Braun Face: čistící kartáček a epilátor

Zdravím všechny :)

Čistící kartáčky jsou stále v kurzu a troufám si říct, že se na nás hrnou ze všech stran. Zatímco donedávna jich na trhu bylo pár a na pořízení kartáčku jsme musely chvilku šetřit, teď už se objevují i levnější varianty a některé seženete i v drogeriích. O jednom z nich, Lirene, vám napíšu další týden, ale dnes je na řadě Braun. Když jsem totiž dostala příležitost tento kartáček vyzkoušet, vůbec jsem neváhala, protože ho mám už dlouhou dobu na pomyslném wishlistu a hlavně jsem sama byla zvědavá, jestli se vyplatí investovat. Jestli vás zajímá, jak mi kartáček vyhovuje, nenechte si článek ujít.




Epilátor na obličej s čistícím kartáčkem slouží pro přesnou epilaci a hloubkové čištění pórů. Během chvilky tak můžete využít hned dvě procedury. Stačí jenom vyměnit nástavce a proces zkrášlování může začít.

Epilátor odstraňuje chloupky na bradě, horním rtu ale i na čele. Můžete s ním také vytvarovat obočí a to díky štíhlému a kompaktnímu tvaru kartáčku, který se dobře drží a manipulace je tak velmi přesná a hlavně snadná. Odstraňujte chloupky u kořínků a to s velkou přesností a pleť by měla být hladká až 4 týdny. Hlava kartáčku má 10 mikrootvorů, které jemně zachytí i ty nejjemnější chloupky, dlouhé pouhých 0,02 mm. Díky 200 vytrhávacím pohybům za sekundu je znatelně rychlejší a důkladnější než pinzeta.

Kartáček na obličej čistí póry do hloubky a pomocí mikrooscilací kartáčku na obličej zjemňuje a jemně obrušuje vaši pleť. Obličej čistí až 6x lépe než ruční čištěn. Tato metoda čistění je vhodná i pro citlivou pleť, je klinicky ověřená a doporučují ji přední dermatologové. Přístroj Braun je 100% vodotěsný, takže čistit obličej můžete během sprchy a dopřejete si nejen příjemnou koupel, ale hlavně kvalitní péči o pleť. Funguje na jednu tužkovou baterii a balení, které jsem dostala já obsahovalo samotný kartáček, hlavici epilátoru, štěteček na čištění epilátoru, dva čistící kartáčky, baterku a kryt.

Důležitou informací je cena. Doporučená prodejní cena je 1999 Kč. Záleží ale na variantě, kterou koupíte. V nabídce jsou různé varianty, od klasické základní, kde je pouze kartáček až po sadu, kde najdete cestovní taštičku a zrcátko. Záleží tedy na vás, co budete potřebovat a jak se rozhodnete. Já mám variantu 820, kde je ještě jeden náhradní kartáček, což je podle mě nejoptimálnější varianta. Cena se u tohoto provedení pohybuje kolem 1800 Kč. Přehled variant, přesné ceny a seznam prodejních míst najdete ZDE.



