které bude trvat 7 - 10 dní. Během této doby se nedoporučuje používat peeling a spíše hodně hydratovat.

A teď moje zkušenosti. Maska samozřejmě vypadá stejně jako předchozí, akorát vůně se mi zdála o dost výrazněji, ale osobně mi to nějak nevadilo. Také jsem zaznamenala, že měla větší chladivější efekt, protože po celou dobu působení mě nožky chladily, až jsem začala přemýšlet, jestli to tak má být. Masku jsem podle instrukcí měla celých 90 minut a po sundání jsem chodidla opláchla. Nohy jsem měla jemnější, ale nic zásadního. Tři dny po aplikaci se nic nedělo, až jsem si říkala, jestli maska vůbec působila. Ale co se dělo čtvrtý den, to byla katastrofa. Chodidla se začaly loupat, ale tak hodně, že jsem z toho byla v šoku. Ano, byl to účel masky, ale opravdu jsem to až takhle nečekala. Kůži jsem nechtěla sloupat "násilím", tak jsem procesu nechala volný průběh. Chodidla se loupaly další 4 dny. Používala jsem hydratační gely, abych nohy neměla tak suché. Pak už jsem to nevydržela a kůži jsem sloupala. Mohu ale říci, že po celém procesu byly nohy opravdu krásně hladké, jemné. Prostě zbavené staré kůže a připravené do sandálků.

Dejte si ale pozor, pokud vyrážíte někam k moři nebo budete nosit otevřenou obuv. Loupající kůže nevypadá hezky. Spíše bych tuto masku doporučila před létem, jako přípravu pro perfektní chodidla.

Lirene regenerační masky v ponožkách zakoupíte ve vybraných drogeriích DM nebo na eshopu kupkosmetiku za 159 Kč.




S první maskou jsem byla hodně spokojená a ráda si takový relax každý měsíc dopřeju. Z exfoliační masky jsem byla trošku překvapená, ale splnila vše, co slibovala. Ale určitě ji není potřeba používat častěji, stačilo by před a po létě.



▶▶▶ UŽ JSTE MASKY V PONOŽKÁCH OD LIRENE ZKOUŠELY? ZAUJALY VÁS? ◀◀◀





*Děkuji eshopu kupkosmetiku za zaslání masek k recenzi.

17 komentářů:

  1. Já jsem také před pár dny psala článek na tyhle masky v ponozkach. A souhlasím s tebou, sice ta exfoliacni maska splnila vše, co slíbila, ale na použití v létě fakt vhodná není. Musela jsem po celou dobu loupání nosit ponožky. Fakt ty nohy vypadaly strašně. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nikdy tyto masky na nohy nezkoušela, ale zní to velmi lákavě :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zkoušela od Lirene micelárku, která byla v pohodě a pak CC cream, ale ten mi nevyhovoval :) o těhle maskách jsem ještě neslyšela, takže se po nich moc ráda mrknu :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla bych vyzkoušet, docela mě to zaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tu druhou bych teda rozhodně měla vyzkoušet! To zní fakt dobře, po létu dobré.

    OdpovědětVymazat
  6. V neděli jsem si koupila tu exfoliační masku, nechala působit 60 minut a po 5 dnech moje nohy vypadají pořád stejně.. máčím si je každý den 10 minut, jak radí v návodu, tak nevím.. jsem zvědavá jestli se mi začnou loupat nebo to byly vyhozený peníze ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi týden po aplikaci se mi nohy pomalu začaly loupat, a nejen chodidla, ale i prsty a nárty :D naštěstí se loupání u kotníků zastavilo. musím říct že i když jsem nohy máčela a mazala vším možným, tak jsem měla kůži dost suchou a loupala se spíš v malých šupinkách. efekt (hebkost/jemnost chodidel) oproti původnímu stavu nevidím. ztvrdlá kůže na patách mi zůstala, oloupala se jen tenká vrchní vrstva, to nejtvrdší pořád zůstalo. obecně si jednou za 7-14 dní nechávám nohy ve vaně "odmočit" a pak nehty kůži oškrábu (popř. drobnosti dobrousím pemzou), což je možná důvod proč se mi po masce kůže odlupovala ve velmi tenkých vrstvách. jediný efekt měla maska ten, že nejdřív moje chodidla extrémně vysušila, kůži jsem na nich měla napjatou a během 14 dní se mi oloupalo to, co si můžu po půl hoďce ve vaně odloupat sama :) jsem ráda za tuto zkušenost, ale znovu ji už nevyužiji :)

      Vymazat
  7. Teda vypadají fajn, zajímal by mě ten pocit mít masku na nohou :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, před týdnem jsem si exfoliační masku na nohy aplikovala. Měla jsem ji 90minut. Nohy mi to dost ochladilo, což vydrželo i po omytí v teplé vodě. Po 24hodinách jsem sundala večer ponožky a vylekala jsem se, slejzala mi kůže z horní části malíčku a prsteníku (na těchto prstech mám špatné nehty, asi plíseň už asi 30 let, zaléčenou). Tohle odloupnutí kůže mi vadilo, protož prsty byly okamžitě citlivé. Pak se 4 dny nedělo nic a pak jsem šla do sauny a po sauně začalo šupinatění kůže z nártů, horních částí prstů, z chodidel, hlavně tam, kde je mám obvykle hladká, kůže na patě se začala také trhat, ale silná ztvrdlá kůže na hranách pat drží. Šupinatím a loupu se druhý den,mechanicky olupuju odpadávající pokožku (vypadá jako průhledný papír) a loupání mi připomíná olupování po spálení na sluníčku. Šupinatí to nestejnoměrně, na místech, kde bych zrovna nepotřebovala odstraňovat pokožku....jsem zvědavá, kdy se tento proces ukončí, nohy vypadají hodně nevzhledně a o jemnosti se zatím mluvit nedá. Myslím, že tahle exfoliační maska je docela drastická. Dnes jsem byla v DM a už jsem ji tam neviděla, chtěla jsem si znovu přečíst, jak tam byl napsaný ten "proces". Kupovat si ji už ale nebudu. Lepší je maska na vyživení a hydrataci nohou a chodidel s těmi igelitovými ponožkami. S. Foldová

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)