EOS: stojí za to?

Ahojky všem :)

Kdo nezná a nezkoušel slavné balzámky EOS, jako by snad nebyl. Boom okolo kulatých patlátek na rty tu už před nějakou dobou byl, ale teď se objevil znovu. S dostupností to totiž byl trošku oříšek, a pokud někdo neměl cestu za oceán nebo nechtěl objednávat z eshopů (za celkem vysoké ceny) k EOSu se jen tak nedostal.

Nakonec jsme se ale také dočkaly a tyto balzámky už můžeme koupit v našich drogeriích, jak v Rossmannu, tak i v DMku :) To není to paráda, že i k nám se dostane něco, co už několik let známe z videí?:)) Stojí ale EOS za to? To se dozvíte v článku :))



Co se týče obalu, tak to je prostě boží. Balení musím chválit, protože ten nápad s kulatým balzámkem připomínající vajíčko je fajn. Samozřejmě se nápadem už inspirovaly i jiné značky a kulatých balzámků přibývá, ale EOS byl první a to mu taky zůstane :)) Vypadají prostě stylověji, než klasické balzámky a poutají pozornost. Obal je pogumovaný, takže se drží dobře, ale pokud ho máte hozený v kabelce s milionem věci, tak se snadno poškrábe. Obal je šroubovací a víčko drží dobře a nestalo se mi, že by se mi v kabelce otevřelo.

Chválit budu i za složení. Sice se složení v kosmetice až tolik nevěnují (asi bych měla, já vím), ale EOS jsou 100% přírodní, z 95% organické a neobsahují parabeny ani ropné složky. Takže za to rozhodně taky palec nahoru.

Na výběr je opravdu spousta variant. U nás v drogeriích je výběr samozřejmě omezený, ale pořád lepší toto, než nic. Vychází různé limitované edice a i balení podle toho mění a někdy se opravdu povede :))
EOS obsahuje 7 g a například v Rossmannu se prodává za 179 Kč. Na eshopech seženete i levněji, ale dávejte si pozor na padělky. Rozhodně bych si dala pozor na ebay, ať nedopadnete jako Verunka :(



Já jsem svůj první EOS měla ve variantě Pomegranate Rapsberry (na fotkách ten nejtmavší)  a bohužel neuspěl vůbec tak, jak bych chtěla. Na rtech působil tak nějak divně, vůbec jsem neměla pocit, že hydratuje. Naopak jsem se snad musela mazat ještě víc. Vůně mi vůbec nesedla, přišla mi umělá, chemická. Opravdu jsem byla hodně zklamaná a říkala jsem si, co na tom všichni mají. EOS tak putoval dál.

Mezitím jsem četla další a poměrně pozitivní recenze a to mi nedalo spát. A protože v USA vychází EOS docela levně, známá mi dovezla rovnou celou sadu. Nechala jsem si variantu Summer Fruit (červený) a Strawberry Sorbet (růžový), zbylé poputovaly k Lence :)

Strawberry Sorbet je oproti Pomegranate Rapsberry úplně jiná liga. Voní mi naprosto dokonale, jemně a sladce po jahodách. Nic umělého, jenom takový lehký nádech. A taky dobře chutná :) Na rtech se chová přesně tak, jak by se balzám chovat měl. Hydratuje, rty hezky vyživuje, dodává jim takovou šťávu a působí příjemně. Má takovou máslíčkovitou konzistenci a aplikuje se dobře, protože po rtech jakoby klouže. Nosím ho nejčastěji samotný, ale je to i skvělý základ pro rtěnku. Oblíbila jsem si ho hodně a už je to na něm i znát, protože je téměř půlka pryč. Takže se skóre vyrovnalo.

Rozhodující slovo měla mít varianta Summer Fruit. A ta zase žádná sláva. Opravdu nevím, jak je to možné, ale mám takový pocit, že každý EOS je úplně jiný. Nemyslím tím vůni, ale hlavně ty vlastnosti. Nanáší se už o něco hůř a oproti Strawberry Sorbet není tak máslíčkovitý. Vůně je opět sladší, ale nevadí mi. Na rtech už ale nepůsobí tak příjemně a nemám pocit, že by dobře hydratoval. Po chvilce opět musím rty přetřít. Nevím, jak je to možné, ale prostě nevydrží tak dlouho, jak Strawberry Sorbet.

Mám z toho takový rozpačitý pocit. Pomegranate Rapsberry už nikdy, ten mi vůbec nesedl. Summer Fruit špatný nebyl, ale čekala bych lepší hydrataci. Za to Strawberry Sorbet bezkonkurenční. Hydratuje parádně, vydrží dlouho a na rtech díky máslovité konzistenci velmi příjemný. A dobře chutná :)) Do této varianty půjdu časem a raději sáhnu po vyzkoušeném, než bych zkoušela jiný a šlápla vedle.

JAKÝ NÁZOR MÁTE NA EOS VY? UŽ JSTE JE ZKOUŠELY? JAKÝ JE VÁŠ OBLÍBENÝ? ZKOUŠELY JSTE UŽ VÍCE VARIANT? PŘIJDOU VÁM VLASNOSTMI STEJNÉ?






