Příjemná koupel s Tetesept a Herbaspa

Zdravím všechny :)

Čím jiným si zpříjemnit večer než příjemnou a relaxační koupelí? Samozřejmě mám na myslí pěny a soli do koupele. Upřímně, bez vany si to nedovedu představit a rozhodně bych se bez ní neobešla. Miluju tu chvilku klidu, kdy všechny starosti hodím za hlavu a alespoň pár minut na nic nemusím myslet. Samotná koupel by ale nebyla tak příjemná bez solí nebo pěny. S pěnou rozhodně nešetřím a jsem schopná během týdne spotřebovat celé velké balení. Miluju, když pěna skoro přetéká z vany a já se ji pak musím pomocí mýdla zbavovat po celé koupelně :)) A abyste si užily také tolik srandy a hlavně příjemného relaxu, tak vám v dnešním článku ukážu dva skvělé pomocníky :)



Bylinné koupele HerbaSpa obsahují vysoký podíl bylinného extraktu z 6 léčivých bylin a doplněné o jednu z aromaterapeutických složek. Abych pravdu řekla, tak jsem o značce HerbaSpa dřív vůbec nevěděla a zaujal mě až stánek na veletrhu kosmetiky World of Beauty & Spa. Všechny koupele tam měli hezky vystavené nebo spíš připravené v takových nádobkách, takže jste mohly všechny očichat a vybrat si. Také se mi líbilo, že v nabídce byly jak nepěnivé, tak i pěnivé koupele. Spíše preferuji pěnu, ale nakonec jsem vybrala i jednu nepěnivou.

Jako první jsem vybrala pěnivou verzi Kosodřevina, která obsahuje extrakty z kopřivy, levandule, máty, heřmánku, chmele, vrbové kůry a kosodřevinovou silici. Docela mě mrzí, že jsem si jich nevzala víc, protože v tomto počasí a při nachlazení není nic příjemnějšího, než tato koupel. Z koupele jsem nejvíc cítila kopřivu a mátu a bylinky mi pořádně uvolnily dýchací časy. Koupel do zelena obarvila vodu a vytvořila kopec pěny, která vydržela celou koupel. Občas se mi stává, že mě po nějaké chvíli z moc aromatických solí nebo pěn bolí hlava, ale u této jsem s tím problém neměla. Dopřála jsem si dlouhou a příjemnou koupel, kterou doporučuji všem :)

Spokojená jsem byla i s verzí Lemongrass, která byla nepěnivá. Ta obsahuje extrakty z kopřivy, levandule, máty, heřmánku, chmele, vrbové kůry a silici z citronové trávy. Citronová tráva zde tvořila dominantní vůni a vůně byla opravdu hodně svěží a také velmi příjemná. Spíš bych si s ní ale uměla představit koupel v letních měsících, protože byla taková povzbuzující a dodala mi energii.

Na zimu doporučím tu hřejivou s kopou pěny navrch a v létě vás určitě příjemně osvěží citronová tráva :) Jestli na tyto koupele narazíte, nebojte se nějakou vyzkoušet :)) Myslím, že stály kolem 40 - 50 Kč. A pokud jste je někde v obchodech zahlédly, tak budu ráda za tip, vím jenom o některých lékárnách :))







A poslední dobou jsem si oblíbila sole od značky Tetesept a doma se mi už vystřídalo rovnou několik pytlíčků. Tyto krémovo-pěnivé soli seženete ve čtyřech variantách - med, kokos, mandle a mango. Mango jsem zatím nezkoušela, ale jelikož je to má hodně oblíbená vůně, při další návštěvě drogerie to napravím. Rozhodně musím pochválit, že je v balení taková maličká dírka, takže si můžete přivonět a vybrat, která se vám voní nejvíce.

Soli obsahují pečující oleje, mořskou sůl, aloe vera a proteiny z kokosového, mandlového či medového mléka. Jsou bez minerálních olejů, silikonů a konzervačních látek.

Sůl se do vany nasype už při napouštění a tím se rozpustí a vytvoří pěnu. Nečekejte ale kopec pěny, spíš jenom takovou malou pěnovou pokrývku :)  Pěna akorát moc dlouho nevydrží, což je trošku škoda. Aby se sůl rozpustila úplně, je potřeba trošku promíchat vodu a nestane se vám tak, že budete sedět na zrníčkách. Ihned po nasypání se po celé koupelně rozline krásná sladší, přesto svěží a příjemná vůně. Osobně mi nejvíce voněla mandlová a kokosová. Medová sice nebyla špatná, ale na mě byla až moc sladká a při další koupeli jsem místo jednoho celého pytlíku sůl rozdělila na dvě dávky a bylo to akorát :) Sůl provoní i pokožku, ale jenom na chvilku, tak nečekejte, že hodiny po koupeli budete vonět :) Pokožka po koupeli není vysušená a to díky olejům, které sůl obsahuje. Jestli máte vanu a čas od času si potřebujete dopřát příjemnou relaxační koupel, určitě si z nabídky Tetesept vyberete. A pozor, v nabídce jsou i soli dětské, takže příjemné koupání i pro ty nejmenší :)

Sole můžete koupit přibližně za 45 Kč v DM drogeriích nebo na eshopu kupkosmetiku.cz, ze kterého jsem soli na vyzkoušení dostala a tímto samozřejmě děkuji.






JAKÉ JSOU VAŠE OBLÍBENÉ SOLI NEBO PĚNY DO KOUPELE?

UŽ JSTE ZKOUŠELY TETESEPT NEBO HERBASPA?


6 komentářů:

  1. Jo jo tetesept jsou dobré také ráda používám :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si zpříjemňuji zimu teplou voňavou koupelí s Tetesept.

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem kokosovou a mandlovou od Tetesept a 5 druhů od Herbaspa na vyzkoušení v rámci výzvy pro blogerky :) A paráda všechny koupele

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jednu značku jsem nezkoušela, ale soli od Tetepsept už jsem okukovala v dm a až tam budu příště, tak si je chci pořídit:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahh, miluju soli do koupele, skvělý tip, zrovna asi před týdnem jsem si říkala, že bych si měla nějaké pořídit, Tetepsept jsem nikdy nezkoušela, takže ho asi omrknu pořádně.. :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  6. Musim si nejakou sul poridit, zatim mam jen penu do koupele. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)