Makeup, který konečně míří i k nám - koupit nebo nekoupit?

Krásné páteční odpoledne :)

Před pár dny jsem se dozvěděla, že makeup Nude Magique EAU DE TEINT od Lorealu se konečně dostane i do našich drogerií a to už někdy v červnu, tak nastal ten správný čas na recenzi.

Já jsem ho kupovala v Drážďanech v prosinci, kdy jsem byla obhlídnout vánoční trhy a drogerie jsem samozřejmě nemohla vynechat. Slyšela jsem na něj poměrně dost kladných názorů, proto jsem moc dlouho neváhala a makeup jsem se rozhodla vyzkoušet. Jak dopadl a zda bych ho koupila znovu se dočtete níže :)



Makeup je ve skleněné lahvičce, která vypadá opravdu hodně dobře, řekla bych až luxusně a plusové body přidávám za matnou barvu, která hned balení pozvedne na vyšší level :)
Bohužel makeup nemá pumpičku a je pouze na šroubovací uzávěr a to je pro mě kámen úrazu.
A nesmím zapomenout, že ze začátku jsem z makeupu vždy po otevření cítila alkohol, to mě prostě po ránu hned bouchlo do nosu. Na pleti ale už nic cítit není.

Makeup je hodně tekutý (skoro jako voda) a před použitím se musí protřepat a způsob aplikace mi tak bohužel nevyhovuje (ani nemluvím o tom, že když ráno pospíchám, tak vždycky jako za trest mi to někde ukápne). Na štetec zapomeňte, to prostě nestihnete a nebo se vám půlka makeupu do štetce vpije. Nejlépe mi to jde prsty. Vždycky lahvičku protřepu, pak na uzávěr přimáčknu ukazováček, máznu na tvář, pak znovu přimáčku a máznu na druhou atd. Naštěstí jde makeup rozetřít krásně a na prstech jde cítit, jak úžasný sametový finish makeup dokáže. Opravdu - nikdy jsem takhle krásný finish necítila. Už v drogerii při zkoušení na ruce jsem se rozplývala, takže doporučuji každému alespoň zkusi na ruku a přesvědčíte se tak samy, že mám pravdu :)

Makeup tedy vytvoří nádherný finish, ale s krytím je to bída a to velká, protože kryje minimálně. Já ho můžu používat jen v období, kdy mám pleť relativně dobrou, protože jinak by to opravdu nešlo. Pokud má tedy někdo s pletí problémy a potřebuje krytí vyšší, toto nebude ta správná volba.
A pokud máte pleť hezkou a potřebujete ji jenom sjednotit a nebo jen pro ten pocit, že máte makeup - je Eau de Teint skvělá volba, protože na pleti vůbec není vidět.

Teď se dostáváme k odstínům. V Německu jsem nejsvětlejší odstín sehnala pod číslem 120 Pure Ivory. Když jsem se doma koukala na odstíny dostupné v USA byla jsem pěkně naštvaná, protože tam samozřejmě mají daleko světlejší, které by mi sedly lépe. Určitě víte, že jsem bledule, ale 120 vůbec na pleti není tmavá. Má podtón do oranžovo-žluta, ale do pleti se skvěle zapracuje a hezky ji sjednotí. Pokud by ale byly na výběr světlejší odstíny, určitě bych raději sáhla po nich, ale se 120 jsem se prohlížela v zrcátku na denním světle a sedí mi relativně dobře (já ho pudruji světlým pudrem, takže opravdu nevypadám jako když mám špatný odstín makeupu).

Odstín, který mi jakž takž vyhovujek a k tomu hezké sjednocení - to zní jako že je Eau de Teint skvělý, ale ta výdrž, to je hrůza. Makuep se během dne vytratí, prostě zmizí kdo ví kam. Takže pokud potřebujete, aby makeup něco vydržel - od tohoto ruce pryč. Pokud vím, že budu někde celý den pobíhat, tak ho nepoužuju, protože když ho ráno kolem 7 nanesu, už někdy kolem oběda vím, že zmizel a já pak akorát celý zbytek dne myslím na to, jak vypadám. Ale pokud se vám v sobotu večer ozve kamarádka, jestli nezajdete na vínko - skvělá volba, protože tu chvilku makeup vydží.
Výdrž bych mu ale ještě odpustila, protože se stějně během dne pudruji a pokud opravdu nemám hodně pupínků, tak bych se bez makeup obešla, ale neodpouším mu to, jak šíleně zvýrazňuje vrásky a zalézá do pórů.

Já nevím jak vy, ale já od makeupu chci, aby mi zakryl nedokonalosti a pokud možno na ně neupozorňoal. Eau de Teint je pravý opak - zvýrazní všechno, co se snažím zakrýt. Kolem nosu mám hodně maličkatých pupínků (něco jako krupičku) a když použiji třeba svůj oblíbený Match Perfection, tak pupínky nejsou skoro vidět, ale to, co s nimi provede Loreal - to je hrůza. Zvýrazní je natolik, že jsou vidět na kilometr daleko a během dne, jak se makeup pomalu vytrácí se mi tam udělají suchá místa. A toto já prostě nepřekousnu a kór přes den, kdy na mě svití slunce a jde to vidět.

