Ze života: Už nikdy nebudu slavit předčasně aneb Vtipný příběh ze zkouškového období :)

Ahojky všem :)

Mám teď naplánovano opravdu hodně recenzí o kosmetice a nerada bych vás zahltila jenom kosmetikou, protože jak jsme si již všimly, můj blog není vyloženě kosmetický. Ráda bych teda občas psala články ze života, aby se trošku odlehčila atmosféra a vy i já přišly na jiné myšlenky :) Také bych vás nechala trošku nakouknout do mého soukromí, abyste vůbec věděly, kdo že tento blog už rok píše :)) 

Budu tedy moc ráda, za vaši zpětnou vazbu, zda byste tyto články rády četly, abych nepsala řádky jenom do prázdna :))

Jsem akčí člověk, nemám ráda nudu a jsem pro každou špatnost, takže veselých historek mám opravdu spoustu. A jelikož právě probíhá zkouškové období a sama moc dobře vím, že to někdy jsou pěkný nervy, rozhodla jsem se s vámi podělit o jednu veselou historku, která se mi stala :)


Přiznám se dobrovolně, jsem a vždycky jsem byla šprt.  (na tom nic špatnýho není, ne?)
Na VŠ jsem musela na každou zkoušku nebo zápočet přijít naučená, i když jsem věděla, že to bude brnkačka, fakt jsem se musela naučit všechno, co jsem potřebovala. Prostě bych neměla nervy na to příjit do třídy s tím, že to jenom zkusím. Na všecho jsem se tedy řádně i několik dní předem učila - až na matiku.

Jestli někdo má rád matiku, tak se hluboce omlouvám, ale to prostě nejde. Jak ji někdo může milovat? Já ji vyloženě nesnáším, mám k ní odpor a přjde mi, že některá látka je naprosto zbytečná a k životu ji potřebovat nebudu.

Bohužel hned v prvním ročníku jsem matiku měla a rovnou povinou (proooooč?).
První semestr jsem i přes velký odpor zvládla, do hlavy jsem narychlo nacpala derivace, limity a nějaký šílený průběhy funkcí.

Druhý semestr ale vůbec nepřipadal v úvahu - integrály (WTF), to co jako je? Jak se to počítá? K čemu mi to bude?  Na to jsem teda rozhodně neměla nervy. Naštěstí jsem nebyla jedinej tupec na matiku a tak jsme s kamarádkou vymyslely mistrovskej plán naší záchrany (přece se jako nenecháme vyhodit ze školy, kvůli matice,že?)

Na hodiny matiky jsme samožejmě nechodily (proč tam taky zbytečně sedět, když docházka není povinná), jenom jsme si zjistily, jaká látka se teda probírala, aby jsme trošku věděly o co go :)
Na začátku zkouškového jsme se klasicky přihlásily na termín, do třídy jsme dorazily asi tak o 5 hodin dřív a zabraly jsme místa :) A rychle jsme si ještě zopakovaly látku, kterou jsme se naučily.

Nastala hodina H a dostaly jsme test. Kamarádka se ještě divila, co znamenají ty divný znaky (ujistila jsem jí, že to jsou ty integrály:D) a pak nastal náš plán. Zadání jsme daly kamarádům, kteří matikou žijou. A hle - hned bylo po problému :D Zatímco kluci počítali jak diví, my jsme zatím v klidu vypočítaly to, co jsme uměly. Pak jsme jenom přepsaly řešení, které nám kluci dali a bylo to :)

Wooooow. To bylo ale lehký! To bude jasnejch 100% a v indexu bude krásná 1 z matiky. To hned musíme oslavit!

A vyrazily jsme to hned řádně zapít :)) 

Ovšem - kdybych věděla, že následující týden budu doma mlátit do počítače s hysterickým křikem a amokem, tak si těch panáků dám 2x více!!!

Ehm... když na email přišly výsledky, netrpělivě jsem klikala na tlačítko Otevřit, abych se konečně dozvěděla, jestli mám teda tu 1 nebo se spokojím s 2 :) Chvilku jsem zběsile v tom dlouhém seznamu hledala své jméno a mezitím jsem viděla skoro u každého jméno červené okýnko, že neuspěl (chudáčci). Začínala jsem chytat paniku - a v tu chvíli vidím své jméno - ČERVENĚ???? Neeee, to musi být snad nějaký omyl. Otevřu to znova! Zase červeně? Ne? Otevřu to znovu a zase! No to snad ne! Rychle jsem začala hledat jméno kamarádky - a taky byla ČERVENÁ. Proč???? Byla jsem na infarkt při pomyšlení, jak se znova vidím v tý místnosti ve společnosti plné integrálů, nééééé?!!!!

