Sebamed Clear face: Hluboko čistící pleťová voda

Ahojky :)

Správné čistění pleti je velmi důležité a rozhodně by se nemělo podceňovat. Bohužel, dříve jsem se tomu nevěnovala tolik a na pleti se to dost projevilo. Nejvíce mě trápí černé tečky a rozšířené póry a samozřejmě občas zlobí nějaký ten pupínek. Naštěstí to není zase tak hrozné, stejně bych ale si přála dokonalou pleť. Ale kdo ne, že?

Péči o pleť jsem se ale začala věnovat o dost více a zastávám ten názor, že pokud se o pleť dobře staráte, tak se vám jednou odvděčí. Tak doufám, že to brzy přijde :)) Na mou mastnější pleť jsem našla skvělého pomocníka, který opravdu důkladně pleť čistí, zabraňuje další tvorbě pupínků a stal se mým velkým oblíbencem. Více už ale v dnešním článku :)



Oficiální popis
Čisticí pleťová voda Clear Face čistí póry do hloubky a pečuje o problematickou pleť. Podporuje obnovu přirozeného ochranného pláště kůže s pH 5,5. Podporuje boj proti pupínkům, černým tečkám a nečistotám pleti. Odstraňuje přebytečnou mastnotu, maz a nečistoty z pleti a desinfikuje pomocí alkoholu. Součástí složení je výtažek z lískového oříšku, který zklidňuje podráždění a má protizánětlivý účinek. Extrakt z okurky a hydrolyzované hedvábí dodávají vlhkost a chrání pleť před dehydratací. Panthenol podporuje hojení pleti, alantoin ji zjemňuje. Pleťová voda je doporučována pro mastnou a smíšenou pleť, nejlepší použití je pro čištění T- zóny.


K obalům značky Sebamed nemám vůbec žádné výhrady, protože působí čistě, není tam nic přeplácaného a
české popisky tam také najdete. Líbí se mi, že otvorem na vatový tamponek nenesete přesně tolik, kolik potřebujete. Občas totiž zápasím s příliš velkým dávkováním a to je pak škoda.

Důležitá je ale samotná pleťová voda. Tato je určena spíše pro mastnější nebo smíšenou pleť, protože obsahuje alkohol. A opravdu hodně. Ze začátku jsem si na to chvilku zvykala, protože je tam dost cítit. Na pleti mi to v celku nevadilo, protože voda nepálila, nepociťovala jsem žádné podráždění pokožky, pupínky apod. Pouze jednou jsem si pleťovou vodu aplikovala hned po nanesení masky (fakt nevím, co mě to napadlo) a to byl pro pleť trošku šok, tak pleť trošku pálila, ale nic hrozného se nestalo. Snažila jsem se vyhýbat okolí očí, protože mě jemně začaly štípat, kvůli obsaženému alkoholu. Jinak jsem pleťovou vodou čistila celý obličej, největší důraz jsem kladla na T-zónu a nebála jsem se vyčistit i krk.

Pleťovou vodu jsem používala po odlíčení na dočištění zbylého makeupu a nečistot. A že těch nečistot bylo hodně. Až jsem se vždycky styděla, co všechno mám na pleti a jak je možné, že i po odlíčení je na tamponku tolik nečistot. Dokonce jsem na pleťovou vodu naučila přítele, protože pracuje v prašném prostředí a ten teda těch nečistot má vždycky tolik, jako by se snad týden nekoupal. Za to opravdu velký palec nahoru, protože je vidět, že voda pleť důkladně zbaví všech nečistot. Sice nemám citlivou pleť, ale nechtěla jsem ji zbytečně dráždit, kvůli alkoholové složce, tak jsem vodu používala ob den a stačilo to. Pokud jsem se vůbec nelíčila, večer jsem si jenom hodně jemně pleť také vyčistila a vždycky bylo vidět, kolik nečistot se během dne na obličej dostalo.

Myslím si, že tato pleťová voda nebude vhodná pro citlivější pleť nebo pro ty, které alkohol ve složení nemusí, tak na to pozor. Mně ve finále alkohol ve složení nevadí, protože službu Sebamed odvádí skvěle. Dokonce jsem zaznamenala, že se mi netvoří pupínky tak často, jako dříve. Když jsem viděla, že se něco rýsuje, hned jsem zasáhla a vydezinfikovala a bylo po problému. A další velké plus je, že voda ubývá hrozně pomalu. Nevím, jak je to možné, protože ji používám společně s přítelem a to několikrát do týdne a zatím nejsme ani v půlce.

Pleťová voda Sebamed obsahuje 150 ml a stojí kolem 149 Kč. Koupit můžete zde nebo ve vybraných drogeriích. 

Pokud vám tedy nevadí alkohol ve složení a hledáte pleťovou vodu, která opravdu důkladně pleť vyčistí, Sebamed určitě stojí za vyzkoušení. Já jsem moc spokojená a vím, že až mi tato dojde, půjdu koupit další. A protože jsem byla zvědavá na tonikum bez alkoholu, koupila jsem Kiehl´s, tak uvidím, jak si s vyčištěním poradí dražší produkt.

ZKOUŠELY JSTE PRODUKTY NA PLEŤ OD SEBAMEDU? JAKÁ JE VAŠE OBLÍBENÁ PLEŤOVÁ VODA? VADÍ VÁM ALKOHOL VE SLOŽENÍ?

Samozřejmě děkuju eshopu kupkosmetiku.cz za posknutí pleťové vody k recenzi.





5 komentářů:

  1. Já mám od Sebamed pěnu na čištění a jsem nadšená :-) Tahle voda vypadá taky skvěle. Díky za tip :)

    Zvu tě na giveaway o Yankee Candle :)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/posledni-prazdninova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já od Sebamedu na pleť ještě nic nezkoušela, ale taky se chystám :) Voda vypadá parádně

    OdpovědětVymazat
  3. Od Sebamedu jsem ještě nic nezkoušela, ale docela mě ta značka zaujala, jak ji teď vídám u více blogerek :) Každopádně ten alkohol v pleťové vodě by asi nebyl nic pro mě, mám hodně citlivou pleť.

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. Normálně jsi mě nalákala ji vyzkoušet, tak uvidíme :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla jsem si ji koupit, mám od nich antibakteriální čistící pěnu, tak abych to měla kompletní...Ale teď teda nevím:( Mám normální až citlivou pleť, alkohol mi v pleťových vodách nedělá zrovna nejlíp, tak to asi nebudu riskovat, achjooo:(
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)