34 komentářů:

  1. já jsem měla první ten Pomegranate, čekala jsem zázrak a nedělo se nic. pak jsem měla Mandarinku, ten smrděl jak lepidlo a taky nulový efekt, takže letěl. a teď dodělávám Strawberry, voní (a chutná) krásně, maže se hezky, ale rty mi vydrží hydratované strašně krátce, dokonce mám pocit, jako by spíš vysušoval :( takže za mě ne, přitom složení je pěkné, tak nevím... jsem spokojená s Burt's Bees, ale ty u nás nejsou, bohužel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že nejsem jediný exot, kdo napsat pár špatných slov :D

      Vymazat
  2. Já jsem odolávala dlouhou dobu, ale pak jsem si objednala rovnou tři naráz, jahodový, citronový a borůvkový. Zklamaná nejsem ani z jednoho, ale nejradši mám první dva:-) Chystám se rozšířit si sbírku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaké ještě plánuješ? mě lákají ty proužkované, ale asi odolám :)))

      Vymazat
  3. Já jsem s EOS spokojená i nespokojená. Rozhodně jsem čekala více, balzám na rty za 150 je podle mne dost! Nejvíce mne zaujal grep, ten je boží ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem čekala víc, hlavně lepší hydrataci, když ji všichni tak chválí :(

      Vymazat
  4. já mám Strawberry Sorbet a nějak extra z něj nadšená nejsem. Připadne mi, že necítím nějakou extra hydrataci a výživu. Anebo to dělá tak nenápadně, že si toho člověk ani nevšimne ;) Mým nejoblíbenějším i nadále zůstává Softlips. Má nejen krásnější zpracování, ale i ta chuť, vůně a působení na rty jsou boží.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem zatím EOS neměla, ale hodlám si nějaký koupit :) (mimochodem ve druhém a třetím odstavci textu od konce se ti trošku popletly názvy příchutí ;) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééžiši a jo :D už mi z toho vedra hrabe, děkujuu za upozornění :)))

      Vymazat
  6. kupuji na parfums.cz a jsem spokojena maji celkem vyber a dobra cena =), i kdyz ted sem si jeden koupila v dm ale vede taky ruzovy =)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdysi jsem si kupovala to granátové jablko, ale moc mě to nenadchnulo... Teď když už je to dostupné i v drogerkách mám chuť si koupit jiný, asi zkusím ten jahodový x)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám Summer fruit a jsem spokojená, i když jsem také čekala více, protože všichni o něm mluví jako o zázraku...Zas takový zázrak mi asi nepřijde, ale koupím si ho znovu a oblíbila jsem si ho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně moje slova :) zase takový zázrak to není, ale stejně jsem si ten jahodový oblíbila :))

      Vymazat
  9. Eos balzámek jsem vyhrála u jedné slečny v giveaway, ale už je to před nějakou dobou a tak i eos už mám dopotřebovaný. Byl to super balzám ohledně vůně, konzistence a balení, ale že by byl jednička v hydrataci, to bych za sebe neřekla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Asi jsem jediná,ale já jsem EOS balzámky ještě nezkoušela :-D Ale je pravda,že co jsou teď v drogeriích,tak už asi neodolám,nejvíce mě láká borůvka a citron,ale ten nevím jestli ten se dá v drogeriích sehnat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v Rossmanech mám za to, že mají přesně tyto co jsem recenzovala :)) v DMku jsem zatím ještě nebyla :))

      Vymazat
  11. EOS jsem jeden měla, ale bohužel jsem pak zjistila, že to byl fake, tak jsem ho vyhodila. Byla jsem fakt naštvaná a řekla jsem si, že se na eos už nikdy nepodívám, ale teď když už se dají sehnat v DM nebo v Rossmannu, tak po něm zase toužím.

    My 4 Favourite Lip Balms

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty padělky to je hrůza, co? člověk se raduje a pak je zklamaný :(( ale v drogerii si určitě radost uděláš :))

      Vymazat
  12. Mám borůvku a jahodu. Přivezla jsem si je v červnu z Ameriky. Jsem s oběma vcelku spokojená, každý mě stál 3 dolary. Nechápu ty přemrštěné ceny na internetu a v českých drogeriích...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel, ty ceny jsou šílené :( a ještě to k nám dorazilo po několika letech :D ale alespoň jsme se dočkali :D

      Vymazat
    2. To jo já už ani nedoufala že tu někdy budou :D a tak je to bohužel se vším..

      Vymazat
    3. občas české drogerie mile překvapí :))

      Vymazat
  13. Já mám doma summer fruit a jen mi zdobí poličku. Vůbec mi nevoní a chvílí trvalo než jsem horní vrstvu opotřebovala tak aby se dobře nanášel. Další příchutě už mě opravdu nelákají.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  14. nemám, neměla jsem a mít nebudu.. za tu cenu mi to přijde zbytečné a když rty mažu tak jedine carmexem a ten mi ty rty opraví dá dohromady a na to normální matlání stačí tyčka za 30,-

    OdpovědětVymazat
  15. Hmm zajimave, jako musim napsat, ze toto jsou podle meho nazoru ty nejhorsi vune, pomegranate je fakt umelina. Ale tyjo neprijde mi, ze by meli jinou konzistenci.. Eosu mam nevim kolik, asi 10, ale vazne mi prijde konzistence u vsech stejna, hm.. Ja je mam rada moc, mam rada hutne balzamy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo já vím, že ty EOS chválíš :D je to záhada :)) a který se ti osvědčil nejvíce? bych stejně ještě alespoň ještě jeden chtěla :))

      Vymazat
  16. Zkousela jsem jen jeden a vůbec mě nenadchl, takže nemám potřebu zkoušet další... :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)