SIGMA: Paletka, kterou si zamilujete

Ahojky :)

A je to tu! Ani nevíte, jak moc jsem se těšila, až vám dám o této paletce vědět. Doposud jsem byla věrná Naked, ale bohužel, trošku (trošku více) ji teď podvádím s paletkou Fall Softly od Sigmy. 

Nevím, jestli je to tím, že je to moje úplně první věc, co od Sigmy mám nebo tím, že je paletka naprosto dokonalá, ale jsem z ní paf.

Paletku mám už od listopadu, takže je ozkoušená opravdu důkladně. Zažila semnou mráz, déšť, ale i blížící se dusna a vedra. Zkoušku obstála na jedničku a odstínové složení paletky je taky na výbornou. V paletce najdete pastelové přirozené odstíny, se kterými vykouzlíte krásné jemné líčení, které se hodí jak pro denní, tak pro večerní líčení. Kapku výrazné barvy totiž dodají i dva o něco výraznější odstíny, které také paletka nabízí.

Jaká paletka je, proč jsem z ní tolik paf a z čeho jsem byla trošku zklamaná, se dozvíte v dnešním článku :)





Paletka je v papírovém obalu, na kterém je samozřejmě logo značky a také název paletky. Z druhé strany najdete i vyobrazení jednotlivých odstínů.




Samotná paletka je v černém matném a  hodně bytelném kartonu. Jelikož paletku používám velmi často, už se mi několikrát stalo, že mi upadla, sice na koberec, ale přežila bez zranění.

U paletek, které mají matný obal se mi často stává, že po nějaké době se paletka nevzhledně zamatná. U této to nehrozí, protože je obal jakoby lesklý. Uprostřed obalu je ještě pruh s lesklými nápisy Sigma a celé paletce vévodí velké kruhové logo, které je uprostřed paletky.

Ač se to vůbec nezdá, paletka je poměrně malá. Má 12cm na 9,5cm, takže vám v kosmetické sbírce nezabere skoro žádné místo. Na cestování je také naprosto perfektní. Víčko navíc hezky zaklapne magnet, takže nehrozí otevření. A také se nemusíte doslova prát s otevíráním (což já jakožto majitelka delších nehtů opravdu vítám).






Na spodní straně paletky jsou vyobrazeny stíny, které paletka ukrývá.




Paletka má ještě ochrannou fólii.




Hodně chválím víčko paletky, protože to lze ohnout a paletku lépe vzít do ruky. Pro mě je to hodně praktická věc, kterou často u paletek postrádám.


Samozřejmostí je velké zrcátko. 



A teď už samotné stíny :) Těch se v paletce nachází dvanáct a jsou v hranatých přihrádkách. Jednotlivé stíny mají ještě vyrytý nápis Sigma. Věřte, že se mi do paletky vůbec nechtělo sahat, abych si tak krásný reliéf nezničila.




Jak jsem psala v úvodu, paletka má přirozené odstíny, kterých není nikdy dost. Devět stínů je matných, zbylé se shimmerem. 

Složení odstínů je podle mě naprosto perfektní. Kromě toho zlatého (Gracious) využívám všechny. Některé méně často, jiné denně. Na některých odstínech je vidět, že je používám opravdu často, a to jsem paletku fotila někdy začátkem ledna. Nyní je v některých vyhloubený už pěkný dolíček.

S paletkou vytvoříte hodně přirozené líčení, které se hodí na každodenní nošení. Pokud spěcháte, není nic jednoduššího, než přes celé víčko nahodit stín Keen on You, udělat linku a naprosto perfektní líčení je na světě. A pokud chcete trošku dramatičnosti, poslouží tmavě šedý a modro-fialový odstín. Tyto dva stíny sice nejsou až tolik pigmentované, jak bych si představovala, ale nalíčit se s nimi dá. To je ostatně jediné mínus, které na paletce vidím. 

Pigmentace u ostatních stínů je skvělá, ale mějte na paměti, že se jedná o světlejší a matné odstíny a tak u nich není pigmentace taková, že spadnete ze židle. Stíny jsou jemně namleté, mají máslovitou konzistenci a prašnost je minimální.

