Recenze: Báze pod oční stíny ELF z řady ESSENTIALS

Zdravím všechny čtenářky!

Dnes mám pro vás připravenou recenzi na jeden skvělý produkt, který se stal mým každodenním pomocníkem a s klidným svědomím se na něj můžu spolehnout. A co čem je řeč? Mluvím o bázi pod oční stíny od kosmetické značky ELF.

Mám dojem, že ELF buďto nenávidíte nebo milujete. Já jsem zjistila, že některé produkty jsou opravdu skvělé a některé se mi moc neosvědčily, o těch ale dnes psát nebudu.

Báze pod oční stíny je pro mě nutností. Mám mastnější víčka, a proto potřebuji, aby na primer bylo spolehnutí a stíny mi díky němu vydržely na víčkách opravdu celý den. Dříve, kdy jsem se o kosmetiku tolik nezajímala, mi slovo báze pod oční stíny nic neříkala. Přišlo mi to zbytečné, teď ale bázi beru jako každodenní rutinu.

Jako první jsem zkusila bázi od Elfu a sedla mi natolik, že se k ní stále ráda vracím. Mezitím jsem vyzkoušela mnoho dalších primerů jako Artdeco nebo Urban Decay či Essence (o nich zase někdy příště), ale Elf mi přišel s ohledem na cenu jako ten nejlepší. Jak dopadl a jestli k němu mám nějaké výhrady, si můžete přečíst v článku.



Báze pod oční stíny z řady ESSENTIALS o které budu psát se prodává ve čtyřech variantách a to - odstín 7501 Sheer, odstín 7503 Champagne, odstín 7503 Pearl a odstín 7504 Golden.

Jako první jsem koupila odstín Sheer, což je taková neutrální, tělová barva, která na víčku není vůbec vidět, neobsahuje ani žádný shimmer, prostě čistě tělová barva. Toto je už mé druhé balení, a protože už mi zbývá jenom na pár použití, na veletrhu jsem koupila ještě odstín Pearl, která je oproti té předchozí se shimmerem. Recenze bude tedy věnová odstínu Sheer, protože Pearl momentálně začínám používat.

Balení báze se mí líbí, nic luxusního, přesto vypadá dobře a zde platí, že v jednoduchosti je krása. Nejsou tam natištěné žádné zbytečnosti a tak se mi to líbí. Z obalu se mi už ošoupalo logo Elf, ale primer opravdu používám skoro každý den a dávám mu zabrat, takže mi to ani nějak nevadí. A pokud by někoho zajímal odstín, tak ten je nalepený na spodku tubičky.

Má aplikátor jako u lesků na rty a to mi skvěle vyhovuje. Jenom trošku nanesu na víčka, většinou jedno až dvě máznutí a pak prsty bázi ještě rozetřu po celém víčku do ztracena a nechám chviličku zaschnout. Báze zaschne opravdu během vteřinky a stíny můžu hned v klidu nanášet. Jak už jsem psala, tak barva báze je tělová, takže když se hezky rozetře na víčku, není vidět. Víčko jenom hezky sjednotí a nenechá prosvítat nedokonalosti nebo žilky. Po nanesení báze mám víčka krásně sjednocená a matná. Občas se mi stane, že si potřebuji rychle někam odběhnout a nemám čas se líčit, tak použiji jenom bázi na sjednocení víček a řasenku a člověk pak vypadá hned o něco lépe :)

Toto je už mé druhé balení a mám vyzkoušeno, že mi balení vydrží zhruba tak 5 – 6 měsíců. Obsahuje 5 ml a opravdu ho používám skoro při každém líčení. Teď v létě tedy používám jako primer Color Tattoo a pod ty bázi nedávám. Pokud ale zvolím jakýkoliv jiný práškový stín, nikdy na bázi nezapomínám.

Ať už použiji levnější nebo dražší stíny, báze mi opravdu zaručí prodloužení výdrže. U levnějších stínů, například Essence mi prodlouží výdrž až na 6 hodin. A u dražších stínů, například Urban Decay a nebo Sleek mám jistotu, že stíny zůstanou 10 - 12 hodin, tam kde mají. Mám to opravdu vyzkoušené. Samozřejmě že večer už ta intenzita stínů není taková jako ráno, ale stíny tam pořád jsou, nejsou nikde rozmazané a co je hlavní, nejsou slité do ohybu oka. Pokud nepoužiji bázi, slevání do ohybu oka mě totiž štve asi nejvíc. Nevypadá to totiž vůbec hezky. S bází mi toto ale vůbec nehrozí.

Báze kromě prodloužení výdrže stínů a zabránění slití do ohybu oka také podpoří pigmentaci stínů. Samozřejmě, že pokud je některý stín opravdu málo pigmentovaný, báze fakt neumí zázrak a lepší pigmentaci nevykouzlí. Ale mám vyzkoušeno, že třeba některé stíny z Naked paletky s bází opravdu vypadají sytěji či výrazněji a to lépe vypadá a také si trošku ušetříte daný stín. A jedna důležitá poznámka - se stíny to nepřehánějte a zbytečně nenanášejte silnou vrstvu, protože čím silnější vrstva, tím rychleji se stíny budu slévat do ohybu oka, alespoň tak to mám já.

Tento primer stojí opravdu pár korun a to 39 Kč (nyní v akci za 20 Kč) a když si srovnám cenu a fakt, že mi stíny pak krásně drží celý den, vychází mi z toho skvělá báze, ke které se stále vracím a myslím, že i nějaký čas vracet budu :)
Jedinou nevýhodu vidím v tom, že se ELF dá koupit pouze přes eshop, takže pokud nechcete koupit i něco jiného, kvůli poštovnému se to nevyplatí.

