Jak se změnily mé nehty a lakování

Přeji krásný den všem :)

Dnešní článek bude o nehtech, ale trošku jiný, než jste zvyklé. Nejčastěji vám ukazuji swatche laků nebo nějaké nail-arty. Občas také zmíním nějaký base či top coat a mám v plánu pár článků věnovat péči o nehty jako takové. Tento článek bude ale ukázka toho, jak se změnily mé nehty a také, jak se změnilo mé lakování.

Občas mi totiž přijde dotaz, jak mít tak krásné nehty jako mám já. Věřte, že ne vždycky tomu tak bylo. Chce to jenom tu správnou péči, trpělivost a snahu. Přesvědčíte se, že i mé začátky byly hrozné, a že když se chce, tak to jde :)



Doufám, že vás hned první fotka moc nevyděsila, protože i já jsem si prošla érou gelovek. Mamka byla nehtařka, takže jsem ji nakonec ukecala a nějaký čas jsem gelové nehty nosila. Své nehty jsem sice měla vždy relativně dobré, až na třepení, ale nakonec mamka svolila. Prý že si to vyzkouším a pak s tím už snad dám pokoj. Vždycky jsem ale měla francii a k tomu nějaké decentní zdobení, takže žádné šílené kreace. Naštěstí mamka nepatřila k těm nehtařkám, které jenom pilují a pilují, takže jsem po sundání neměla nehty tak zničené.

Gelové nehty jsem nosila asi před 8 lety přibližně rok. Neměla jsem je rok v kuse, vždycky jsem je chvíli měla, pak zase ne a pak zase jo. Nehty mi vždycky rostly rychle, takže jsem nechtěla mamku každou chvilku otravovat s doplňováním. Pak se mi po nich zase zastesklo, tak jsme udělaly nové.

Gelovky jsem vždycky (až na jednu výjimku) nechávala odrůst. Je to podle mě nejlepší způsob, jak se jich zbavit a zbytečně si ještě víc nezničit nehty. Pouze jednou jsem je sundala "násilím". Dělala jsem státnice z psaní na stroji a s gelovkama jsem prostě neměla takovou rychlost, kterou jsem chtěla. Odrůst by nestihly, tak jsem je musela sundat. Naštěstí mamka nikdy nedělala nic proto, aby se nehty zbytečně zničily. Takže jsme sundaly jenom tu část gelu, která šla. Zbytek jsme opatrně zapilovaly a nechaly odrůst. Nehty jsem teda měla ve špatném stavu (hlavně slabé jako papír), ale naštěstí se rychle zotavily. Asi dva měsíce jsem nelakovala, pravidelně pilovala a nechávala je v klidu růst. Pak už byly v pořádku a zničení po gelovkách ani stopa.



Po gelovkách jsem měla období, kdy jsem nehty nosila úplně krátké. Taky přiznám, že i mně se nevyhnul ten hnusný zlozvyk - kousání a rýpání kůžiček. Ve stresu jsem si z ničeho nic rýpala do kůžiček, a že jsem si udělala záděry do krve mi bylo fuk. Ve své sbírce jsem měla pouze jeden lak a to černý. Takže jsem jednou za čas nalakovala na černo a kromě zpevňovače od Four Seasons jsem nehtům nedopřávala jinou péči. Pouze jsem pravidelně pilovala, používala zpevňovač a nikdy jsem nezapomínala na base coat.


A pak jsem začala lakovat víc, založila blog a psala články. Bohužel, jak uvidíte na fotkách, mé lakování nebylo takové, jaké by být mělo. Není tomu tak dávno, co jsem tak lakovala a přišlo mi to v pořádku. Ale učený z nebe nespadl a já jsem se začala snažit a s lakováním si dávám záležet a věřte, že to jde. Dokonce mě to i víc baví, protože když se pak podívám na nehty, mám hned lepší pocit.

Ke správnému lakování stačí pouze chvilka trpělivosti a štěteček nebo dřívko na opravu nedokonalostí. Zapatlané kůžičky mi totiž taky dřív starosti nedělaly a v pohodě jsem si je ještě vyfotila a dala na blog. No věřte, že se za to stydím a nejraději bych ty nejstarší články smazala, ale ne. Alespoň je vidět pokrok a uvidíte, že všechno jde, když se chce. Raději si dejte s lakováním záležet, začistěte nedokonalosti a hned budete mít větší radost. Nezapomínejte ani o péči o kůžičku. Alespoň krém je základ. Já jsem si s tím taky dřív hlavu nelámala a vypadá to opravdu nehezky.



Také jsem dříve mívala kratší nehty než teď. 




Rozdílná délka mi taky připadala naprosto normální. Přitom to vypadá opravdu hrozně. Takže pokud se mi teď zlomí nehet, buďto ho opravím (gelem nebo můžete použít opravnou sadu Orly) a nebo zapiluji všechny na stejnou délku.