Na závěr ještě cena, ta se pohybuje kolem 12 - 14€ (za kolik bude v ČR netuším), takže nic extra drahého. Obsah je pouze 20 ml a má také SPF 18.

Shrnutí
Jsem ráda, že jsem makeup koupila a mohla ho vyzkoušet, protože vyloženě špatný není, ale znovu si ho nekoupím (pokud se mi teda nějakým zázrakem nezplepší pleť).
Doporučila bych ho někomu, kdo nemá s pletí problémy a nepotřebuje velké krytí a opravdu mu jenom stačí pleť lehce sjednotit. Ovšem pro někoho, kdo má problematickou pleť, to nebude to pravé. 
Já sama ho používám jenom když jdu někam na chvilku, nebo když jdu někam večer posedět s přáteli, prostě když vím, že se na makeup nemusím spoléhat. On vydrží přibližně ty 3 hodinky, pak přepudruji a další 2 hoďky můžu zase fungovat, ale když potřebuji mít pleť upravenou celý den, zvolím jiný. A občas jsem na problematická místa kolem nosu použila jiný makeup a na zbytek obličeje právě tento a bylo to pefektní - pleť byla sjednocená, makeup nebyl vidět a na nose, kde mám nedostatky, tak ty byly zakryté jiným makeupem :)

Zajímá mě, jestli tento makeup máte a jak vám vyhovuje, popř. jestli se ho chystáte koupit.
Krásný víkend všem :) 

 P. S. a schválně makeup v drogerii alespoň zkuste, ať cítíte ten krásný sametový finish :) to se mé pleti moc líbí :))






na denním světle;
makeup se takto zdá hodně tmavý, ale krásně se rozetře do ztracena a pleti se přizpůsobí

47 komentářů:

  1. děkuji za recenzi, tento make up jsem okukovala na jedněch internetových stránkách, a nekoupila a teď jsem ráda.. Za prvé, teď jsem si koupila make up který je zatím super a za druhé, tohle by nebylo pro mně, už proto, že nemám dokonalou pleť..
    děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš vůbec za co :) ale stejně jsem zastánce názoru - 100 lidí 100 chutí :) takže co nesedí mě, může sedět někomu jinému :) bylo by fajn třeba kousek makeupu odlít do kalíšku a vyzkoušet ho doma :)

      Vymazat
  2. Ten finish určitě vyzkouším, ale jinak mě make-up vůbec nezaujal. Už to pitomé dávkování, tuhle díru má i ColorStay a docela mě to štve. Nechápu, co by jim udělalo přidat pumpičku, nebo make-up dát do tubičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozhodně by to bylo lepší :) po ránu kdy je člověk tak nějak rozespalý je to o nervy :D

      Vymazat
  3. pleťi? jako vážně?
    PLETI!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě se za chybu omlouvám, ale nejsem robot a chybovat je lidské :)

      Vymazat
    2. Baví mě, jak se vždycky tyhle komentáře objevují s odhlasenym uctem!

      Umím diakritiku, ale na mobilu a při komentáři se mi nechce, kdyby mel 'anonym' potřebu si vrtnout.

      Vymazat
    3. ještě, že existují IP adresy a člověk si tak může zjistit, zda to byl jeden náhodný anonym a nebo pravidelný návštěvník :))

      Vymazat
    4. Tyjo to fakt takhle jde? Jsem negramota přes počítače, ale tohle bych docela ráda zkusila :-)

      Vymazat
    5. jj jde, existuje taková chytrá stránka, kde se dají najít informace ohledně návštěv apod :))

      Vymazat
  4. Škoda, pro mě zrovna moc nebude :(

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Mně by asi vadila ta výdrž, ale ten sametový efekt bych ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za ten efekt bych vraždila :)) kéž by ho takový měly všechny makeupy :))

      Vymazat
  6. hmm... tak to ne, to není nic pro mě :( já na něj už četla negativní recenze, ale po tvojí jsem rozhodnutá, že ho nekoupím. ale zkusím ten finish ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten určitě zkus :))) já jsem si připadala jak když mám dětskou pokožku, fakt krásně sametově heboučký efekt:))

      Vymazat
  7. no co říct....čekala jsem to...všude sem četla podobné názory...na mě rozhodně není ;)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to škoda, kdyby byla lepší ta výdrž, tak bych ho měla hned o něco víc raději :) a na nedokonalosti bych použila jiný makeup, ale já musím mít ten pocit, že mám makeup v pořádku celý den a to mi tento bohužel nedává :(

      Vymazat
    2. zkus si objednat ty revlony a podle mě budeš spokojená =)

      Vymazat
    3. mám je na seznamu :) teď musím dopotřebovat ty své zásoby :D už se to nějak hromadí :D

