Sladké pokušení

Ahojky!

Pomalu se blíží víkend, co takhle něco dobrého upéct?
Pokud v cukrárně nedokážete odolat Medovníku, tak určitě zkuste tento recept.
Je sice pracnější a jeho příprava trvá déle, ale zaručeně se po zákuskách ihned zapráší :)

MINI MEDOVNÍČCI


Ingredience na těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 g Hery
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce tekutého medu
- špetka soli
- 1 lžička sody
- špetka mleté skořice

Ingrediece na náplň:
- 1 máslo
- 100 g moučkového cukru
- jeden a půl vanilkového pudingu
- 500 ml mléka

Na dohotovení - mleté oříšky, rozehřátá čokoláda


Postup
Z ingrediencí vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme uložit do ledničky asi na 2 hodiny. Poté vyválíme z těsta plát, vždy asi 2 mm silný a vykrajujeme kolečka na plech (velikost zvolte jakou chcete). A už jen pečeme na pečícím papíru při 180°C dozlatova.
Mezitím klasicky připravíme puding, takže ho svaříme s mlékem a za občasného míchání necháme vychladnout. Poté máslo utřeme s cukrem a po částech přimícháme vychladlý puding.
Krémem spojíme vždy 3 kolečka, potřeme i boky medovníčku. Potřené boky pak obalíme v mletých oříšcích. Povrch můžeme ozdobit pokapanou čokoládou.
Medovníky necháme do druhého dne uležet v ledničce!

Doba přípravy
- příprava těsta asi 15 minut
- chladnutí v lednici asi 2 hodiny
- příprava krému asi 15 minut
- zdobení krémem asi 20 minut

Tipy, rady, poznámky
- povrch můžeme ozdobit také mletými oříšky
- je důlelžité nechat minimálně přes noc medovníčky v lednici, aby se hezky vsáknul krém, zákusky pak budou krásně měkkoučké 
- délka pečení je různá, každý má jinou troubu, až budou kolečka upečená dozlatová, vyndáme z trouby a necháme ještě chvilku dojít na plechu

 Dobrou chuť
 

4 komentáře:

  1. To je tak desně roztomiloučky... urcite to zkusíme

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?

    V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka

    Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. a co udělá tu medovníkovou chuť?:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)