Krásné nehty s Jessicou

Ahojky :)

Na blogu se často objevují recenze a swatche laků na nehty, ze kterých lze snadno poznat, že mám dlouhé nehty. Často na ně dostávám pochvalu, za což moc děkuji, ale věřte, že to není jen tak.

Teď to bude hodně upřímný a doufám, že se někoho příliš nedotknu. Bytostně ale nesnáším, když někdo nadává na své nehty nebo na laky a ve skutečnosti vůbec netuší, jak se k nehtům chovat a co pro to dělat. Přiznám se, že dříve jsem to také moc neřešila, ale tím, že je maminka nehtařka, jsem se od ní spoustu věcí naučila a okoukala. Vždycky jsem se tak držela nějakých pravidel, díky kterým jsem měla nehty dobré. Pokud ale někdo nalakuje nehet jen tak a pak se diví, že se mu druhý den loupe lak nebo má problémy s nehty, tak je opravdu něco v nepořádku. Samozřejmě existují výjimky, ale pokud se člověk drží určitých bodů, nehty mohou vypadat lépe. Postupně se tu tedy budou objevovat články o základních věcech spojené s lakování. A nebojte, já taky nejsem vševědoucí a stále se učím :) Chci vám jenom umožnit se dozvědět informace, které vám mohou pomoci :)

Dnešní článek bude zaměřený na base a top coat. V článku se dozvíte jaký je base a top coat od značky Jessica, co mi vadilo a hlavně, jak mi dané produkty sedly.




Base coat je pro mě hodně důležitý základ, od kterého se odvíjí veškeré dění. Lakování není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Špatně zvolený base coat může udělat pěknou neplechu a ve finále vám tedy moc nepomůže. Na druhou stranu, pokud si zvolíte správně, nehty se vám za to odvděčí. A asi nemusím dodávat, že díky podlaku si chráníte nehet a připravíte ho na další lakování. Bez base coatu si prostě nedovedu představit lakování. Nikdy tento krok nevynechávám, tak i vy na to dávejte pozor :)

V první řadě je důležité určit, jaký typ nehtů máte. Nebudu tu vypisovat, jak to poznáte, protože všechno důležité najde například na facebookové skupině Hnutí za přírodní a zdravé nehty. Pokud tedy chcete vědět, jaký máte nehty, určitě se tam mrkněte. Dozvíte se tam také, jaké base coaty na daný typ nehtu používat. Může se stát, že na levé ruce máte jiný typ, než na pravé. To je běžná praxe, ale to bych zacházela do detailů, které si můžete přečíst ve zmiňované skupině.

Já mám nehty normální až tvrdé, jsou měkčí a dobře pruží. Při výběru base coatu jsem tedy zvolila base coat pro normální nehty. A udělala jsem dobře, protože jak samy uvidíte, base coat nehtům vyloženě sedl.

Tento base coat mi neskutečně sedl a zatím je to nejlepší base coat, který jsem vyzkoušela. Krásně nehty vyrovnal a tak je skvěle připravil na další lakování. Správně se mají dávat dvě vrstvy, přiznám se, že většinou dávám pouze jednu. Používám ho už několik měsíců, takže s klidným svědomím mohu říct, že je opravdu skvělý. Ostatně fotky mluví za vše. Nehty jsem měla krásné, neměla jsem problémy s lámáním, třepením apod. Když jsem nedávala barevný lak, používala jsem alespoň base coat a hned ruce vypadaly upraveně a elegantně. Nikdy jsem také neměla problém, že by mi barevný lak obarvil nehet (u drogerkového base coatu, o kterém budu psát jindy, se mi to bohužel stává). Prostě a jednoduše, je skvělý :)

Stojí 311 Kč, což pro někoho bude asi hodně, ale opravdu se vyplatí. Já ho používám od července a stále mám půlku. Obsahuje totiž 15 ml, takže se nemusíte bát, že rychle zmizí :) Koupíte ho ZDE. Na výběr je spousta base coatů, vybírejte podle typu svých nehtů :)

Oficiální popis base coatu:
Pečující podlak REWARD pro normální nehty obsahující vitamíny A, C, D a E, kalcium a aloe vera. S tímto přípravkem udržíte nehty zdravé, silné a pružné. Reward podporuje růst, redukuje znaky stárnutí, posiluje kondici nehtu, chrání proti budoucím zlomům a dodává potřebné zvlhčení.