Bušila jsem do počítače a rychle vytáčela kamarádku a s brekem jí řekla, že jsme to nedaly. Samozřejmě si myslela, že se snažím o hloupej vtip, když jsem ale blečela dál pochopila, že si srandu fakt nedělám. Nevěděly jsme, co máme dělat. Vždyť ty příklady byly vypočítané dobře, tak proč sakra? 

Rozhodla jsem se napsat email profesorovi s tím, že bych ráda věděla, proč jsem neuspěla. Ehm - tak výsledky prý byly dobře, ale postup byl jinak, než jsme se učili ve škole a prý byl zjednodušen a jestli ho teda chci doplnit, tak dostanu možnost u ústní. Polil mě pot na čele!

Nakonec jsme se rozhodly, že obě půjdeme na druhý pokus.

Řeknu vám, že když jsem po týdnu zase otevírala tabulku s výsledky, klepala jsem se jak blázen a když jsem viděla své jméno opět mezi kupou červených okýnek ZELENĚ, spadl mi velký kámen ze srdce.

Od té doby jsme už NIKDY, fakt NIKDY neslavily zkoušku, dokud jsme ji neměly zapsanou v indexu :D Bylo to takové ponaučení :) Díky tomu mám pár vrásek, grrrrr :)


P.S. jenom na naší obhajobu - nebyly jsme jediné, kdo měl vymyšlený takovýdle fígl - jenom nám to jaksi trošku nevyšlo


Tímto vám všem, kteří si lámete hlavu nad knížkama držím moc palce :)

A nakonec něco vzpomínkového :) Když si vzpomenu, jak jsem se učila svou ,,oblíbenou,, mikroekonomii, tak je mi z toho ještě teď špatně :D Všude po pokoji šílenej bordel a všude jenom samý grafy, grafy a grafy, fuj!


Pokud vás ale škola baví, tak to překousněte, protože výsledek za to fakt stojí !
(ale těch nervů, že?)

Máte nějakou vtipnou historku ze zkoušek nebo písemek? Pochlubte se, ať se můžu zasmát :))

A mám psát takovéto články ze života?
Krásný den všem :) 

21 komentářů:

  1. Jé, to je dobrý :-D Hlavně že to dobře dopadlo :-D Určitě podobné články piš dál :-)
    Mně se během studia snad ani nic takhle vtipného nestalo, ale vzpomínám si na jednu zkoušku, kdy jsem fakt měla velkou kliku. Měla jsem v tom týdnu víc zkoušek a testů a na tu poslední, která byla ve čtvrtek, jsem se už prostě nestihla naučit. Neměla jsem na to sílu ani chuť. No ale nechtěla jsem se na to vykašlat úplně, proto jsem si řekla, že tam pojedu a aspoň to zkusím. Doufala jsem, že si budu něco pamatovat aspoň z přednášek. Zkouška byla až od 13 hodin, ale já jsem vyjížděla z domova už v 7, protože jsem to měla skoro 100 km do školy. Bylo to zrovna nějak v lednu - únoru. Měla jsem jet od nás do jednoho města, kde jsem měla být v půl 8, a pak bych jela v 8 hodin navazujícím spojem do města, kde jsem studovala. No a co čert (nebo anděl? :-D) nechtěl, zrovna ten den napadlo hodně sněhu a autobus skončil ve škarpě. Asi po hodině se ho podařilo vytáhnout, ale to už pro mě bylo samozřejmě pozdě, protože mi ten navazující spoj ujel a další jel až odpoledne. Nedalo se nic dělat, zkrátka jsem musela profesorce napsat omluvný e-mail a poprosit ji, jestli mohu přijít na další termín, který měl být v pondělí. Naštěstí to pochopila a napsala mě na pondělní termín. Měla jsem tedy stále ještě všechny pokusy na zkoušku a fakt jsem si oddychla :-D Přes víkend jsem se všechno naučila a v pondělí jsem dostala z testu krásné A :-D