Dost už bylo teorie a rovnou se podíváme na praxi. Začnu tím, co mě osobně zajímalo o trošku více a to epilační kartáček. Co si budeme povídat, s pinzetou mi to jde sice dobře, ale moc mě to nebaví a přijde mi to zbytečně zdlouhavé. Pustila jsem tedy do díla a doufala jsem hlavně v to, aby to nebolelo. Přiznám to narovinu - jsem srab. Kdysi jsem dostala i epilátor (shodou náhod také Braun), ale absolutně nezvládám tu bolest. Možná si teď někdo poťuká na čelo a řekne si, že jsem citlivka, ale přijde mi, že to fakt bolí a při té představě, že bych se takto měla mučit pravidelně, jsem se raději skamarádila s žiletkou. Trošku mě mrzí, že kartáček má pouze jednu rychlost, ač to na první pohled vypadá, že jsou dvě. Nenechte se zmást, strojek se totiž točí pokaždé na jinou stranu, proto je možné přepínat točení, vždy podle směru růstu chloupků. Myslím si ale, že se hlavice točí zbytečně rychle a potřeba bych o trošku ubrat. Na druhou stranu, pro zachycení chloupku a dobré vytržení je to lepší, ale ono to fakt bolí. Nicméně jsem si řekla, že to musím vydržet, už jenom kvůli vám, abych vše mohla pořádně vyzkoušet. První okamžiky pro mě byly docela muka, protože to příjemné nebylo, ale vydržet se to dalo. A výsledek bych efektivní a to je hlavní. Také jsem se bála, aby pokožka nebyla po epilaci podrážděná a nebojte, nějak výrazně nebyla. Místy začervenalá byla, ale to během večera zmizelo. Ovšem druhý den se mi udělaly malé pupínky, které samozřejmě nešlo přehlédnout, když byly nad rtem. Ty ale během dvou dnů zmizely a vše bylo v naprostém pořádku. Při dalším používání se pupínky už neobjevily. S výsledem jsem ale spokojená, akorát bych vám doporučila epilátor vyzkoušet tehdy, kdy pak druhý den nikam nemusíte. Ať pak předejdete nějakým zbytečným nepříjemnostem. Také se mi skvěle odsvědčil na vytrhávání chloupků na čele mezi obočím, kde jsou také chloupky nežádoucí. Ovšem na úpravu obočí jako takového si dávejte velký pozor. Přeci jenom hlavice se točí hodně rychle a stačí vteřinka a obočí je fuč. Tak ať si spíše neublížíte. Funkci ale splnil, nežádoucí chloupky jsou pryč, trhání bylo rychlé a precizní. Řekla bych že pro někoho bezbolestné, jen já mám ten práh bolesti nízko, a nebo spíše nic vydržím. Epilátor beru spíše jako přidanou hodnotu ke kartáčku a jestli víte, že využijete i tento nástavec, investice se vám vyplatí hned dvojnásobně.



A teď asi to důležitější, na co čekáte a to samotný kartáček. Protože jsem měla v setu i náhradní kartáček, tak jsem testovala společně s mamkou. Samozřejmě je potřeba ho měnit, uvádí se přibližně po třech měsících. Kartáček můžete používat každý den, já ho používám ob den, někdy ob dva dny a určitě bych více nepřidávala. Už při prvním vyzkoušení jsem byla naprosto nadšená, protože kartáček na pleti působí příjemně a řeknu vám, občas bych potřebovala někoho, kdo by obličej čistil za mě, protože je to velmi příjemný relax. Nejčastěji ho používám společně s gelem nebo pleťovým mlékem. Občas si jen tak relaxuji ve vaně a čistím obličej na mokro, bez ničeho. Sonické pulzování má uklidňující účinky a opravdu si příjemně odpočinete. Díky vodotěsnosti se ani nemusím bát na kartáček sahat mokrýma rukama. Rychlost kartáčku je pro mě akorát, není ani moc rychlá, ani pomalá, přesně to pravé. Rozdíly vidíte ihned po prvním použití. Pleť je po vyčištění krásně hladká, hebká, vypnutá a přirozeně se leskne. Po dlouhodobějším použití jsou póry stáhnuté a důkladně vyčištěné. Tím, jak čistím hlavně ve vaně, se póry hezky napaří a pak se pleť čistí lépe a důkladněji. Následná péče o pleť je také daleko účinnější, protože krémy nebo séra se do pleti lépe vstřebávají. Štětinky na kartáčku jsou jemné a nemusíte se bát, že pleti ublížíte. Pleť rozhodně vypadá zdravější a to je hlavní. Mamka má pleť citlivější a sušší a kartáček si vychvaluje více, než já. Používá ho dvakrát do týdne, spíše jako relaxační masáž, protože nemá s pletí nějaké výraznější problémy, ale po vyčištění má také pleť zdravější.

A jak už jsem psala v úvodu, zkoušela jsem i levnější variantu a to kartáček od Lirene a už teď vám můžu říct, že se opravdu vyplatí ušetřit a zainvestovat. Spojení čistícího kartáčků a epilátoru se Braunu opravdu povedlo a snad jediné, co mohu vytknout je baterka. Zapomínám totiž kupovat nové a jsem si jistá, že až mi dojde, budu několik dní chodit kupovat novou a stejně na ni v obchodě zapomenu. A samozřejmě nesmíte zapomenout měnit kartáčky, já mám v plánu zakoupit celou sadu (tuto). A nemyslete si, že chválím jenom proto, že jsem kartáček dostala na recenzi. Víte, že já osobně preferuji spíše levnější produkty, nemusím mít za každou cenu něco dražšího a značkového, ale v tomto případě je lepší koupit kvalitnější a Braun je podle mě skvělá volba.

