Kosmetika na Mallorce

Ahojky všem :)

Jak jsem slíbila, tak tento článek bude věnovaný kosmetice, kterou jsem si brala na dovču. Možná teď někoho zklamu, překvapím nebo kdo ví co, ale opravdu jsem víc věcí nepotřebovala. Letěli jsme jenom na deset dní, takže ani víc věcí nebyla potřeba. A protože jsem ostuda a nepoužívám žádné krémy na pleť ani na oční okolí, ani se nemažu po koupeli mléky, takže toho bylo opravdu málo. Pořád zastávám názor, že na sebe nebudu zbytečně něco patlat, když to nepotřebuji. Samozřejmě, když mám suchou pokožku, tak se mažu, ale většinou to prostě nepotřebuji. To jenom, aby někdo nebyl překvapený, že toho mám málo. Pro mě je to akorát.

S dekorativkou jsem se docela sekla. Vzala jsem si toho na můj vkus poměrně dost a líčila jsem se jenom 3x. Poprvé, když jsme šli druhý den na večerní procházku, pak když jsme jeli na výlet do hlavního města. A naposledy jsem se líčila, když jsme odlétali, aby se mě někdo na letišti nelekl. Zbylé dny mi líčení připadalo naprosto zbytečné. Stejně bylo šílené vedro a všechno by ze mě slezlo, ať bych pudrovala třeba každých pět minut :D K moři jsem se také líčit nepotřebovala a na večerní courání jsem ani řasenku neměla, prostě jsem neměla potřebu se líčit. A vůbec mi to nevadilo. Ba naopak. S pletí moc velké problémy nemám, a když jsem konečně chytla barvičku, makeup nebyl potřeba. Dokonce mám teď problémy s tím, když někam jdeme, abych se nalíčila. Prostě jsem se odvykla a mé pleti to tak vyhovuje :)

Už dost kecání a jdeme na článek :))




Jako první začnu koupelnou.

Bohužel, při "šetrném" zacházení se zavazadly na letištích, nám přijel kufr bez koleček a rozprsknul se tam krém po opalování, tak jsme měli v taštičce do koupelny docela bombu. Naštěstí kosmetika do koupelny byla v tašce a odnesl to jenom ručník. Proto kosmetiku opravdu důkladně zabalte a nejraději do nějaké tašky a pak přes to ještě něco.

Samozřejmě nesměl chybět sprchový gel. Já jsem už byla v půlce úžasného sprchového gelu od Dermacolu, který jsem dostala od Tess a pak jsem vzala krásně voňavoučké mango od Balei.

Mé vlásky milují Aussie, takže klokánek musel letět taky. A protože jsem se už také blížila na dno, vzala jsem ještě Garnier, který jsem nakonec vůbec nepotřebovala. Kondicioner nesměl chybět, takže jsme měli i Panthenol, který krásně vlásky uhladí, dodá jim lesk a jdou pak krásně rozčesat.

Jo a kdyby se někdo ptal, tak tato "výbavička" byla i pro přítele. Ať mu kupuji jakékoliv sprcháče typu Adidas, Playboy atd., stejně vždycky používá moje :D Alespoň ušetříme za místo v kufru :))


Na opalování jsme vzali produkty od značky Astrid, které nám vždy vyhovovaly. Ale hned třetí den jsme byli tak rádi, že jsme u moře a dělali jsme různý blbinky asi 3 hodiny a totálně jsme se spálili. Ten rozprsknutý krém po opalování nám tak docela chyběl, tak jsme koupili od Hawaiian Tropic a byl skvělý.


A teď se vrhneme na dekorativku :)

Vybavila jsem se docela dost, ale jak už jsem psala v úvodu, zcela zbytečně :D
Všechno jsem měla v takové praktické taštičce, kterou mám už asi 10 let a teď nevím přesně, ale buďto je z Oriflame nebo z Avonu. Líbí se mi, že se tam krásně vejdou i štetce, takže na cestování paráda.



Bohatě mi stačily čtyři štětce, jeden na makeup, se kterým jsem v pohodě nanesla i pudr a bronzer. Druhý na zapracování korektoru, pak ELF na oči (blending) a od Petry LH jeden, se kterým nanáším Color Tattoo. A ještě jsem tam měla nůžky, nevím proč, ale byly tam :D





A toto je dekorativka.

