Uriage: hýčkejte svou pleť

Zdravím všechny :)

Ke značce Uriage mě přivedla Ája (určitě ji všichni znáte, ale kdyby náhodou, tak odkaz je ZDE) a protože máme podobný typ pleti, nalákala mě natolik, že jsem byla produkty omrknout v lékárně. Ale bohužel jsem si předem nevytipovala to, co bych potřebovala a nakonec jsem odcházela z prázdnou, protože jsem se nemohla rozhodnout. A osud tomu chtěl, protože pár dní potom mi přišla nabídka na spolupráci, ze které jsem měla obrovskou radost. Popsala jsem svůj typ pleti a vše, co mě trápí a přišly mi tři věci na vyzkoušení. 

Jak jsem s nimi spokojená a jaké jsou mé postřehy, se dozvíte v článku :)



Micelární odličovací pěna na oči a obličej (150 ml / cca 389 Kč)
Oficiální popis: Průzračná micelární voda se na vaší pleti promění v nadýchanou hebkou pěnu s dokonalým odličovacím a čisticím účinkem. Textura bez obsahu mýdla respektuje přirozenou rovnováhu pleti.

Účinné látky:
- termální voda Uriage
- extrakt z azorského granátového jablka
- jemná čisticí báze
- je hypoalergenní
- bez mýdla
- oftalmologicky testováno

Nevím proč, ale k pěnám mám nedůvěru, protože mám takový pocit, že nedokáží odlíčit tak důkladně jako klasické odličovací vody. Nicméně už jsem jednu zkoušela a obstála dobře (recenze pěny Green Line ZDE), tak jsem na Uriage byla hodně zvědavá. A také nezklamala.

Pumpička je praktická a na umytí celého obličeje stačí pět rychlých pumpnutí. Pěna má příjemnou vůni, je podobná krému Nivea nebo Dove. Pěnu vždy po obličeji rovnoměrně rozetřu a pak masíruju a masíruju. Když je čas a mám náladu, tak používám peelingovou houbičku od Balei. Pěna odličuje dobře, dokonce jsem pak několikrát zkoušela pleť dočistit a to nebylo třeba. Je hodně šetrná i k očím, protože nepálí, ale rozhodně to nepřehánějte. Oči sice odlíčí, ale když jsem to s množstvím přehnala, tak to trošku pálilo. Používala jsem ji jenom, když jsem měla řasenku, protože s tou si pěna poradila dobře. Na stíny nebo linky jsem raději použila klasický dvoufázový odličovač. Po vyčištění a odlíčení je pleť hebká, jemná a ani nepotřebuje mazat. Sušší pleti bych to ale doporučila. 

Oproti čistící pěně Green Line je tato o něco lepší, ale stejně bych potřebovala, aby pěna třeba o trošku více a déle pěnila a měla jsem pocit, že čistím důkladně. Sice jsem dočišťovat nepotřebovala, ale pro ten pocit. Musím ale pochválit, že je pěna velmi jemná a je vhodná i pro citlivější pleť a oční okolí. Pokud čistící pěny máte rády, za vyzkoušení stojí. Já jsem si bohužel k tomuto způsobu čištění a odličování nenašla cestu, i když pěna jako taková špatná vůbec není.








Pročišťující, keratoregulační fluid určený pro léčbu retenční formy akné (40 ml / cca 349 Kč)

Oficiální popis:  HYSÉAC K18 je hydratační, nemastná emulze, do hloubky pročisťující póry, zamezující tvorbě akné.  Stahuje póry, tvorba akné se zastavuje, pleť se vyhlazuje, rozjasňuje a zlepšuje se její vzhled. Díky 18% koncentraci ovocných kyselin účinně pročisťuje póry a výrazně redukuje produkci kožního mazu. Výrazně omezuje výskyt akné a černých teček. Extrakt z lékořice snižuje tvorbu kožního mazu a poskytuje pleti dlouhotrvající zmatňující efekt.


Emulze má lehkou konzistenci, která se snadno roztírá a do pleti se vstřebává velmi rychle. Pleť trošku zmatní a hodně dobře ji hydratuje. Pleť je jemná, ale není tak hebká jako při použití matujícího fluidu, o kterém budu psát níže. Při omaku působí jako trošku mastnější, ale mastná není. Hydrataci plní na jedničku a po večerním mazání mám pak ráno pleť rozzářenou, projasněnou, svěží a odpočatou. Vůbec není vysušená a ani mě netrápí mastnota. Emulzi používám, pokud mám takové to horší období v měsíci a občas naskočí nějaký ten pupínek. Přijde mi, že se pleť pak lépe hojí a netvoří se tolik nepříjemností. Emulze slibuje omezení černých teček, to jsem bohužel nezaznamenala. Celkově jsem s tímto produktem spokojená, ale asi jsem čekala něco víc. I když ono asi není co, protože fluidu nemůžu nic vytknout. Možná jen, že slibuje omezení černých teček, ale to podle mě jen tak jednoduché není :) 




Zmatňující fluid na lesknoucí se mastnou až smíšenou pleť (40 ml / cena 369 Kč)

Oficiální popis: Jedinečná zmatňující péče s jemnou parfemací a gelovou texturou. Extrakt z lékořice snižuje přebytek kožního mazu a poskytuje dlouhotrvající matný efekt. Spojení Termální vody Uriage s glycerinem poskytuje vaší pleti optimální hydrataci. Tato péče redukuje velikost pórů.


