Seminář SpaRitual aneb příjemně strávená sobota se spoustou nových informací

Ahojky všem :)


Pokud mě sledujete na Facebooku, tak vám neuniklo, že jsem minulou sobotu tedy 22. 11. byla na semináři pro pokročilé s tréninkem lakování od SpaRitual.

Musím říct, že jsem moc ráda, že jsem na semináři byla, protože těch pár hodin mi dalo neskutečně moc. V první řadě jsem se po dlouhé době zase mohla vidět s Lenkou a také jsem poznala skvělou Lucku a úžasnou čtenářku Adrianu. Bylo skvělé poznat stejné nadšence do kosmetiky a především milovnice laků na nehty. Chvilku jsem si nepřipadala jako blázen a sobotu jsme si skvěle užily. A samozřejmě jsem získala spoustu nových, pro mě velmi cenných informací, které se snažím zužitkovávat v praxi :)

Byla totiž spousta věcí, ve kterých jsem si nebyla jistá a stále je co zlepšovat. Takže dnešní článek bude věnovaný sobotnímu dni. Snad se vám článek bude líbit a něco nového přinese i vám :)



Jak jsem psala v úvodu, sobotní seminář byl určený pro pokročilé s tréninkem lakování. SpaRitual samozřejmě pořádá semináře i pro začátečníky, kde se dozvíte spousty informací o značce SpaRitual (jak vznikla, jaký mají sortiment,..), podíváte se na video o tom, jak vůbec vznikla francouzská manikúra a kdo za ní stojí, dále pak jaké jsou základní typů nehtů, jak je diagnostikovat a jak se o ně starat, jak provádět masáže, jaké používat pilníčky, atd. Pak následuje ukázka manikúry v podání Veroniky Mořkovské, mistryně ČR 2006. Tento seminář bych doporučila všem, kteří toho o nehtech moc neví nebo si nejsou zcela jistí, určitě se dozvíte mnoho nových a užitečných informací, které vám hodně pomohou. Na semináři pro pokročilé, se všechno rozebere trošku detailněji. Na semináře mohou jak profesionálové, tak amatéři a nadšenci jako jsem já :) Pokud chcete o nehty umět hezky pečovat a dobře se o ně starat a lakovat, určitě to za to stojí.

Náš seminář začínal představením značky SpaRitual, takže jsme se dozvěly, kdy, kde a kým byla založena. Následovalo již zmiňované video o francouzské manikúře, a protože to byl seminář pro pokročilé, nezdržovali jsme se a vrhli jsme se na sérii různých fotek nehtů. Z nich nám paní Veronika popisovala různé deformity nehtů, z velké části po neodborném odstranění gel-laku nebo umělých materiálů (gel a akryl). Řekli jsme si, co způsobuje tento materiál s nehty a věřte, že některé obrázky opravdu nebyly hezké. Padla řeč i o tom, na co si dávat u nehtů pozor, viz. trychoficie, leukoplaty, leukonychie, lupenka atd. (do toho ale moc zasahovat nebudu, tam mé znalosti nejsou takové, abych o tom mohla více psát). Pak jsme se učily rozpoznávat typy nehtů. Také nám bylo vysvětleno, jak provádět cévní gymnastiku a k čemu je dobrá.

Po teorii přišla na řadu praxe. Paní Veronika ukazovala manikúru na své mamince Marcele, aby jsme se všechny vešly do počtu. Postup vezmu stručně, jinak bychom tu byly do Vánoc :) Pokud by někdo chtěl přesnější a detailnější postup, ráda tomu věnuji článek. Samozřejmě začneme dezinfekcí rukou, pak odlakujeme nehty a provedeme dezinfekci nehtů. Následuje úprava kůžičky a masáž rukou. Také jsme okoukaly, jak správně pilovat.

