DIY: váza nebo jen dekorace

Ahojky!

Huráááá je tu pátek a taky víkend :)) Říkala jsem si, že jsem dlouho nic pěkného netvořila, proto dnes přicházím s článkem, jak si velmi jednoduše vyzdobit pokoj a trošku se vyblbnout :)

A hned se do toho pustíme :) Výsledkem dnešního tvoření byla tato váza, do které si můžete dát nějakou pěknou květinku a nebo nechat jen tak, jako dekoraci :) 



 Budete potřebovat
- plastovou skládací vázu
- a Biologel (ty barevné kuličky)  

Plastové sklací vázy jsou fakt skvělé, jsou velmi praktické, nerozbitné a krásně oživí pokoj. 
Použití je jednoduché - stačí do ní nalít teplou vodu a ona se pak sama vytvaruje :) Sice jsem se docela bála, aby se netřevrhla, ale dno vázy je tak navržené, aby váza držela, děj se co děj :)
A pokud se vám už váza nebude líbít nebo budete chtít používat jinou, není nic jednodušího, než vodu vylít - váza se opět narovná a vám nebude vůbec překážet :) Jak jednoduché, že? :)

Do vázy pak můžete samozřejmě normálně dát květiny, já jsem tam ale dala Biogel.

Zjednodušeně je Biogel vodní výživa pro rostliny. Nebudu vás tady zahlcovat nějakým odborným mega-dlouhým textem, z čeho je Biogel vyrobenem apod. - to si každý může najít na googlu :))
Jenom ve stručnosti - jsou to takové maličkaté (fakt maličkaté) kuličky, které v nějaké nádobě zalijete 1 litrem studené vody a necháte několik hodin bobtnat (můžete je chodit kontrolovat jako já, jestli fakt rostou) :)) Přibližně po 8 hodinách se z malých kuliček stanou velké kuličky, odlijete tedy přebytečnou vodu a tadááá, je hotovo :))
Pokud se kuličky zmenší (to zní fakt blbě, já vím:D), tak je opět dolejete vodou. Takto by měly vydržet přibližně rok :)
A pro milovníky barev mám dobrou zprávu - na výběr je spousta odstínů, po čiré až po tmavé, takže si vybere opravdu každý.

No a teď už nezbývá nic jiného než kuličky nějak pěkně naaranžovat do vázy a kochat se výtvorem :))

Já mám vázu v pokoji zatím jen jako dekoraci, ale po víkendu bych si ráda koupila nějakou pěknou kytičku :)




Už bobtnajíííí :) 




A kuličky, které se nevešly do plastové vázy jsem nasypala do malé skleněné vázičky :) 


Plastové vázy seženete v květinářstvích a nebo na internetu. Ceny se pohybují od 20Kč :) Byla jsem tak hodná (né že bych snad nebyla:D), že jsem vám našla pár odkazů - například zde nebo na ebay zde. Mají spoustu motivů, tak si můžete vybrat, který by se vám nejvíce líbil :)

A Biogel koupíte např. zde a opět ebay zde.


A málem bych zapomněla, pokud se vám náhodou stane (ehm, né že by se mi stalo), že vám váza spadne tak se nemusíte bát, že se na vás vylijí litry vody, ale budete zavaleni kuličkama :)))  A také se nemusíte bát, že by květiny v těch kuličkách zvadly, alespoň mě teda nezvadly :)))

Jak se vám tento nápad líbí? Zaujala vás váza nebo Biogel? 
Krásný víkend všem :)

9 komentářů:

  1. Jednou jsem si tyhle kuličky pořídila někde na jarmarku, kytky mi pak zdechly! :D vydržely tam tak dva dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fákt? :D mě teda naštěstí vydržela jako normálně :)

      Vymazat
    2. Je možný, že to byly nějaký šunty, ale cena byla zhruba stejná. :D Těžko říct.

      Vymazat
  2. neznám ani vázu ani kuličky, ale vypadá to hezky i bez květiny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kuličky znám a používala jsem je jako dekoraci a zároveň nezbytný zdroj vody pro orchidej, kterou jsem měla ve skle a kuličky kolem ní. :) Plastovou vázu neznám, ale celá tato dekorace se mi moc líbí, tak se zajdu optat do květinářství nebo podobně. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem pak ještě projížděla ebay a některé vázy měly fakt krásné vzory a vůbec nevypadaly špatně :)) je to skvělá dekorace k oživení místnosti :)

      Vymazat
  4. Můžu se zeptat kde se shání ty kuličky a na kolik vychází? děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měly by být k sehnání v květinářstvích a nebo na internetu a vychází cca na 40 Kč :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)