    Pak si ještě vzpomínám na zkoušku z marketingu v mém 1. zkouškovém. Profesor nám sdělil, že první 2 pokusy budou formou písemného testu a poslední pokus bude ústní zkouška. Na 1. pokus jsem šla naučená vcelku dobře. Neuměla jsem úplně vše dokonale, ale věřila jsem si. Bohužel test jsem nenapsala, doteď nevím, co bylo špatně :-D Na 2. pokus jsem se drtila snad týden, protože jsem ten test fakt už chtěla dát. Měla jsem totiž strach z ústní zkoušky :-D Profesor byl takovej starej bručoun a já byla vyjukanej prvák... chápete :-) No chtěla jsem se za každou cenu té ústní zkoušce vyhnout. Měli jsme tenkrát tuším 25 okruhů ke zkoušce. Já jsem dokonale uměla 1-17, 18-20 moc ne, protože jsem látku úplně nepochopila, a od 20 do konce jsem to zase uměla. Samozřejmě jsem dostala otázky z okruhu č. 18 :-D Jsem tenkrát myslela, že mě trefí šlak. Něco málo jsem tam napsala, ale bylo mi jasný, že ústní mě nemine. A taky že neminula. Řekla jsem si no nedá se nic dělat, musíš zapůsobit kouzlem osobnosti :-D Vzala jsem si na sebe to nejlepší oblečení, co jsem doma měla, podpatky atd. a nakráčela jsem na zkoušku se zářivým úsměvem a (navenek) naprosto uvolněná a pozitivní. Profesor ze mě byl unešený, prý tam měl dosud samé uzlíčky nervů, a já jsem takhle sebevědomá? To budu asi dokonale připravená! :-D Dal mi vybrat okruh, o kterém chci mluvit, já vše suverénně odříkala, a při jeho poznámkách jsem se stále zářivě usmívala a nechala ho mluvit. Opět jsem odešla s krásným A :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to bylo takové štěstí v neštěští, také se mi něco podobného stalo :) na poslední chvíli se uvolnilo místo z jiného termínu, tak jsem se rychle příhlasila, abych měla více času se to naučit a vyplatilo se :))

      a ten druhý příběh je peckovej :) kdyby to tak šlo pořád, co? :))

      Vymazat
  2. aspon že to vyšlo na ten další pokus :) jinak články ráda čtu tak to tu bude aspoň zpestřený něčím jiným :) těším se

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělý příběh, pobavila jsem se (ačkoliv bych sama v této situaci nikdy být nechtěla). Ale dopadlo to dobře a to je hlavní. :) GIVEAWAY O AUTORSKÝ ŠPERK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak :)) také jsem málem dostala infarkt a myslela jsem, že to bude fakt moje smrt, ale měla jsem velký štěstí :))

      Vymazat
  4. Teda, já byla úplně napnutá :-D Ještě, že to dobře dopadlo :) Jinak já a matika jsme nikdy nebyly kamarádky, veškerá látka, která přišla po kvadratických rovnicích, byla nad moje chápání. Fuj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně - fuj :D a zrovna matika nejde našrotit nazpaměť, kdyby to šlo - tak jsem přeborník :D

      Vymazat
  5. Dobré počteníčko!! Ak by šlo len o mňa, určite takéto články pridávaj. Celý ten článok som mala oči jak tenisáky a tŕpla som, že ako to dopadne. A teda som rada, že to vyšlo. Pravdu poviem, ked som si prečítala nadpis, tak neviem prečo, ale myslela som si že to bude niečo o ití alkoholu :D Ja viem som trupka :D :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mám radost a takovéto články budu sem tam psát :)) Krásný večer :)

      Vymazat
  6. Hm no ne že by mě ta historka nepobavila :-D ale přeci jen nemělo to poučení být "už nikdy nebudu podvádět" místo "už nikdy nebudu slavit zkoušku předem"....???

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Veru v mém oboru jsem slovo integrál už nikdy nepoužila :) bylo nám to řečeno hned na začátku, že tou matikou musíme jenom projít, pak už ji po nás nikdo chtít nebude :) kdybych měla jiný obor tak možná jo, ale zrovna v mém jsem byla zaměřená na management a marketing a matika tam nehrála hravní roli :)

      Vymazat
    3. V pořádku, já jsem právě nechtěla nijak rýpat, což tak mohlo vyznít, tak jsem ty komentáře smazala... :)

      Vymazat
    4. v pohodě :)) kdybych věděla, že to budu k něčemu potřebovat, tak bych se to naučila :) třeba taková finanční matematika a statistika mi daly zabrat, ale musela jsem to umět, protože na to navazovaly další předměty :)))

      Vymazat
  8. Pamatuju si, že když jsem si jednou myslela, že jsem neudělala zkoušku, tak jsem hned po zkoušce vyrazila na slevy a nakoupila si toho hromadu, jakože přece i neúspěšná zkouška si zaslouží odměnu za pokus.. No, udělala jsem ji až na druhý pokus, asi mi ta nakoupená hromada psychicky pomohla :D

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nákupy za zkoušky mi ani nepřipomínej :)) to pak byla krize v peněžence :D

      Vymazat

Děkuji za komentář :)