Biovène: černá slupovací maska

Černé slupovací masky stále frčí a tentokrát jsem měla možnost vyzkoušet masku Biovène, která neobsahuje parabeny, minerální oleje, silikony apod. Jak dopadla? To se dozvíte v článku.





Stejně jako masky podobného typu obsahuje aktivní bambusové uhlí, které funguje jako magnet a z pleti odstraní mastnotu, černé tečky a čistí ucpané póry. Oproti jiným maskám ale obsahuje přírodní ingredience jako zelený čaj, papáju, a vilín, Neobsahuje parabeny, minerální oleje, silikony, ftaláty, triklosan, SLS (sodium lauryl sulfát), dimethicon ani gluten. Také je cruelty free and vegan friendly.


Použití masky je velmi jednoduché, ale aby fungovala správně, je nutné obličej napařit teplou vodu, aby se póry otevřely. Mně se nejvíce osvědčila převařená voda v hrnci, kdy jsem opatrně obličej napařovala s ručníkem přes hlavu, aby byl obličej v páře. Jen si dávejte pozor, ať se neopaříte (toto dělám i v případě, když si dávám slupovací pásky na nos, protože jsou póry dostatečně otevřené). Pak si obličej důkladně osušte, protože se maska aplikuje na suchý obličej. Masku nanáším prsty (podle mě jsou zbytečné nějaké štětce, protože jenom prsty masku nejlépe rozetřete kolem nosu) v dostatečné vrstvě. Jakou silnou vrstvu dát, musíte zjistit samy. Nesmí být ani moc silná (protože by nezaschla dobře a tím pádem by při slupování nic nevytáhla) a ani moc slabá (šla by špatně sloupnout a trhala by se na kousíčky). Masku nanáším hlavně na nos, trošku na tváře, dále na bradu a na čelo. Masku nechávám zaschnout přibližně 20 - 30 minut. To také poznáte, protože už nebudete moc hýbat obličejem :) Poté přichází ta bolestivější část. Ano, bolí to. Nebudu říkat, že ne. Vydržet se to ale dá a za ten výsledek to stojí. Po aplikaci pleť oplachuji, póry uzavřu tonikem a pleť hydratuji běžným pleťovým krémem. 

Teď vás asi zajímá, jak maska dopadla. Dobře. Stejně jak jsem u podobných černých slupovacích masek zvyklá. Pleť mám mastnější a je náchylnější k černým tečkám, takže mi vždycky nečistoty z pleti vytáhla. Pleť byla po použití masky hebká, čistější a póry staženější. Používala jsem ji jednou týdně, to si myslím, že úplně stačí a není třeba ji používat vícekrát. Obzvlášť pokud, je to maska slupovací. 

S maskou jsem byla spokojená, splňovala vše, co má. Obsahuje 100 ml, stojí 390 Kč a můžete ji koupit na eshopu Pink Dot. Ano, cenově vychází dráž, než podobné, které koupíte na Ebay, ale jako velké plus vidím složení. Na obale je i informace o expiraci, což u některých jiných často ani nebývá.


 ►►► CO VY A ČERNÉ SLUPOVACÍ MASKY?
JAKÉ JSTE ZKOUŠELY? JSTE SPOKOJENÉ? ◄◄◄






* Děkuji eshopu Pink Dot za zaslání masky k recenzi.

4 komentáře:

  1. Já ještě žádnou černou masku slupovací nezkoušela, takže budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já zkoušela z Ebay, ale celkově nemám slupovací masky ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já naopak zase ano :) ale někdy to celkem bolí, tak jsem ráda, že nemám citlivější pleť :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)