Labyrinty na zámku Loučeň

Ahojky!

Pokud často přemýšlíte, kam o víkendu vyrazit na výlet, tak mám pro vás skvělý tip.

Tento výlet je vhodný jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi, vyřádí se zde zkrátka každý.
Zámek Loučeň se nachází asi 60km od Prahy a kromě prohlídky zámku si den můžete zpestřit procházkou parku s labyrinty.
V zámeckém parku se nachází celkem 11 labyrintů a každý si určitě alespoň jeden oblíbí.

Mě nejvíce zaujalo Tisové bludiště, které je největším labyrinten v areálu. Najít cestu opravdu chvilku zabere a dorazit do cíle, aniž byste nenarazili na slepou uličku je docela sranda.
Pro rodiny s dětmi je to opravdu skvělý výlet, protože děti se zde vyřádí a hlavně pobaví.

Ale i pro ostatní je to výborný tip, jak strávit víkend. Člověk je celý den na čerstvém vzduchu, park je veliký, takže než si projdete všechny labyrinty chvilku zabere. Krásně se odreagujete a zapomenete na starosti. A milovníci kultury si mohou prohlédnout barokní zámek.


- A

4 komentáře:

  1. Když jsme tam byli, tak jsem fotila a najednou se mi něco otřelo o nohu. V tu chvíli jsem se lekla, ale pak jsem si všimla, že to byl černej huňatej kocour, který se chtěl mazlit, a tak jsem ho tam hladila, protože byl úžasný. Uvnitř jsme nebyli, ale bludiště jsme si prošli a paráda, akorát to tisové jsme nějak minuli =o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé kocourka jsme také viděli, tak je asi místní a nebo se rád prochází bludištěm :D my jsme tam s přítelem byli už asi 4x, nevím proč, ale prostě tam rádi jezdíme, máme to relativně kousek a je tam krásná příroda, takže když máme chuť na procházku, tak zajedeme tam :) naposledy jsem tam byli v prosinci, na křtu největšího adventního věnce :)

      Vymazat
  2. Moc zajímavý článek :). Loučen jsem měla možnost navštívit hned 2x a vždy jsem si návštěvu užila. Kromě bludišť se mi líbil i pan komorník na zámku, který prováděl. Byla to s ním sranda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my na Loučeň jezdíme spíš jako na výlet a na bludiště :) na prohlídce jsme ale také byli :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)