Village Candle: Warm Apple Pie

Dnes to nebude ani o lacích, ani o kosmetice, ale o svíčce. Podzim si bez zapálené svíčky už ani neumím představit. Možná to o mě nevíte, ale jsem tak trošku svíčkový maniak. Ale nebojte, všeho s mírou. Svojí první Yankee jsem měla ještě předtím, než jsem začala psát blog (za pár dní to budou už 4 roky, uffff) a vosků už jsem také vypálila nespočet. Takže nejsem poblázněná davem. Ráda zkouším ale i jiné značky, takže si dnes můžete přečíst o Village Candle.




Svíčky Village Candle jsou ručně vyráběny v USA a jsou známé tím, že mají dva knoty. Díky nim dochází k úplnému využití vosku a efektivnějšímu uvolnění vonných esencí. Pro znalce a milovníky svíček to asi nemusím vysvětlovat, ale pro začátečníky je to velmi důležité. Tyto svíčky totiž také nepatří k těm nejlevnějším, proto je dobré vědět, jak je správně pálit. Aby se z vosku vytvořila hladina, která uvolňuje vůni, musí se vždy nechat rozpustit vosk až ke kraji sklenice. Pokud toto nebudete dodržovat, bude se vám tvořit tunel a vosk po okrajích už tak snadno nerozpálíte. Můžete použít různé ozdobné prstence nebo obalit svíčku do alobalu a tím si hodně pomůžete. U Village Candle byste ale s tímto mít problém neměly, právě díky tomu, že mají dva knoty.


Jednu svíčku od VC mám, ale to je svěží, letní vůně, takže tu jsem schovala až na jaro. Na blogerské akci jsem ale dárečkem dostala typicky podzimní / zimní vůní a to Warm Apple Pie. Už za studena jsem věděla, že si sedneme. A měla jsem pravdu. Vůně mi sedla natolik, že bych ji nejraději pálila neustále. Po zapálení se jezírko vytvoří poměrně rychle, řekla bych, že během 30 - 40 minut. Vonět začíná postupně, nejprve jenom jemně, následně se pak intenzita hodně stupňuje a během půl hodiny provoní středně velkou místnost. Po dalších deseti minutách se vůně line do dalších místností, kde sice není tak intenzivní, ale to mi vůbec nevadí. A vůně? Představte se čerstvě upečený štrůdl, plný slaďoučkých, šťavnatých jablíček posypaných skořicí, vanilkou a cukrem. Prostě dokonalost. Vůně krásně provoní byt a máte pocit, jako by bylo napečeno. Je to takové zdravé mlsání, po kterém se nepřibírá, ale upozorňuji, sliny se budu jenom sbíhat :)

Mám malou svíci, kdy se doba hoření uvádí na 45 - 55 hodin. Svíčku pálím skoro každý den, vždy přibližně na hodinku a zatím ubylo pouze málo. Sice mi přijde, že ubývá daleko rychleji než třeba Yankee Candle, ale lépe se mi tvoří jezírko a když porovnám nejmenší velikost u Yankee a Village, tak ten rozdíl je dost znatelný. Cenově tato nejmenší svíčka vychází přibližně kolem 350 Kč. Svíčky můžete koupit třeba na Demdaco.cz.

UŽ JSTE NĚJAKÉ SVÍČKY OD VILLAGE ZKOUŠELY? JAKÉ VŮNĚ? AŤ SE MŮŽEME INSPIROVAT :) 




Svíčku jsem dostala na blogerské akci, z eshopu Demdaco.cz

9 komentářů:

  1. Zatím jsem žádnou svíčku VC nezkoušela, ale na zimu si nějakou plínuju pořídit :). Myslím, že by mi tato vůně taky sedla.
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  2. Já svíčku neměla, akorát jednu tu mini, ale používám vosky na to velice ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. hmmm vypadá báječně, já zatím pálím hlavně vosky , ale na svíčku se chystám, nicméně vůně upečeného štrůdlu by mi přesně sedla :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Já od nich ještě nic nezkoušela já jedu zatím jen ve voscích od YC, ale tahe svíčka musí krásně vonět :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. To musí být nádherná vůně na tohle období :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé to musí být skvělá vůně! :) Svíčky od Village Candle mám ráda :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám svíčky od Village hodně ráda. Teď je pálím dokonce častěji než Yankee, ty mě poslední dobou omrzely.

    Radu

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě jsem žádnou svíčku od nich neměla, ale hrozně se mi líbí, že mají dva knoty. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)