Budu zlá na nový šampon Essence Ultime Omega Repair od Schwarzkopf

Krásné odpoledne :)

Na vyzkoušení ke mně doputoval nový šampon Essence Ultime Omega Repair od Schwarzkopf vytvořený módní ikonou Claudií Schiffer. Šampon je určen pro poškozené a oslabené vlasy a obsahuje vzácný ULTIME-4-Complex, což je unikátní kombinace výtažků z perel, panthenolu, zušlechtěného proteinu a keratinu. Slova na obalu nezněla špatně a tak jsem se samozřejmě hned pustila do zkoušení.

Ze začátku mi šampon vyhovoval, ale v posledních dnech se teda mým vlasům moc nezamlouvá a vůbec mi nesedl.
Trošku jsem se snažila zapátrat po složení, ale abych pravdu řekla, složení až tolik neřeším a nerozumím tomu natolik, abych vám o tom mohla přednášet. Proč mi ale šampon nevyhovuje a proč na něj budu zlá, se dočtete v článku :)



Celkem dlouho jsem používala šampony Garnier, se kterými jsem byla moc spokojená. Pak jsem přešla na zelenou řasu Aussome Volume od Aussie (recenze zde), která mi taky sedla skvěle. Ale když se mi do rukou dostala novinka od Schwarzkopf, řekla jsem si - proč ne :)

Šampon používám už skoro měsíc a to je pro mě doba, kdy mohu posoudit, zda mým vlasům vyhovuje nebo ne. Vlasy myju 3x týdně, takže šampon už přece jenom trošku ubyl. Ze začátku mi vyhovoval dobře, vůbec jsem nezaznamenala, že jsem změnila šampon. Ale poslední dny zjišťuju, že něco není v pořádku a šíleně mě svědí hlava, cítím suchou pokožku a fakt není to nic příjemného. Svědění hlavy totiž vůbec neznám a jsem z toho taková nesvá, když se musím každou chvilku drbat. A aby toho nebylo málo, tak teď potřebuji umýt hlavu někdy i o dva dny dříve, než jsem byla zvyklá.

Vůně je jako u jiných šampónů, nic extra výrazného, jenom jemný nádech vůně. Konzistence šamponu je řídká a barva perleťová. Výsledkem mají být přirozené a zdravě lesklé vlasy -  ano, ale jen první dva dny, pak je mám mastné.

To je fakt kombinace k vzteku - svědění hlavy, suchá pokožka a mastné vlasy. Vyzkoušela jsem, děkuji, nechci :)

Vůbec nevím, jestli šampon dopotřebuju, je mi líto ho vyhodit. Asi přemluvím mamku, aby ho zkusila, jsem totiž zvědavá, co šampon udělá s jejími suchými vlasy, když mé mastné nemá rád :)
Pokud ho ale potkám v drogerii, jen se na něj ušklíbnu a s radostí půjdu dál. Že nesedl mě, ale neznamená, že nebude vyhovovat vám :) Takže pokud vás šampon láká - směle do něj, zajímá mě, jak bude sedět ostatním :)

Ještě jsem trošku pátrala, proč mi šampon nesedl. Zjistila jsem, že obsahuje Sodium Laureth Sulfate a právě SLS vysušuje pokožku. SLS jsem ale našla i v mém oblíbeném Panthenolu nebo v šamponech Garnier. Dál už jsem to fakt nezkoumala, protože nejsem chemik a nerada bych někoho uvedla v omyl. Jo a ještě by někoho mohlo zajímat, že šampon Omega Repair obsahuje silikony, ale neobsahuje parabeny.

Obsahuje 250ml a stojí cca 159 Kč.

Teď stručně závěrem - ráda jsem nový šampon zkusila, ale není to nic pro mé vlasy.

A co vy? Nezkoušely jste tento šampon? 