Báze jsou hodně individuální záležitost, můžu vám tady tvrdit jak je super, přesto vám nemusí sednout. Takže to chce vyzkoušet, ostatně jako všechna kosmetika :) Ale díky ceně vás pak nemusí mrzet, že vám tato báze nesedne :)
Za mě tedy velké ANO, druhé dopotřebované balení mluví za své. A nyní se chystám používat bázi v odstínu Pearl. 

POUŽÍVÁTE BÁZE? MÁTE ZKUŠENOST S ELFEM ČI JINÝMI? 





 



Odstín "Sin" z Naked paletky od UD, bez báze a pak s bází.

Po pěti měsících jsem z báze dostala poslední "kapku" a šup s ní do košíčku, kde mám spotřebované produkty :)


bez blesku
s bleskem

30 komentářů:

  1. No jako za tu cenu si myslím, že je to super koupě :)) Budu muset o ní popřemýšlet! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Taky je pro mě báze nezbytnost, mám ale problém, nesnesu na očích silikon. Takže jsem investovala do art deco a jsem nadšená, škoda jen že obsahuje parabeny.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím naštěstí problém nemám :) Artdeco mám také a je moc fajn, ale už je o krapet dražší :(

      Vymazat
  3. nee, mám od Dermacolu a použila jsem ji jednou, dělala mi takové divné hrudečky a stíny s ní vypadaly divně. navíc já stejně používám jen jeden světlý stín na celé víčko, takže si vystačím i bez báze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak v tom případě je báze zbytečnost :) já poslední dobou hodně experimentuji a zkouším více barev, tak je báze nutností :))

      Vymazat
  4. Já jsem měla z nejlevnější řady a byla jsem spokojená. Přemýšlím o koupi, jelikož se mi zdá, že Artdeco už moc nefachá asi tím, že mám jen tuhle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě zkus ...navíc teď má ELF slevy :) to je pro mou peněženku katastrofa, ale naštěstí odolávám :)

      Vymazat
  5. Musím souhlasit, že tato báze je báječná. Byla to moje první báze se kterou jsem začínala, a taky mi při každodenním používání vydržela půl roku. Myslím, že tak dvě balení jsem už spotřebovala a jedno mám v zásobě. Sice jsem teď přešla na Artdeco, ale tuto mám stejně ráda a jednou se k ní zase vrátím. Za ty peníze je bezkonkurenční.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám to úplně stejně :) taky mám Elfíky v zásobě a na porovnání jsem koupila Artdeco :) ale k Elfu se vždycky ráda vrátím (alespoň do doby, kdy tyto báze budou pořád tak dobré) :))

      Vymazat
  6. na této bázi mi drží úplně všechny stíny, za tu cenu je to opravdu paráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Bazi jsem mela a za tu cenu to prekvapive vydrzi dlouho :)

    www.thetasteofviolet.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem opravdu ráda, že mi sedla :) za ty peníze je to naprostý zázrak :)

      Vymazat
  8. Tak s bází elf zkušenosti nemám, ale vypadá to fajn.. Jediný problém u mě je, když mi nesedí složení - pak mě z toho bolí oči a nakonec mám migrénu (nj, v tomhle jsem fakt divná). Ale jinak od elf mám naprosto nejraději jejich tekuté linky - mají úplně božský teňoulinký štěteček, s kterým se dokonale pracuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fákt? tak to bych vůbec neřekla, že se toto může dít :))

      Vymazat
    2. Mi to nevěří ani doktorky, že prý je to blbost.. :D Ale je to tak - ať už si dám na víčka korektor, make-up (z těch zatím nedělá problémy jen Imperial od Dermacolu), bázi, stíny (tam zase většinou nedělá problém Sleek, ikdyž některé barvy taky).. prostě po pár hodinách cítím tlak na víčcích a do chvíle začne třeštění ve spáncích a pak celá hlava. Musím si kvůli takové blbosti brát prášky na bolest.. :/ Ale mám celkově dost citlivou pokožku a tenkou kůži, takže jsem asi extrém :P

      Vymazat
    3. tak to opravdu slyším prvně :) holt jsi originál :)))

      Vymazat
  9. nenechte se mást cenou=kvalita,tady je to právě matoucí,pro mě nej báze používám sheer a jediná elfí baáze mi funguje a to jsem jich vyzkoušela už mraky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já teď budu zkoušet tu Pearl, tak jsem zvědavá, jaká bude :)

      Vymazat
    2. dej pak vedet,jelikož ta sheer je pořád vyprodaná,proč taky asi :D

      Vymazat
  10. taky jsem tam teď objednávala, ale jefakt, že objednávám jen věci na které jsem četla kladné recenze, protože fakt některý věci mají otřesný. Mám UD i artdeco a za mě vede UD =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé a cos ulovila? :)) já se zatím držím, ale odolávám :D

      Vymazat
  11. Také mám bázi od elfu a je to ta nejlepší báze, jakou jsem dosud vyzkoušela, miluji ji! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo, asi ji vyzkouším. Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  13. Za ty peníze je to super :) Já používám bázi od Too Faced a jsem taky spokojená, v budoucnu bych možná ještě vyzkoušela i tu slavnou od NARS :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám zálusk na Benefití stay don't stray, ale odrazuje mě ta cena :(

      Vymazat
  14. no tak jak koukám, tak ta Pearl není moc chválená, oproti té Sheer :) tak jsem na ni zvědavá a pak napíšu nějak porovnání :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)