CO SI O TOMTO KARTÁČKU MYSLÍTE? POUŽÍVÁTE ČISTÍCÍ KARTÁČKY?

























Samozřejmě moc děkuji zastoupení Braun za poskytnutí produktu na vyzkoušení.

18 komentářů:

  1. S čisticím kartáčkem zkušenost nemám, ale určitě bych ho osobně do budoucna uvítala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já momentálně používám čistící kartáček od Lirene a jsem naprosto spokojená. Určitě také plánuji dělat na něj recenzi.

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Koupila jsem si jej také a sice na Dny Marianne a cena s náhradními hlavicemi byla tak lákavá, že jsem neodolala. Ovšem skoro ho nepoužívám kromě jednou za měsíc na vytrhávání chloupků kolem obočí. Musím říct, že skvěle funguje na manželovi, když mu dělám "kosmetiku." Jinak pro mne zbytečná koupě, které trochu lituji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je škoda Marti, já jsem se kartáček naučila používat ob den a už to beru jako součást večerní péče :))

      Vymazat
  4. Sonickú kefku mám, ale ten epilátor chcem... a keďže funguje, asi si ho aj kúpim.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  5. nad čistícími kartáčky přemýšlím už hodně dlouho, teď si vybírám mezi braunem a remingtonem...stále nevím,u brauna mi hodně vadí baterka ale zase se mi líbí ten epilátor, remington zase nemá epilátor...no je to dilema ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. otázka na život a na smrt :))
      tak snad se rozhodneš správně a ať si vybereš jakýkoliv, bude ti vyhovovat :)

      Vymazat
  6. Já bych si čistící kartáček moc přála. Věřím tomu, že by byl skvělý na mou problematickou pleť. I ten epilátor by se hodil, ale v epilování jsem celkem srab :D Nedělá mi dobře ten odporný zvuk, ve kterém slyším jen "bolest, bolest, bolest" :D

    Rimmel The Only 1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem opravdu srab a na toto jsem háklivá, ale nebolí to :)) jsou horší věci :)))

      Vymazat
  7. Mám ho taky, super koupě. Jen teda jsem očividně citlivka taky, bolí to jako svi** :D Prvně jsem epilovala jen části, kde to bolelo míň - bradu a čelist. Na oblast nad rty jsem si troufla asi až při 4. použití. S pupínky mám ale problém do teď :( Prostě v místě epilace olezu, pupínků se pak zbavuju klidně týden / dva. Tak mám potom dilema - být jako yetti nebo olezená puberťačka :/ :D Neměla bys nějakou radu? A jaký přesně gel s kartáčkem používáš? Já ho zkoušela se svým mlékem, co používám, ale přišlo mi že se jen na kartáček "nalepilo", zůstalo mezi štětinkami a pak jsem si čistila pleť stejně "na sucho".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejvíc se mi osvědčil krémový odličovač L'Oréal Paris Extraordinary Oil 3v1, ten byl v kombinaci s kartáčkem fakt skvělý. Občas sem ho vystřídala za Fresh Skin osvěžující čisticí pleťové mléko od Astridu.

      Co se týče těch pupínků, tak to je boj :( Pomáhalo mi na to Bioderma Hydrabio sérum, to krásně pleť zklidnilo a pupínků nebylo tolik. Ale přiznám se, že kartáček používám už jenom na vyčištění pleti :)

      Vymazat
    2. Super, moc díky za odpověď! :)

      Vymazat
    3. S tou bolestí je to časem lepší. Sama už mám na cestě nový epilátor. Když jsem epilovala poprvé, tak jsem málem umřela bnolestí. Ale pak jsem si řekla, že to už nějak vydržím, alespoň párkrát. Byla jsem připravená na utrpení a smířená že to budu muset zkousnout. Ale vážně to bylo postupně lepší a lepší. Nevím, jestli to skutečně méně bolí a nebo jestli si jen zvykneš. Každopádně držím palce!

      Vymazat
  8. Prosím, máte někdo zkušenost s Braun Silk-expert BD 5001 IPL?
    Děkují :).

    OdpovědětVymazat
  9. Není lepší remmington IPL6750/i-Light?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)