Teď se podíváme na top coat.  Ten je také velmi důležitý, protože chrání lak a prodlužuje jeho výdrž. Já jsem vybrala tento, s vysokým leskem. Opět jsem se trefila skvěle, protože tento top coat mi byl skvělým pomocníkem. Urychloval dobu schnutí laku a prodloužil i výdrž. Dodával úžasný lesk, občas nehty vypadaly jako gelové. U některých glitrových a pískových laků ten lesk vypadal opravdu moc krásně. Pokud jsem si udělala nějakou rýhu, top coat lak krásně vyplnil. Občas lakuji večer, takže se ráno probudím a vidím nehty poničené, tento top coat si s tím také hravě poradil. Také si poradil s bublinkami, které mě občas pozlobily. Jedinou nevýhodu ale má. Občas mi rozpíjel nail-art, hlavně razítka, takže byla potřeba pracovat hodně rychle. Já jsem ho ale na zafixování nail-artu raději nepoužívala. Jinak jsem moc spokojená a top coat mohu doporučit :)

Stojí 383 Kč, opět za 15ml. Vybírat můžete zde.




Oba skvělí pomocníci pohromadě :)



A teď důkaz místo slibů :) Pokud chcete mít krásné nehty, dopřejte jim trošku péče a uvidíte, že to půjde hned o něco lépe :)





Jessica má také v nabídce krásné laky, dva z nich jsem ukazovala v tomto článku, tak se mrkněte :)

A samozřejmě děkuji značce Jessica, za poskytnutí produktů z recenzi. Ze všech se staly mí oblíbenci :)



Doufám, že se vám článek líbil a snad jsem vás trošku "donutila" se zamyslet nad problematikou podkladového a vrchního laku :)

JAKÝ POUŽÍVÁTE BASE A TOP COAT VY? SEDÍ VÁM? NEBO STÁLE HLEDÁTE TY PRAVÉ?

57 komentářů:

  1. Máš opravdu pěkné nehtíky! Souhlasím s tebou, že o nehty je třeba se starat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, já úplně brečím závistí :-D Ba ne, máš krásné nehty! Já o ty dvé mohu pečovat jak chci, ale domácí práce mi to vždycky znemožní :-//

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujuuu :))
      Tak alespoň udržovat v nějaké rozumné délce :))

      Vymazat
  3. Ach, ty 2 růžové laky jsou krásné :) Máš nádherný nehty a za ty články na Tvoje rady budu jen ráda
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. ty růžové laky jsou krásné no ale já si vůbec nelakuju nehty :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Patrim k tem, co na svoje nehty nadava :D Lamou se, sice trosku pomahaly ruzne zpevnovace apod, ale jen minimalne a chvilku. Ted chodim na akrylove a jsem spokojena.
    Tvoje nehty obdivuji, jsou krasne. Navic jsi i sikovna na ne :) Ja jsem nesika na ruzne zdobeni, tak jsem rada, ze mi je nekdo udela :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc :))
      kdybys viděla mé začátky, to byla hrůza :D

      Vymazat
  6. Přiznám se, že jsem totální amatér, takže žádné věci jako podkladové nebo ty vrchní (nebo jak se jim říká :D) laky nepoužívám. Je fakt, že lak se mi tak prostě loupe třeba dříve než s těmito všemožnými vychytávkami, ale zatím to moc neřeším. :-) Nehty mám docela zničení po 6 letech intenzivního nošení gelovek, takže se teprve dávají dohromady.
    Nicméně děkuji za zasvěcení, na Hnutí se určitě mrknu už jen ze zvědavosti. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda a doufám, že ti Hnutí přinese nějak informace, které pomohou :))