Pak následovala pauza v podobě oběda :))

zdroj fotky

Jak vidíte na fotce, na stolech byly produkty SpaRitual, takže jsme si mohly všechno v klidu prohlédnout, vyzkoušet, okouknout odstíny laků, ovonět atd. Prostě paráda a největší komfort :)

zdroj fotky

Po obědě se už paní Veronika věnovala lakování. Takže base coat (samozřejmě zvolený podle typu nehtu), dvě vrstvy barevného laku a následně top coat. Hlavně nezapomenout na zalakovaní volných okrajů nehtů. Nakonec ještě přidala sušič laku. Naučily jsme se také, jak správně začišťovat kůžičku pomocí dřívka.

zdroj fotky

Po ukázce už přišla řada na nás. A to byl boj :)))


Lenka začala přesně podle postupu a já jsem si manikúru užívala, hlavně ty masáže :) Pak se začalo pilovat, což Léňa vyfikla jako profík. A lakování? Pro Lenku očividně žádný problém. Manikúra se jí moc povedla a musím jenom chválit :))

Pak jsme si prohodily role a já jsem se pustila do práce. Přiznám se, že jsem se docela bála, abych Lence nezkazila nehty. Nakonec jsem to jakž takž zvládla a i lakování nedopadlo tak hrozně. Ale chce to cvičit, cvičit a cvičit.

Bohužel čas utekl hrozně rychle, takže jsme si to nestihly patřičně užít. Ale i tak to byl moc fajn den, který si velmi ráda zopakuju. Nakonec jsme si ještě koupily nějaké radůstky :)))


S Lenkou sedíme v druhé řade :) Asi začnu chodit na manikúru, protože to opečovávání bylo příjemné :)
zdroj fotky

Tady paní Veronika kouká na mé nehtíky. Sklízela jsem na ně celkem pochvalu, tak si je musím řádně hýčkat :)

zdroj fotky

zdroj fotky


A toto je výsledná manikúra, kterou bravurně zvládla Lenička. Šikovná, že? Barvu laku zvolila v odstínu "Primitive". Nevím, jestli si to mám brát osobně :DD, ale odstín to byl skvělý. Já jsem se nemohla rozhodnou, zda si mám koupit efektový nadlak "Snow Globe" nebo "First Snow", proto jsme nalakovaly oba, abych viděla, jak vypadají. Nakonec jsem si vybala "First Snow", protože se bude hodit celoročně :))

zdroj fotky

zdroj fotky

Toto je foceno doma.



A ani kolegyně vedle si nevedly špatně. Toto je práce Lucky, která Adrianě vykouzlila úžasnou manikúru. Adri se zalíbil odstín "Drop Dead Gorgeous", který už mám ve své sbírce, recenze ZDE.



O semináři bych toho mohla napsat spousty, protože během těch pár hodin jsem se naučila spoustu věcí, kdybych to ale měla všechno vypisovat podrobně, bylo by to na dlouho :)

Takže pokud se chcete dozvědět:
- jak rozpoznat typy nehtů a jaké base coaty na ně použít
- jaké nehty před pilováním namočit a na jak dlouho
- jak pilovat, aby se nedělaly otřepky
- proč se mají zalakovávat volné okraje nehtů
- jak správně odlakovávat a jak při odlakovávání ostatních neodlakovat své nehty
- jak postupovat při aplikaci oleje a krému, co dřív a proč
- jak probíhá transplantace nehtu
- a mnoho dalšího
  .....  tak si jeden den udělejte čas a naučte se něco nového :)

Semináře se konají v Praze i v Brně a stojí 500 Kč
, což je velmi příznivá cena, vzhledem k tomu, že je zajištěný i oběd. Také občerstvení a pití během semináře je k dispozici. Dokonce nás pan Mořkovský obcházel s mandarinkou a jablíčkem, takže opravdu servis. A také dostanete nějaké dárečky, na tomto semináři to byl konkrétně lak, pilníček, dřívko, katalog a nějaké vzorečky. No opravdu to za to stojí :)

To je pro dnešek vše, já doufám, že jsem vás trošku nalákala a na seminář také pojedete. A samozřejmě moc děkuju Lence, Lucce a Adri, za opravdu skvělou sobotu. Velká pochvala míří i týmu SpaRitual, za velmi cenné informace, které se budu snažit využít, co nejvíce :)