A TEĎ UŽ PÁR FOTEK Z MÉHO POSLEDNÍHO LAKOVÁNÍ. I když mám ještě hodně co zlepšovat, rozdíl tam vidět je a to je hlavní :)





Pokud máte kratší nehty, věřte, že pokud jsou dobře nalakované, vypadají taky dobře :)



CO NA TEN ROZDÍL ŘÍKÁTE? JE TU NĚKDO, KDO SI PAMATUJE MÉ ZAČÁTKY?
Rozhodně lakování nevzdávejte! Když jsem to dokázala já, vy to zvládnete taky :)

17 komentářů:

  1. Super pokrok :) fotky z poslední doby jsou opravdu skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsi na sobe posledni rok tvrde makala a vyplatilo se, vid :-*

    Priznam se, ze uplne zacatky si nepamatuji, ale cca od poloviny 2013 si je uz vybavuji a jak sama rikas, pokrok je znat, lepe se na to kouka a co vic, je radost na to koukat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to velký pokrok, ale kdo z nás si neprošel obdobím gelovek, kdy to bylo "must have" :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké nehty. Jó gelovky, ty jsem měla naposledy asi na základce. Zrovna teď jsem opilovala dlouhé nehty a mám zase radši kratší. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem ráda, že gelovky jsem měla jen jednou, kvůli maturáku a ještě dlouho jsem měla nehty jak papír... Jinak ty zapatlané kůžičky chápu, mám strašně moc takových fotek, ale nedá se na to ani koukat :D.
    Pokrok rozhodně super! Jeden by neřekl, jak může lepší technika lakování změnit celý vzhled nehtu a ve finále i ruky... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsem si prošla obdobím gelovek, protože jsem pracovala jako průvodkyně a denně nosila v rukách těžké klíče, výsledek byl oprýskaný lak a já byla líná jej každý den opravovat, proto jsem svolila ke gelovým nehtům a nosila jsem je dost dlouho. To už je ale několik let zpátky. Od té doby si lakuji nehty, nikdy nezapomenu na base coat a poslední tři roky ani na top coat. Nehty nemám ani krátné ale ani dlouhé, něco mezi, ale trápí mě lámání a třepení. :( bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  7. ušly jsme nehorázné kusy cest... jak ty, tak já... buď ráda, že jsi po gelovkách dopadla tak skvěle...já s tím ekzémem už dva roky čekám, až mi nehty narostou.... dojela jsem v sobotu večer do Brna a ulomily se mi zase dva nehty... nekonečný boj... někdy mám chuť se na to vyprdnout... pak si vždycky přečtu nesmyslný článek na netu od lidí, co o tom vůbec nic něvědí a v ten moment mám pocit, že jsem se znovu narodila a veškeré moje vědomosti, které mám hlavně díky Lence a Sparitualu jsou nedocenitelné.... Jak jsem psala k výročí blogu "zjistila jsem, že nalakovat nehty je umění a manikůra a vše kolem ní není p.del".... tak to prostě je a stále je se co učit =)
    Už teď se těším za paní Mořkovskou na salón, kam mě o víkendu pozvala a, že si ovšem promluvíme =)

    Jen tak dál Ali jsi skvělá =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný pokrok a super článek! :-) Jsem ráda za tvé odhalení, teď vím, že mám snad i nějakou naději na krásnou mani jako máš ty .-))

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý pokrok Ali, když se juknu k sobě na blog, tak ty starší fotky jsou děsný, ty kůžičky jsou otřesný, ted je mám naštěstí v lepší stavu než předtím :)

    OdpovědětVymazat
  10. Alčo, ten rozdíl je neuvěřitelný. Pokrok je vážně hned vidět, jsi šikulka :)

    Spotřebováno: Únor 2015 + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Já gelovky nikdy neměla a ani mě to nijak neláká :) tak budu trénovat a snad jednou budu mít takový krásný nehty jako ty

    OdpovědětVymazat
  12. Já si pamatuji i starší články (no jo, jsem s tebou už dlouho :-D) a nikdy mi nepřišly nijak hrozné :) Každopádně pokrok velký, pozoruji to i u sebe, jsme holky šikovný :)

    OdpovědětVymazat
  13. Musím říct, že rozdíl je to opravdu veliký!:) já jsem asi tak ve fázi.. ještě před tvýma začátkama, takže katastrofa :D :)
    Gelovky jsem nikdy neměla a ani nechci, ale krásné, pevné, hranaté nehty? Po tich moje srdce touží... ale momentálně jsem ve fázi, kdy se mi šíleně moc třepí, tak je mám velmi krátké a i tak vypadají hrozně :(

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný pokrok, dává naději i nemehlu jako jsem já:)
    I když nesnesu moc dlouhé nehty, tak i ty kratší vypadají aspoň slušně a taky líp a líp. Ale pořád je kam se posouvat. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je velký pokrok, ještě, že sis ty starší články a fotky nechala, jinak by ani nebylo možno pozorovat to velké zlepšení. Je vidět, že tě to baví, že jsi šikovná a kreativní, v podstatě už jsi "skoroprofík" Fandím ti, jsi skvělá:))

    OdpovědětVymazat
  16. No, sama jsem překvapená, že si to všechno celkem pamatuju :D I když v té době jsem tě ještě nesledovala až tolik, spíš jsem sem jen občas nakoukla :)
    Jinak pokrok je super, sama to vidím u sebe, jen je to pilování občas docela náročné na čas a ne vždycky ho mám tolik, abych měla nehty v dokonalém stavu :)
    Ale musím přiznat, že zvlášť období, kdy jsi mívala různě dlouhé nehty, mě hodně rozčilovalo a je dost možné, že částečně i proto, že jsem s tím v tu dobu sama měla problémy a jednak jsem byla líná nehty zkrátit všechny a druhak mi to bylo strašně líto, když jsem dala tolik energie do péče o ně a do modlení, aby trochu porostly :D Takže neboj, je to pro všechny :) Jen ne každý má blog, aby si to takhle pěkně zrekapituloval :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nadhera, nehty mas ted paradni a ta fotka s tim svetlym sparitual lakem, wow!! Jj ruznou delku u nehtu take nemusim, stve me to, ale musi se zkratit vse:/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)