Pomalu se blíží víkend, co takhle něco dobrého upéct?
Pokud v cukrárně nedokážete odolat Medovníku, tak určitě zkuste tento recept.
Je sice pracnější a jeho příprava trvá déle, ale zaručeně se po zákuskách ihned zapráší :)
MINI MEDOVNÍČCI
Ingredience na těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 g Hery
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce tekutého medu
- špetka soli
- 1 lžička sody
- špetka mleté skořice
Ingrediece na náplň:
- 1 máslo
- 100 g moučkového cukru
- jeden a půl vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
Na dohotovení - mleté oříšky, rozehřátá čokoláda
Postup
Z ingrediencí vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme uložit do ledničky asi na 2 hodiny. Poté vyválíme z těsta plát, vždy asi 2 mm silný a vykrajujeme kolečka na plech (velikost zvolte jakou chcete). A už jen pečeme na pečícím papíru při 180°C dozlatova.
Mezitím klasicky připravíme puding, takže ho svaříme s mlékem a za občasného míchání necháme vychladnout. Poté máslo utřeme s cukrem a po částech přimícháme vychladlý puding.
Krémem spojíme vždy 3 kolečka, potřeme i boky medovníčku. Potřené boky pak obalíme v mletých oříšcích. Povrch můžeme ozdobit pokapanou čokoládou.
Medovníky necháme do druhého dne uležet v ledničce!
Doba přípravy
- příprava těsta asi 15 minut
- chladnutí v lednici asi 2 hodiny
- příprava krému asi 15 minut
- zdobení krémem asi 20 minut
Tipy, rady, poznámky
- povrch můžeme ozdobit také mletými oříšky
- je důlelžité nechat minimálně přes noc medovníčky v lednici, aby se hezky vsáknul krém, zákusky pak budou krásně měkkoučké
- délka pečení je různá, každý má jinou troubu, až budou kolečka upečená dozlatová, vyndáme z trouby a necháme ještě chvilku dojít na plechu
Dobrou chuť
To je tak desně roztomiloučky... urcite to zkusíme
OdpovědětVymazata co udělá tu medovníkovou chuť?:)
OdpovědětVymazat2 lžíce medu :)
Vymazat