      Vymazat
  7. mě se nehty třepí a lámou už jen když se na ně škaredě podívám :-D máma i babča to mají stejné, tak to za prvé trochu připisuji genetice a za druhé, mám na rukou atopický ekzém a to nehtům také nepřidá, resp. jak víme, nehty dokáží prozradit různé neduhy. Ale i nehty "naprd" rozhodně potřebují péči. Sice nikdy nebudu mít nehty jako ty (navíc vzhledem k mé profesi ani bych nemohla mít), ale i krátké nehty mohou byt krásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto souhlasím :) i krátké nehty, pokud jsou upravené, mohou být krásné :))

      Vymazat
  8. Máš nádherné nehty, opravdu jo:-) Dřív jsem péči o nehty nějak moc neřešila, ale už se lepším a o nehty se začínám starat, takže děkuji za tip:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám nehty špatný pořád, pomáhají mi leda vitamíny a po nich mám pak nehty krásně pevný a dlouhý, ale po čase se mi zlomí :D Jinak žádný speciální laky nepoužívám a zatím to ani nějak neplánuji ;)..Každopádně článek je super ! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já a moje nehty se muzeme jit behem zkouskoveho tak akorat zakopat :D krásné nehty :)

    OdpovědětVymazat
  11. Starostlivosť o nechty som začala riešiť len nedávno, keď som si uvedomila, že sa mi viac páčia nalakované. Natieram ich mastičkou na nechty, žltým olejom od oriflame, pod/nad každý lak používam base/top coat, a už si ich vôbec nestrihám - len pilujem. Je pravda, že sú o niečo silnejšie a vyzerajú lepšie, ale s jedným problémom si stále neporadím: ich krivosť. :( Neviem, ako to mám popísať, stretla si sa už s týmto problémom? Keď nechty trochu porastú, vždy sa nejak zvláštne zvlnia... každý necht je pekný, keď je málinko zaoblený, ale oni sa tak - zvlnia. :D Keď sa na ne pozriem zboku, alebo spredu, vyzerajú ako zdeformovaný papier. Jedna super blogerka mi na toto poradila stále lakovať, tak uvidíme, skúsim... ale chcela som vedieť aj tvoj názor, keďže sa tiež rada o nechty staráš. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak s tímto jsem se ještě nesetkala, ale určitě by ti pomohla Lenka (Mikrosvět by Ellen), ona má hodně nastudováno, tak by ti určitě poradila lépe a správně než já :))

      Vymazat
  12. Ahoj, máš fakt krásné nehty :) Já budu za články o základní péči o nehty moc ráda. Sama jsem až nedávno zjistila, že se používá pod barevný lak nějaký base coat a že existuje top coat. A nehty mi nechtějí a nechtějí narůst. Když už jsou aspoň trošičku delší, tak se s nimi něco stane, zatrhnou se nebo podobně, takže musím pilovat. Pořád mám nehty kraťoučké. Tak jsem zvědavá na články.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pilování je základ :) hlavně to nechce nic uspěchat a vytrvat :))

      Vymazat
  13. Od té doby, co používám Sally Hansen gel lak celou sadu, tak s výdrží laku nemám problém. Dříve to bylo horší a to i přes použití base coat i top coat laku. Můj nejoblíbenější svrchní lak byl na doporučení od Rendy z Ordinary life Flormar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jsi s tím Flormar opravdu spokojená? já jsem u Rendy četla chválu, ale byla snad jediná :D ostatní docela kritizuji a moc chvály nečtu právě :(

      Vymazat
  14. Ano ano, presne ako pises base a top coat je dolezity, a ja ho aplikujem aj pri super novinkach kde na obale pisu ze dany lak ich obsahuje, no mne neda a aj napriek tomu si ich nanesiem, aj ked neviem ci robim spravne ;-) jedine pri pieskacoch mi top coat netreba :-D a ano mas krasne nechtiky a tie dve ruzovky su fakt nadherne ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo souhlasím :)) na pískové taky většinou top coat nepoužívám :))

      Vymazat
  15. Ja si chci objednat podlak a nadlak od Makeup Revolution, nestoji hodne tak jestli nebude nic moc tak to nebude tolik vadit :) Tyhle vypadaji opravdu moc dobre :)

