"Dobrůtky na víkend" - Menu podle Zdeňka Pohlreicha

Zdravím všechny své čtenářky :)

Určitě jste si všimly, že každou sobotu večer v telce běží pořád Česko vaří živě s Pohlreichem. Většinou mám ale televizi puštěnou jen jako kulisu, takže jsem ani moc nevnímala, co a kdo vaří. Jednu sobotu jsme ale měli rodinnou návštěvu a tak jsme se rozhodli, že bychom si něco dobrého mohli společně ukuchtit :) 

A dopadlo to výborně :) Vybírali jsme lehčí jídla, přeci jenom jsme se do vaření pustili večer, nakonec jsme ale zahřešili u čokoládového pohárku (a vůbec nám to nevadilo)  :))

Pokud tedy čekáte návštěvu a nevíte si rady, co dobrého a především snadného uvařit, určitě zkuste toto menu, snad bude mít úspěch jako u nás :)) 

Jemný hráškový krém
Hrášek jako takový, zrovna moc nemusím, ale tato polévka byla vynikající. Byla jemná, přesto perfektně dochucená. Recept najdete zde



Kuřecí prsa na pažitce 
Kuřecí maso je moje nejoblíbenější a v kombinací s těstovinami, no to fakt nemělo chybu :)) Akorát jsme to trošku přehnali s citrónem do omáčky, takže si na to dáme pozor a příště budeme s citrónem šetřit a bude to perfektní :))
Recept zde.



Čokoládová pěna 
Jako dezert jsme vybrali čokoládovou pěnu. Ano, na večer je to trošku větší kalorická bomba, ale byla výborná :)
Tuto dobrůtku si můžete ukuchtit podle tohoto receptu.
 

A když už hřešit, tak přece pořádně :) Já jsem si do pohárku přidala ještě kopeček zmrzliny, kousek banánu a posypala zdobením :)

 
Naše menu se tedy moc povedlo. Všechno bylo uvařené rychle a navíc jsem se u vaření i skvěle pobavili. Nalákal vás nějaký recept? :))

Krásný zbytek dne :)
- A

6 komentářů:

  1. Mňam, všechno bych si dala teď hned :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. recepty jsou velmi jednoduché, už jen zbývá se pustit do vaření :))

      Vymazat
  2. hodně se mi líbí ta prsa na pažitce, to by mohlo mít úspěch i u přítele, který je příšerně vybíravý... akorát s jinou přílohou, těstoviny nejí (oproti tomu já bych je jedla každý den třikrát, miluju je nejvíc :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem také těstovinová, těch se nikdy nepřejím :)) byly si s tím dobré třeba brambory, popř. hranolky :)

      Vymazat
  3. Tohle jsem o půl 12 v noci neměla číst, teď abych šla vyžrat ledničku :D. Ale všechno to vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když teď znovu koukám na fotky, tak mě také honí mlsná :))

      Vymazat

Děkuji za komentář :)