22 komentářů:

  1. Mám s šampony stejný problém jako ty s tímto. A u mě jsou to opravdu SLS - jenže ty obahuje většina drogérkových šamponů :( Dřív mi to nevadilo, ale teď mě opravdu hodně svědí pokožka hlavy. Škoda, že šampony s lepším složením bývají znatelně dražší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě to zatím u žádného šamponu nevadilo, tak doufám, že jsem si tímto nezadělala na problémy :D

      Vymazat
  2. Nejsi první ani poslední, kdo na tenhle šampón napsal negativní recenzi ;) Takže já do něj určo nepůjdu! Vyzkouším si teďka ToniandGuy, ale myslím si, že aussie je mojí stálicí, protože dokázal to, co žádný šampón předtím - zjemnil mi strukturu vlasu!!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím jsem ještě žádné recenze nečetla, ale jsem ráda, že nejsem jediný exot :D teď ho podstrčím na vyzkoušení mamce, jsem totiž zvědavá :DD
      a já se zpátky vrátím ke Garnieru a nebo k Aussie - mám koupený Miracle Moist šampon i kondicionér :)

      Vymazat
    2. achhhh Miracle láska mého života můj jediný zázrak na světě =D Bože jak já ho miluju a tu vůni ještě víc!

      Nejsi jediný exot, psala na něj recenzi moje spoluobyvatelka Brna Lena Čegre pokud si dobře vzpomínám, taky říkala, že nic nedělala a když udělal tak jí zmastil hlavu a další měsíc zase vlasy dávala do pořádku...a taky psala, že jí šíleně kousala hlava, že se furt jen drbala...Děkuji, ale nechci raději se mu vyhnu =D

      Vymazat
    3. tak teď se jenom modlím, abych měla vlasy v pohodě :D

      Vymazat
  3. http://mlcoftw.blogspot.cz/2014/05/a-revoluce-se-nekonala-bohuzel.html

    OdpovědětVymazat
  4. Spíš než šampon mě láká ta maska a to tak, že moc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a budeš ji kupovat? já se po tom šamponu celkem bojim, ale zajímalo by mě, jaká je :))

      Vymazat
  5. možná někdy vyzkouším :)ale zatím tam testuji jiný šampón

    OdpovědětVymazat
  6. Já na svou hřívu tento radši asi nebudu zkoušet, momentálně používám šampon s konopím a zatím vyhovuje a navíc fakt, že je za pár korun. A složení taky nějak extra naeřeším buď vyhovuje nebo ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím jsem nikdy složení nějak extra nezkoumala, ale dneska mě to fakt zajímalo :D stejně jsem se v tom moc nevyznala - prostě mi tam něco nesedlo, tak ho přestanu používat a je to :))

      Vymazat
  7. Nééé a já si na něj dělala zálusk, ovšem o svědivou a suchou pokožku hlavy teda nestojím, už takhle s tím mám problémy a proto jsem ze zoufalosti začala používat PantheHair. Zkusím tedy raději masku nebo něco, se nemusí dávat na pokožku :) Jinak SLS bohužel obsahuje většina šamponů, tenhle navíc koukám má v sobě silikon, tak možná proto ty mastné vlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to možné, ale i když mám mastné vlasy, tak třeba ty Garnier mi vyhovují skvěle :))
      maska mě docela láká, ale bojíím se :D

      Vymazat
  8. Nj, takové problémy mám s šampony dost často, hlavně to svědění.. Už se snažím zůstávat skoro jen u přírodních (jen občas vlasy odmastím něčím více chemickým)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naštěstí jsem s tím neměla žádné problémy, až teď :(

      Vymazat
  9. Dobrý den všem, můžu doporučit ale není pro každého používám taky kondicionér a žádný problém nemám jsem s ním naprosto spokojena konečně jsem našla šampon který když se ráno probudím tak nemam mastné vlasy to jsem mívala a musela jsem si mít vlasy i třikrát denně a to jsem vyzkoušela hodně šamponu mi věrte nebo ne s pozdravem Romana

    OdpovědětVymazat
  10. Také mohu chválit, ale mám ho zakoupený i s kondicionérem v Německu a tak nevím. Krásná silná vůně která vydrží ve vlasech i několik dní a to se mi nestalo ani s těmi nejdražšími šampony! Vlasy jak ze salonu.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobry deb, nejako nechapem recenziu... Umyvate si vlasy 3x do tyzdna (co vychadza kazdy druhy den)a neskor napisete, ze ste si museli vlasy umyt o dva dni skor ako ste bola zvyknuta? Asi mam zlu matematiku, ale trosku mi to nevychadza, kedze tyzden mam iba 7 dni. Dakujem :) Maria

    OdpovědětVymazat
  12. sampon je super, jedine co moze trochu drazdit je pridavana morska sol, naprosto prirodna latka, ktora sluzi na odmastenie a dezinfekciu vlasovej pokozky a nie nejake chemikalie.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)