Bez báze mi stíny vydrží přibližně 8 hodin, pak se slévají do očního záhybu. Vzhledem k tomu, že mám mastnější víčka, je výdrž této paletky pro mě naprosto dostačující. Ovšem stíny z Naked paletky mi bez báze vydrží o něco déle. S bází ale drží bez problému celý den.


Můj nejoblíbenější odstín z této paletky je již zmiňovaný Keen on You. Je to světle hnědá se studenějším podtónem, která je naprosto skvělým pomocníkem při stínování a ztrácení. Používám ho i na rychlé nalíčení na celé víčko. Víčko krásně sjednotí, přesto vůbec není poznat, že jste nalíčené.


Pokud toužíte po nějaké paletce, která má krásné pastelové odstíny, vhodné jak na denní tak i na večerní líčení a zároveň ji nemá každý druhý, určitě se po Fall Softly mrkněte. Upřímně, nečekala jsem, že mě až tolik chytne za srdce. Ale díky tomu, že tam jsou světlejší odstíny a ráno se mi nechce dlouze líčit, se z paletky stal můj každodenní pomocník. 

Paletka stojí 990 Kč, má 12g a v přepočtu vychází jeden stín přibližně na 83 Kč. To není vůbec špatné. Bohužel jsem byla trošku zklamaná z pigmentace u dvou zmiňovaných stínů, to ostatně uvidíte na videu (berte ale v poraz, že jsem pokaždé prst a ruku otřela do odličovacího ubrousku). Celkový dojem to ale vůbec nemění a paletku jenom doporučuji. Samozřejmě pokud preferujete výraznější odstíny, toto asi nebude ta pravá volba. Ale já, jakožto bledulka, jsem si paletku zamilovala a jen tak ji z ruky nedám :)

Paletku mi na recenzi poskytla SIGMA prostřednictvím eshopu cosmetics4you, ve kterém paletku můžete koupit. Tímto moc děkuji a ačkoliv byly se zasláním paletky trošku problémy (grrrr ta celnice!), nakonec je z toho velká láska :)


JAK SE VÁM PALETKA LÍBÍ? ZAUJALA VÁS? PREFERUJETE SPÍŠE NUDE ODSTÍNY NEBO VÝRAZNĚJŠÍ?





A ještě krátké video :)


10 komentářů:

  1. Pěkná paletka, už jsem se na ni dívala dřív, ale bohužel mě moc nechytla.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/mala-boure-v-sephore.html

    OdpovědětVymazat
  2. Paletka se mi na první pohled moc líbí, má moc pěkné odstíny, takže o ní pouvažuju :)

    Spotřebováno: Duben 2015 + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka vzhledově vypadá skvěle :))) Ale nějak mě ta pigmentace neoslnila :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  4. No tak ta je bezkonkurenční :-))
    Krásná paletka, taková dobře pigmentovaná a ty barvičky. No prostě máš ted doma skovst.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá krásně, ale neutrálních odstínů mám momentálně celkem hodně, tak ji asi nutně nepotřebuji. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Mám radši nude stíny, ale i ty výraznější :) Pěkná paletka

    OdpovědětVymazat
  7. Paletka vypadá hezky,barvy jsou hodně jemné a mám dojem, že ta pigmentace není úplně dokonalá. Ale špatné určitě nejsou. Jen myslím, že paletkám UD se určitě nevyrovná.Lenka.
    simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezká paletka!:) Od Sigmy ještě žádné stíny nemám, a po Tvojí recenzi mě ještě víc láká nějaké zkusit! ;) Líbí se mi, že obsahuje matné odstíny, ale mám radši výraznější líčení, takže pro sebe bych vybrala větší divočinu. B)

    OdpovědětVymazat
  9. Mě hlavně zaujal ten design - ten je dokonalý!! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Má pěkné barvy, jen se mi zdá "suchá" pro mne málo pigmentovaná, málo výrazná...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)