    OdpovědětVymazat
  16. Na články o nehtech se moc těším, já mám bohužel dost problémy a nikdy nebyly ideální, i když si nemyslím, že dělám něco špatně. Ale taky tomu teď ještě víc přispěly nervy ze státnic a dalších věcí

    OdpovědětVymazat
  17. Krásný článek kočko a samozřejmě krásné, upravené, pěstěné nehtíky, jak jinak:))
    Top Coat Brilliance od Jessicy mám a jsem s ním také moc spokojená:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujuu :))) jééé to jsem ráda, že má taky někdo stejný názor :))

      Vymazat
  18. Vždy používam aj podkladový aj vrchný lak, starostlivosť o nechty je podľa mňa dôležitá veď ruky nám vidí každý...

    OdpovědětVymazat
  19. veľmi pekný a poučný článok :)

    OdpovědětVymazat
  20. skvělý článek, myslím, že i dost pomohl :)

    OdpovědětVymazat
  21. Naprosto souhlasím s tebou, že se správnou péčí (když člověk ví, jak na to) může mít krásné nehty každý.

    Já jsem podkladový a vrchní lak začala používat asi před rokem a od té doby na něj nedám dopustit. Sice nemám asi takové značky jako ty (používám Gabriela Salvete), ale myslím, že mi to prozatím stačí.

    Pamatuji si, že na krásné a hlavně pevné nehty mi hodně pomohl doplněk stravy Biosil. Teď jsem ho již 3 měsíce neměla a jde to poznat, že kvalita mých nehtů poklesla. Asi si ho zase koupím. :D

    A ještě jedna věc - máš opravdu krásné dlouhé nehty! Hodně slečen by si přálo mít taky takové. Já dlouhé nehty ovšem nenosím (i když se mi to líbí) a to hlavně proto, že často hraju na klavír nebo kytaru a k tomu člověk potřebuje mít krátké nehty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Biosil čtu hodně chválu, mně bohužel nesedl a pomohl až Panthenol :))
      a moc děkuju za pochvalu :))

      Vymazat
  22. No kdybych nebyla peněžně omezená, sáhla bych po nich :) Já mám sice nehty hezky silný a uzoučký lůžka, tak jako ty, ale můj problém spočívá v tom, že si často ze stresu ty nehty koušu .. takže pak místo toho abych si je mohla hezky nalakovat si radši řeknu že to nemá cenu, že na těch mrňousech se mi to stejně po chvilce oprejská :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé kdybys viděla kdysi moje nehty ...to byla hrůza ..až se stydím to sem napsat :D ale taky jsem si je kousala ...a ty kůžičky okousaný ... hrůza :DD

      Vymazat
    2. jojo a já se toho ne a ne zbavit :D

      Vymazat
  23. Musím říct, že ideální base coat a top coat stále hledám, jako base jsem si naposledy koupila nějaké od Flormar a doufám, že to bude ten pravý :) Jinak je ale aplikuji vždy, a to bez výjimky, už si to bez nich ani neumím představit, že bych nedala base coat... Ostatně je zmiňuji pokaždé i v mých lakovacích článcích na blogu ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda :)) alespoň ten base coat je totiž základ :))

      Vymazat
  24. to jsem ráda :) ten jsem ještě nezkoušela, tak vůbec nevím, jaký je :)

    OdpovědětVymazat
  25. Máš moc krásné nehtíky, taky jsem takové měla a teď kvůli práci nemohu. :-(
    A ta poslední fotografie je úžasná! :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Vždycky se bojím dávat si na nehty něco, co podporuje růst, protože k smrti nesnáším pilování a stříhání nehtů :D

    OdpovědětVymazat
  27. Tyjo, musím se přiznat, že já mám posledních pár měsíců se svými nehty teda docela problémy. Hodně se mi třepí a lámou. Nemáš nějaký tip co s tím? Někde jsem četla, že by to prý snad mohlo být i nedostatkem vitamínů, tak přemýšlím jestli si třeba nekoupit i nějaké vitamíny na nehty. Nevím ale jestli to opravdu pomůže. Třeba je problém někde jinde.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)