A mého největšího favorita si nechávám na úplný závěr. Oproti K18 má gelovitější strukturu, pořád je ale lehoučký a krásné se roztírá. Během vteřiny se do pleti vsákne a pak se teprve dějí zázraky. Krém vyplní, stáhne póry a jemnější vrásky a pleť vypne a vyhladí. Pleť je opravdu důkladně matná a zároveň je i dobře hydratovaná. Na omak je pleť po nanesení sametově hebká a jemná. A i když zmatní, pleť vypadá přirozeně, rozjasněně a svěže. Fluid se mi nejvíce osvědčil jako podklad pro makeup, protože se mi pak s makeupem daleko lépe pracuje. Lépe se do pleti zapracovává, líčení pak vypadá přirozeněji a samozřejmě vydrží i déle. V těch šílených vedrech, které panovaly snad celé léto, jsem náladu na líčení moc neměla, proto jsem používala jenom fluid a pleť jsem jenom lehce přepudrovala. A světe div se, fluid mi opravdu hodně pomohl a tolik jsem se neleskla. Většinou hned když přijdu z práce, jdu si odlíčit pleť a fluid pak používám jako následnou péči a vím, že je o pleť až do večera dobře postaráno. Pro mou mastnější pleť je to must have. Pro někoho možná obyčejný pečující krém, který matuje, ale mně sedl opravdu skvěle a stala se z nás nerozlučná dvojka. Jestli hledáte nějaký lepší matující krém, který o pleť pečuje a skvěle nahradí podklad pro makeup, určitě tento zmatňující fluid vyzkoušejte :)

A ještě bych zapomněla, parfemace je u těchto dvou výrobků taková jemná, čistá a lékárenská. Nevím, jak přesně to popsat, ale snad si to umíte představit :))





Tak, jak jsem čekala, jsem se značkou Uriage hodně spokojená. Během používání se nestaly žádné nepříjemnosti, naopak o pleť bylo hezky postaráno. Pokud máte mastnější pleť, určitě mohu doporučit ten matující fluid, ten se opravdu povedl. K18 byl také fajn, ale raději si znovu pořídím matujícího pomocníka. Pěna také nebyla špatná, jen jsem nenašla k takovému odličování cestu a mám raději třeba odličovací gely.

A PROTOŽE JSEM BYLA S URIAGE OPRAVDU SPOKOJENÁ, RÁDA BYCH VYZKOUŠELA I DALŠÍ PRODUKTY. DO HLEDÁČKU SE DOSTALA MICELÁRNÍ VODA, NA KTEROU JE TEĎ ZROVNA AKCE. TAK POKUD S NÍ MÁTE ZKUŠENOST NEBO S JINÝMI PRODUKTY URIAGE, BUDU RÁDA ZA VAŠE NÁZORY A KOMENTÁŘE.


Samozřejmě děkuji zastoupení Uriage za skvělý výběr pro mou pleť a poskytnutí produktů k recenzi.

12 komentářů:

  1. S produkty Uriage nemám žádnou zkušenost, ale povětšinou na ně čtu samou chválu, tak možná něco vyzkouším :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě hodně láká ta micelárka, tak bude koncem měsíce moje :)))

      Vymazat
  2. O těchto výrobcích slyším poprvé, avšak pro mou mastnější pleť by mohly být to pravé ořechové, díky za tip :-)
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není za co :)) snad ti Uriage také sedne a budeš spokojená :))

      Vymazat
  3. Nemám žádné zkušenosti s touhle značkou.. ale ta pěna mě hodně zaujala.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/kosmeticke-peklo-nebe-po-treti.html

    OdpovědětVymazat
  4. Klidne bych zkusila cistici penu.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud si ji koupíš, tak budu ráda za odezvu, jestli jsi spokojená :))

      Vymazat
  5. Značku uriage znám. Sice jsem od ni nikdy nic nevyzkousela, ale asi budu muset :D. Mimochodem chtela bych se zeptat, kolik stoji ten procistujici keratoregulacni fluid?

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle značka se mi začíná hodně líbit, musím od ní něco vyzkoušet!
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)