Vzala jsem BBčko od NYC, které jenom hezky sjednotí pleť a je ve světlém odstínu, takže když jsem ještě nebyla opálená, byl super. Pokud bych potřebovala nějaké větší krytí, tak jsem si do kalíšku odlila makeup Match Perfection od Rimmelu (a raději jsem ho dala do pytlíčku). Bronzer u moře nesměl chybět, já mám hrozně ráda tento od P2, z loňské limitky.  A na případné nedokonalosti - korektor od Catrice.
Na oči nesměly chybět moje oblíbené Color Tattoo a na prodloužení výdrže krémových stínů jsem vzala ještě dvě tria od kosmetiky MOJE. Ty jsou fakt perfektní, protože s nimi jde líčení snadno a vypadá pěkně. Řasenka samozřejmě voděodolná od Essence.
A na rty jsem jednoduše zvolila Babylips a lesk od kosmetiky MOJE. Pro přítele byl balzám pro muže od kosmetiky MOJE. A na obočí pinzeta :)
Na fotce ještě chybí sérum na řasy Realash, které jsem si také brala, ale úplně jsem na něj zapomněla a aplikovala jsem ho až poslední dva dny :(

A toť vše :)) Vlastně ještě pudr, ale ten jsem měla v kabelce, ten mívám vždy při sobě :)

Na odličování a čištění pleti jsem používala "slavné" ubrousky z Douglasu :)) 


A z kosmetiky jsem si domu přivezla akorát Babylips a Lip Butter:)


Pokud jedete na dovču, tak doufám, že jsem někoho inspirovala. Možná se opravdu někdo diví, že toho mám málo, ale víc toho opravdu nebylo třeba a té dekorativky jsem klidně mohla vzít méně :)

A samozřejmě záleží na každém, na co je zvyklý. Já jsem zvyklá používat minimum, takže to tak bylo i na dovče :)

A JAKOU KOSMETIKU SI BERETE NA DOVČU VY? :)
Mějte fajn den a třeba se s někým uvidím zítra na veletrhu :))

27 komentářů:

  1. Alčo, měla jsem taky tu Essence řasenku a bomba, vydržela všechno, dávala jsem si jí každý den a i potápění a slejvák zvládla v pohodě :) jinak já jsem se bohužel malovat musela, protože se mi šíleně osypal ten obličej, samozřejmě po návratu se to dalo dokupy, ale u moře jsem měla takové hnusné hnisavé boule, no paráda :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé to mám radost, že ti sedla :)) pro mě je to stálice na léto, sice teda vždycky po létě vyschne, ale to mi vůbec nevadí, za tu cenu :))
      jejda :( tak hlavně, že už je to ok :) já naštěstí v pohodě, dokonce i černé tečky zmizely, ale jsem tu pár dní a mám je zase, grrr :D

      Vymazat
  2. Tak to já bych to měla přesně naopak - minimum dekorativky a spoustu pečující kosmetiky :-D Moc si nedovedu představit se nemazat... Co se týče dekorativky, tak bych si vystačila s jedním make-upem, pudrem, řasenkou, neutrálními stíny a rtěnkou. Naopak bych si s sebou určitě vzala spoustu krémů a olejů, jelikož mám suché vlasy i pokožku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naštěstí já té péče moc nemusím mít, ale někdy si říkám, jestli bych neměla začít :D

      Vymazat
    2. Prevence je potřeba :-)) A to si třeba ani nenamažeš obličej před aplikací make-upu, nebo si nedáš krém po odlíčení...?

      Vymazat
    3. vůbec :DD odlíčím a jenom pak umyju vodou a toť vše :) zkoušela jsem mazat, ale nikdy jsem nic nezpozorovala, ba možná se mi dělaly víc pupínky :) takže se snažím na pleť nic nedávat :)
      a před makeupem taky nic, jenom dbám na to, abych pleť měla vyčištěnou :)

      Vymazat
    4. jsem odstuda, já vím :D ale vždycky, když jsem na pleť začala něco "patlat", tak jsem jí víc uškodila :(

      Vymazat
  3. jééé gel ode mě byl na Mallorce ten se má =)

    Jinak byh s takovou trochu nepřežila....ano já jsem ta,co se maluje i na pláž =D Já bych to nedala psychicky, že jsem nenamalovaná....