      Vymazat
  8. Děkuji za recenzi, každopádně mě překvapila. Že bych raději zkusila ten Revlon colorstay?? Nemáte s ním některá zkušenost???
    Děkuji Michala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u mě na blogu je recenze ;) tak koukni

      Loveliness By Tess

      Vymazat
    2. Já o něm tedy ještě nenapsala (achjo, proč???), ale je parádní. Balení sice stejně na nic, ale skvěle kryje a navíc mají i opravdu světlé odstíny, až mě to překvapilo. Sice zvýrazňuje suchá místa, to je jeho nedostatek, jinak si ho ale nemůžu vynachválit a asi nebudu v budoucnu měnit. Za tu cen (200 Kč na El Ninu) je to super :-) Když si čtu recenzi výše, tak myslím, že ten Colorstay bude asi vážně lepší volba :-)

      Vymazat
  9. Čtu podobné recenze, ale MU mě stejně láká! Nemáš srovnání s hydratační Gabriellou Salvete? Prijde mi docela podobny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel nemám, já poslední dobou už makeupy používám jenom když pleť stávkuje :)
      Ale podle názvu bude GS hydratační, což u tohoto se to moc říct nedá, tam kde mám sušší místa to byla hrůza a právě třeba okolo nosu, na ty suchý místa upozorňoval a vůbec nehydratoval :( takže kdo má sušší pleť, tak to asi taky nebude to pravé ořechové :) každopádně to chce vyzkoušet, tak si odlij kousek z drogerie a vyzkoušej :))

      Vymazat
  10. Je super moct si precitat recenziu takto pred uvedenim na cesky a slovensky trh.Mne osobne by to balenie velmi prekazalo-to,ze nema tu pumpicku.Ta kozistencia je asi rovnako vodova ako aj ten ich bb.Skoda len,ze nemame aj fotky na tvaricke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on na obličeji vůbec není vidět :) opravdu vůbec, bála jsem se teda toho odstínu, ale hezky se zapracoval a sjednotil pleť :) pumpička mi tam hodně chybí, po ránu je to někdy boj se s ním nalíčit :D

      Vymazat
  11. tak to mám velmi podobný názor jako ty :) ten finish je asi tak jediná věc, co se mi na tom makeupu doopravdy hodně líbí :D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  12. Mně se líbí obal, ale po téhle recenzi si ho nekoupím, protože by mně nevyhovoval :)
    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alespoň jsi ušetřila penízky, třeba na něco lepšího :))

      Vymazat
  13. Díky za recenzi. Já o jeho nákupu pořád ještě váhám. Hlavně kvůli krytí, ale v létě bych měla mít pleť mnohem hezčí, tak by mi to lehké krytí snad i stačilo. A každopádně jsem zvědavá na odstíny. No uvidíme :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovědětVymazat
  14. Dobře, že jsi o něm napsala, aspoň vím, že je na nic. Ten obal by mě totiž možná zlákal :-) akorát jsem měla za to, že jsem ho tu už v prodeji viděla dřív (?).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (ale né, to nebyl on....ale něco z téže řady spíš :-)

      Vymazat
    2. u nás bohužel nebyl, v Německu už hodně dlouho, tam se prodává i v Kauflandu ale u nás zase prd :D ale konečně se dočkáme :))

      Vymazat
  15. Teda, škoda.. to krytí je celkem zásadní věc.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přitom by to byl skvělý makeup :) ale na léto je to zase fajn, teda pokud někoho netrápí pleť :(

      Vymazat
  16. zatiaľ som čítala pozitívne recenzie (kde ja žijem?!), teraz ale viem, že ma neláka obsah, iba obal toho makeupu.. grrr.. snáď vyjde aj verzia na nedokonalú pleť :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ten make up mě láká, ale už to vidím. Tmavý odstín a není tam pumpička. Takže zabiják. S mojí šikovností, kdy mi běžně make up padá po zemi bych akorát všechno zničila :-/

    OdpovědětVymazat
  18. No u nás ještě ani není a já už ho stihla spotřebovat. Prostě miluji nákupy v Německu. Ten pudr mám skoro třičtvrtě roku a na to, že ho používám každý den moc neubyl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi povídej, já jsem v Německu opravdu jako Alenka v říši divů :))

      Vymazat
  19. Já si ho koupila hned, jak k nám dorazil a musím říct, že jsem z něj taková rozpačitá. Mám smíšenou pleť a okolo nosu mi zkrátka dělá takové mapky, což teda vůbec nechápu. Jinak finiš je báječný, SPF taky, barva se hezky přizpůsobí, ale jinak nevím no. Za tu cenu, kterou za něj chtějí a to šílené dávkování bych čekala něco o hodně lepšího. Myslím, že suchá pleť by s ním mohla mít celkem problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám pleť mastnější a taky to není žádná hitparáda a tam kde mám sušší místa (ale rozhodně né úplně suchý), tak tam teda dělá obrovskou neplechu :(
      ale v období, kdy mám pleť ralativně hezkou je to dobrej pomocník :) ale stejně jsem čekala větší zázrak :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :)