Hello Kitty: cake tutorial :)

Ahojky :)

Dnešní článek bude trošku netradiční, ale jak víte, můj blog není zaměřen jen na kosmetiku. Proto když jsme dneska s mamkou pekly a pak vytvářely jeden dortík, rozhodla jsem se nafotit postup a podělit se o něj s vámi :)

Dorty pečeme s mamkou docela často a tak vám ukážu, že to zvládne opravdu každý a že na tom není nic těžkého. (ehm, ono vytvarovat očička tak, aby obě byly stejný je docela fuška, občas si u toho člověk i zanadává, ale je to jenom marcipán a když s ním člověk třískne, nic se mu nestane:D)


Prohlédnout fotky a celý postup si můžete přečíst po rozkliknutí

 
1.  Nejprve upečeme libovolný korpus, tak jak máte rády a necháme ho pořádně vychladnout (existuje milion receptů, když si ale nevíte rady můžete upéct těsto třeba jako na bábovku).

2. A korpus rozřízneme.



3. Dort potřeme krémem, opět podle vaší chutě. My jsme dnes použily Nutelu, která byla na přání. Klasicky se ale dělají máslové krémy.

4. Dáme do lednice ztuhnout, alespoň na hodinu.



5. Dort bude potažený marcipánem, takže opět podle libosti obarvíme potravinářským barvivem a pak ho pořádně vyválíme. My jsme ho ještě vyválely přes strukturovanou podložku, aby se vytvořil vzor.





6. Pak už vyválený marcipán opatrně na dort přesuneme, uhladíme kraje a přebytečný marcipán odkrojíme.


7. Opatrně uhladíme nedokonalosti.


8. A jde se vytvářet to hlavní - Kitty :) Podle šablony, kterou jsme vytiskly vyřízneme obrys Kitty. 



9. Podle menší šablony opět vyřízneme obrysy, tentokrát už ale z barevného marcipánu.
Nejprve hlavu, tělo a pak pacičky :)
Nezapomeneme na očička, nos a fousky.
A nakonec ještě červenou mašli.



10. A zbývá jenom Kitty pomocí potravinářského lepidla (nebo vody) přilepit na dort. 
Na ozdobu jsme pomocí vykrajovátek vytvořily pár kytiček a na zakrytí nedokonalostí u kraje dortu stočily dva proužky marcipánu a tadááá - dort je hotov :)





Vidíte, nebylo to vůbec nic těžkého. Kitty zvládne každý, protože na to nepotřebujete žádné extra pomůcky, jenom trošku trpělivosti :)) 

Jak se vám dortík líbí?

12 komentářů:

  1. To je zlatučké ;) A keď vidím tu nutelu tak určite aj super chutné ;)
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. sice Hellou Kitty nenávidím a nechápu jak někdo může jíst Nutellu, ale je fakt povedenej to se musí nechat =DDD jste to, ale baby šikovný ;)

    http://lovelinessbytess.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, to je paráda, jste s mamkou šikovné! Musel udělat radost :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty bláho, no to musela být piplačka jako blázen :D. Ale je to rozkošný a děkuji za návod, malá po mne chce pořád dort s Kittynkou, tak díky za inspiraci! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. já dorty dělám hrozně ráda - nejradši mám normální piškot, promazaný pařížským krémem (šlehačka s čokoládou, je lehký a opravdu výborný) a marcipán si dělám sama ze sušeného mléka a je teda výborný, akorát mám problém, že když s ním obaluji dort, tak se mi to skoro nikdy nepovede tak úhledně a trochu se trhá, nejde zahladit, ale to ještě vypiluju :) chci si koupit nějaká barviva a další vychytávky a zdokonalit to, protože mě to opravdu baví a nejlepší pocit je, když se mi dort povede a každý ho chválí :) váš dort je teda úžasný a musel být i dobrý :) ta podložka mě zaujala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono je všechno jenom o cviku, uděláš pár dortíků a pak už to půjde samo :)) a navíc u nás, když se něco nepovede, tak se to stejně hned sní :D

      Vymazat
  6. Páni, šikulka! Je nádherný! :)

    OdpovědětVymazat
  7. to je náádhera! probudila si ve mně malé dítě :D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  8. Moc všem děkuji za komentáře, dortík prý moc chutnal, tak jsme ho upekly s mamkou dobře :))

    OdpovědětVymazat
  9. Překrásný, jste fakt šikovné! Já zůstávám zatím jen u kupovaných dárků s Hellou Kitty, dcerce jsem teď koupila tyto hodinky http://www.brawat.cz/hello-kitty-hodinky/, je do Hello Kitty naprosto zamilovaná. S dortíkem jste mě inspirovali ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)