Mavala: péče o nohy

Léto ještě nekončí, proto nesmíme zapomínat pečovat o chodidla. Na vyzkoušení jsem od švýcarské značky Mavala dostala celou řadu, díky které je o nohy skvěle postaráno. Jaké produkty jsou a co si o nich myslím, si můžete přečíst v recenzi.





Na vyzkoušení jsem dostala tyto produkty:

- Smoothing Scrub Cream zjemňující krémový peeling na nohy
- Hydro-Repairing Foot Care hydratační emulzi na nohy
- Refreshing Foot Gel osvěžující gel na nohy  





Smoothing Scrub Cream zjemňující krémový peeling na nohy  (75 ml / 299 Kč)

Konzistencí je to spíše hutnější krém, který příjemně voní a obsahuje jemné mikročástice mořských řas, které obrušují kůži na chodidlech. Podobné typy peelingů mám ráda na obličej, ale na nohy bych klidně snesla peelingové částečky hrubší. Pokud tedy hodně trpíte na suchou kůži, nejprve doporučuji použít pemzu nebo nějaký strojek (např. Scholl). Momentálně mám ale chodidla v dobrém stavu a tak mi tento peeling svou hrubostí vyhovuje dostatečně. Krouživými pohyby peeling aplikuji na chodidla a pak masíruji. Po opláchnutí je pokožka jemná a i díky krémové konzistenci hezky vyživená a je znát jemný film, který na chodidlech zůstane. Nemám potřebu dál chodidla mazat, ale pokud jim chci dopřát opravdu důkladnou péči, následně použiji hydratační emulzi, o které se dočtete dále.







Hydro-Repairing Foot Care hydratační emulze na nohy (50 ml / 299 Kč)

Emulze obsahuje Ureu (25%) a extrakt meruňkové dřeně. Díky tomuto složení poskytuje pokožce nohou změkčení, regeneraci, exfoliaci a hydrataci. Aplikuje se na suchou kůži a vmasírovává se až do úplného vstřebání. Emulze je mastnější, přesto se vstřebá poměrně rychle. Pokud trpíte na hodně suchou kůži, tak klidně emulzi naneste ve větší vrstvě a nechte působit přes noc v bavlněných ponožkách. Emulzi také můžete použít na suchou kůži loktů nebo kolen. Nejprve jsem myslela, že to bude obyčejný hydratační krém, ale byla jsem překvapena, jak perfektní hydratační schopnosti emulze má. Nohy jsem vždy měla krásně jemné, hladké a nikde ani náznak po suchých místech. Ač je emulze v poměrně malém balení, stačí jenom malé množství a na léto vám bude stačit.




Refreshing Foot Gel osvěžující gel na nohy (75 ml / 269 Kč)

A jako poslední tu mám osvěžující gel na nohy, který přináší chladivou úlevu horkým a oteklým nohám. Lze ho použít kdykoliv během dne, kdy potřebujete osvěžit. Nebo také po koupeli, kdy pocit osvěžení znásobí. Osobně podobné produkty moc nevyhledávám, protože když potřebuji nohy osvěžit, tak se osprchuji studenou vodou a mám klid. Ale třeba mamka naopak takové přípravky používá ráda. Musím pochválit, že gel voní jemně mentolově a chladí také velmi jemně. Dříve jsem totiž zkoušela uvolňující mátový gel od Ryoru a ten měl opravdu tah. Tento gel je lehký, není mastný, rychle se vsákne a chladí příjemně.





Musím i pochválit to, že jednotlivé produkty od sebe rozeznáte podle barvy na obale. Peeling má chodidlo fialové, hydratační emulze červené a osvěžující gel modré. Možná vám to bude připadat jako hloupost, ale když pak máte všechny produkty v poličce, tak je hned lépe rozeznáte :)


Jsem moc ráda, že jsem péči o nohy Mavala mohla vyzkoušet, protože jsem v těchto produktech našla své oblíbence. Hydratační emulze je perfektní a nemohu ji nic vytknout a pokud budu mít možnost, do budoucna ji určitě pořídím. Peeling byl také moc příjemný, ač bych klidně snesla zrníčka hrubší. I tak ale odvedl skvělou práci. Co naopak nemusím mít znovu je osvěžující gel a to jen proto, že jsem podobným produktům nepřišla na chuť a spíše zainvestuji do hydratačního krému :)


Všechny tyto produkty zakoupíte v prodejnách FANN.



 ►►► ZKOUŠELY JSTE PRODUKTY NA NOHY OD MAVALY? ◄◄◄



* Děkuji značce Mavala za zaslání produktů k recenzi.

5 komentářů:

Děkuji za komentář :)