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naštěstí nějaké velké problémy nemám, tak to není zase tak hrozný ...ale pleť dokonalou fakt nemám :( ale chápu, že někdo musí mít ten dobrej pocit, že je nalíčený a je všechno ok :)

      Vymazat
  4. Také bych jednou chtěla říct že se nechci malovat když někam jdu ... to se ale bohužel asi nestane, do toho všeho se mi teď ještě začala nějak mastit :/ Já bych s sebou táhla určitě víc věcí protože jsem blázen :D a máte štěstí že to s tím rozprsklým krémem dopadlo alespoň takhle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale v určitém období v měsíci je to teda hrůza a to bych na té pláži musela být namalovaná taky :D
      ani nevíš, jak jsem si oddychla, že to byl jenom krém a jenom jeden :D

      Vymazat
  5. hneď ako som zbadala tú taštičku som odpadla :) je z Oriflame a tiež som ju mala asi pred desiatimi rokmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, tak jsem tipovala dobře, ale nebyla jsem si jistá :))

      Vymazat
  6. No, pravda, že na dovču docela dost, ale myslím, že celkem dobrý výběr :-))

    Měj se :-))
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Super výběr, já u moře taky použila max. korektor, tvářenku, bronzer a balzám s leskem :). Pleť se mi tam taky spravila a po příjezdu zase při starém :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem zrovna teď bojovala s černýma tečkama, grrrr :D a u moře mi zmizely :D

      Vymazat
  8. Já s sebou toho vždycky beru hrozně málo, nejvíc beru vzorečku, abych to netahala zbytečně.. :)
    A z dekorativní kosmetiky s sebou mám vždycky jen jedny stíny, make-up (vzorky), pudr, řasenku a tvářenku :)
    Rtěnky a lesky mám vždycky ve větším množství ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to zní rozumně :) vidíš to, vzorečky jsem si mohla vzít taky, těch mám spoustu :))

      Vymazat
  9. Uplne ze si ,,moj clovek,, :) tiez som si pobrala dajak dekorativku ale kedze som leniva som ju nepouzila vobec alebo druhy dovod kazdy mi hovori-hlavne zeny ze mam velke sebavedomie ked ma netrapi ze ako vyzeram :) ale ked treba tak sa ozaj prekonam a namalujem sa....ja som najviac vyuzila bioderma nutritive na tvar aby nebola moc sucha.jaj a max cistenie pleti + sprchac.inak tu kozmeticku tasticku mas fajnovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď jsi mi přípomněla, že jsem tam zapomněla napsat, čím jsem se odličovala :D tak to tam jdu hned napsat, abych nevypadala jako prasátko :DD

      Vymazat
  10. Já tenhle rok žádnou, protože mě dovča jaksi minula, snad něco vyjde v zimě nebo alespoň příští rok :) Na Mallorce jsme byli a bylo tam nádherně, určitě se ti tam bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my jsme už málem taky nikam nejeli, všechno bylo vyprodané a nebo moc drahé :) ale tak nakonec se zadařilo a držím palce, aby ti taky něco vyšlo :) i když se to někdy nezdá, tak dovča je potřeba :) parádně jsem si odpočinula :))

      Vymazat
  11. Pááááni, tolik věcí! Já s sebou beru vždy jen nutné minimum a z dekorativky max. řasenku, tvářenku a rtěnku/lesk. Když jsem teď byla na Mallorce, tak jsem se malovala... no nemalovala, ani jednou :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je dobrý, že Ti přítel používá sprcháče :D. Z dekorativky si beru jen řasenku, tužku a lesk/rtěnku/balzám a z pečující - opalovák, krém na všechno :D, sprcháč, šampon, kondicionér, deodorant, vůni a to je myslím všechno :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on je hroznej :D ať mu koupím cokoliv chce, tak prostě používá ty moje :D

      Vymazat

Děkuji za komentář :)