P. S. omlouvám se, že nemám vlastní fotky, jsem špatná blogerka, já vím :D ale nějak na to nebyl čas :))

24 komentářů:

  1. Věřím, že to byl skvělý a velmi přínosný seminář. Výsledná manikúra je velmi povedená, moc se mi líbí ta barvička :)

    Radu Konad Nail Care giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tolik věcí, co jsem dělala špatně :D tak teď už alespoň budu vědět, jak to dělat správně :)) odstín je to parádní, jen škoda, že zrovna bylo hnusné počasí, jinak by barvička vynikla lépe :))

      Vymazat
  2. Asi tam budu muset dotáhnout mámu, nikdo z kamarádek tomu bohužel neholduje :-D Ale mě to hodně zaujalo. Podle mě se vyplatí se pořádně naučit dělat si manikúru doma, než platit sedm stovek každý týden za profesionální manikúru...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to určitě, pokud budeš manikúru dělat tak, jak se má, tak by minimálně týden měla vydržet :) já jsem dneska, tj. přesně po týdnu odlakovávala Lenky práci a kromě ošoupaných špiček, všechno drželo parádně :))
      a mamce to navrhni, alespoň pak můžete trénovat a lakovat společně :))

      Vymazat
  3. Krásný report a mani od Lenka je moc parádní :)A určitě jste si to holky užily v příjemné společnosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to jsme pospíchaly, protože ten čas utekl nějak rychle a na mě čekal odvoz :( kdyby bylo více času, tak by to bylo ještě lepšíí :)))

      Vymazat
  4. Nechtíky Lenka zvládla naozaj krásne. A s Nikol sa nepoznáte? Lebo ju vidím tiež na fotkách, len ju nespomínaš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj zvládla to perfektně, hlavně za podmínek kdy jsem jí popoháněla, protože na mě čekal přítel :D
      s Nikol nás nikdo nepředstavil a já jsem celkem stydlivá a je mi takové trapné, za někým přijít, že ho znám z blogu :D

      Vymazat
    2. :D Určite by sa potešila...ja som sa naposledy predháňala predstavovať sa jednej kočke, o ktorej som si myslela, že je blogerka...pretože na akcii so Sally Hansen sedela tak sama a s nikým sa nerozprávala....tak som sa išla veľmi skamarátiť...a nakoniec som zistila, že je to pani zo Sally Hansen...ktorá sedela len nejak mimo...a nejak sa jej nechcelo komunikovať...

      Vymazat
    3. tak to je dobrá příhoda :D já jsem zatím ještě taková stydlivá, tak snad se časem trošku stydět přestanu :))

      Vymazat
    4. já teda nevím, proč se tu řeší, proč Nikol nenapsala.... to bych se stejně mohla ptát, proč Nikol ve svém článku neuvedla tři bloggerky, které na akci byli.

      Každopádně bycť se holky z blogu znají, osobně nás nenapadlo je představit a upřímně tam byl takový fofr, že na to ani nebyl čas.

      Vymazat
  5. Věřím,že to bylo super,pro maniaky jako jste vy :D Krasný lak ti Lenka vybrala a vůbec si to neber osobně ;)
    PS:Zdá se mi to nebo ty fotky něco kazí? :D

    OdpovědětVymazat
  6. No tak ty nehty vypadaji fantasticky.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Muselo to byt super,nehty vypadaji moc pekne! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. sleduj stránky sparitual a pokud budeš mít možnost, určitě do toho běž :)) stojí to za to :))

      Vymazat
  9. Krásný článek, vzhledem k tomu, že jsem se akce také zúčastnila, musím vše napsané potvrdit. Byla to skvěle strávená sobota s úžasnými lidmi, získaly jsme mnoho cenných zkušeností a ještě se u toho skvěle bavily:-)) A seznámení se s Nikolkou určitě příště napravíme, ani já jsem neměla odvahu jí otravovat a program semináře byl opravdu tak nabitý, že na to ani nebyl čas:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto souhlasím :) přště musíme nějak zastavit čas, uteklo to opravdu rychle :(

      Vymazat

Děkuji za komentář :)