Hydratační a balzámové rtěnky od kosmetiky MOJE

Ahojky všem :)

Už nějakou dobu mám doma tři hydratační & balzámové rtěnky od kosmetiky MOJE, všechny jsem poctivě zkoušela a dneska tedy přicházím s recenzí.

Musím říct, že jsem si je nakonec hodně oblíbila a dokonce často nosím i ten nejtmavší odstín. Rtěnky jsou totiž skvěle pigmentované a může s nimi vytvořit jak jemnější, tak i výraznější efekt.

Jak tyto "pastelky" na rty hodnotím, si můžete přečíst v článku :) 


Oficiální popis
Balzámová rtěnka je svým složením určena pro přirozené líčení rtů během celého dne. Intenzivně hydratuje a regeneruje citlivý povrch rtů, čímž zabraňuje jejich popraskání a podporuje jejich pružnost a vyhlazení. Praktické řešení obalu v podobě vysouvací tužky zaručuje pohodlnou a pohotovou aplikaci. 
3 g a doporučená cena je 89,90 Kč

Odstínů je v nabídce 5 a může vybírat jak ze světlých odstínů, ale i výraznějších. Více informací na oficiální stránkách zde.


Rtěnky mají moc pěkné balení, které se mi líbí a připomíná mi léto. Za pomoci dolní stříbrné části se vysouvají a víčko pevně drží, takže se nemůže jen tak otevřít.
Když jsem je viděla poprvé, přišly mi hrozně maličké, ale při porovnání s máslíčky od Astoru byly skoro stejné.

Jsou naprosto skvěle pigmentované, alespoň ty mé tři odstíny. Byla jsem opravdu hodně překvapena a je skvělé, že se můžete nalíčit jemně, ale i výrazněji. Při pár tazích totiž můžete docílit opravdu výrazné barvy a naopak pokud nanesete jenom slabou vrstvu, dodáte rtům jenom jemný nádech. A to se mi moc líbí, že si můžete určit intenzitu odstínu samy. 

Co se týče té hydratace, tak to podle mě není až takový zázrak. Jsem asi zhýčkaná máslíčky od Astoru, které jsou opravdu máslovité a na rtech je to cítit. Ano, tyto jsou sice balzámové, ale né tolik jako již zmiňovaný Astor, tak aby někdo nebyl překvapen. Já tedy na suché rty netrpím a rtěnky mi tak vyhovovaly naprosto dostatečně. Když se stalo, že jsem rty měla sušší, tak jsem před rtěnku použila balzám, také od kosmetiky MOJE a byla to paráda. Pokud má ale někdo sušší rty, je možné, že vám rtěnky budou zalézat do "vrásek".

Rtěnka vydrží přibližně dvě hodiny (tak mi vydrží i Astor) a to mi vyhovuje, protože kdykoliv můžu rtěnku vytasit z kabelky a přetřít. Rtěnka nevysušuje, takže jsou rty po celou dobu hezky hydratované, ale jak už jsem zmínila, nečekejte nějakou velkou hydrataci, spíš o trošku lepší průměr.

Ty dvě hodiny rtěnky zůstane na svém místě a jenom ten nejtmavší odstín se mi trošku rozpíjí, ale opravdu jenom maličko a jak kdy. Fotky jsem schválně fotila až po hodině, aby bylo vidět, že tu první hodinu drží bez problémů. U poslední rtěnky, tedy odstínu č. 2 je pak vidět, že mi malinko zalézá do "vrásek", je tedy o maličko sušší, než jsou ostatní. Pokud pod ní dám ale balzám, chová se jako ostatní a nemám s ní žádný problém. Ze rtů se ale všechny vytrácí postupně.

Rtěnky dodají i hezký lesk, ale nic přihnaného. A pokud by někoho zajímala vůně rtěnek, tak já z nich necítím nic, jenom takovou tu klasickou rtěnkovou vůni, což mi nevadí :)

A to je o rtěnkách asi vše, co jsem chtěla napsat. Jsem s nimi moc spokojená. Ačkoliv vůbec nenosím tmavší nebo výraznější odstíny, oblíbila jsem si odstín č. 5, protože rtům dodá šťávu a opravdu se mi to tak líbí. Pak často používám odstín č. 3, protože je to barva na každodenní nošení a jen tak neomrzí.

Pokud tedy budete mít možnost, určitě tyto rtěnky zkuste :) 

Na fotce níže tu pigmentaci můžete vidět. Nejprve je znázorněna pigmentace při třech přejetích rtěnkou a poté jedna vrstva.



A teď už jednotlivé odstíny podrobněji. 

Odstín č.  3
Tento používám nejčastěji, protože se hodí na každodenní nošení a myslím, že to s ním nejde přehnat. Jedním tahem dáte rtům krásný červený nádech, můžete ale vytvořit i výraznější červenou.


Odstín č. 5
Toto už je o dost výraznější odstín, přesto moc krásný. Pokud máte rády výrazné rtěnky, tak tento určitě zkuste :)


Odstín č. 2
Korálový odstín, který se perfektně hodí na léto. Jako jediný mi zalézá do "vrásek", proto musím pod rtěnku použít balzám. Jinak jsem s ním také moc spokojená. Bude ale více slušet opálenější pleti :)



Malé porovnání velikostí s Astor máslíčky :)










27 komentářů:

  1. Mě se líbí odstín č.5, určo po nich mrknu.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, na rtech vypadá ten odstín č.2 opravdu hezky. Jinak se divím i té pigmentaci, vypadá to celkem dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  3. jéé, ta 2 vypadá kouzelně :( u nás sice něco od MOJE mají, ale tyhle krásky ne, tak snad na ně někde narazím... lákají mě moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás ve městě vůbec MOJE není, ve vedlejším v Tetě drogerii (která mimochodem byla nejhnusnější drogerie, kterou jsem kdy viděla, takže se obloukem vyhýbat Tetě v Neratovicích) taky nebyly :( přitom na živo by bylo fajn okouknout všechny odstíny, mě se docela zalíbil i č. 4 :)

      Vymazat
  4. Líbí se mi odstín č. 5, ale ani ta dvojka není k zahození :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 5 je můj favorit, nikdy by mě nenapadlo si takový odstín koupit, bála bych se, že je na mě moc tmavý, ale je skvělý :))

      Vymazat
  5. Mě se líbí takové másla na rty :) Všechny mě zaujaly jak vypadají na rtech takže určitě se po nich podívám :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. ty brďo, musím se jít podívat do kabelky, který že ten odstín jsem si koupila já :-D tuším 3, ale jistá si nejsem.
    Pigmentací jsem překvapená byla více než mile, ale dvě hod se mnou bohužel nedala :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaký máš, jsem zvědavá :D
      mě max. ty 2 hodiny, ale pokud piju nebo jím, tak je pryč dřív :D

      Vymazat
  7. Pasletku jsem si teď nově pořídila v odstínu 4, což je taková malinovo-fuchsiová a jsem z ní nadšená. Ta pigmentace je úžasná, na rtech maximálně příjemná, že o ní ani nevím a výdrž taky super. Myslím, že co nevidět půjdu do dalších odstínů. Tu 3 jsem koupila kamarádce k narozeninám, tak doufám, že se bude líbit :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle značku jsem vůbec neznala, ale vypadá zajímavě :). Já mám hydratační rtěnky a podobné balzámové rtěnky hodně ráda, tak myslím, že by mi vyhovovaly :).

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá moc pěkně, o značce už jsem v blogosféře četla a tyhle rtěnky se mi hodí, přemýšlím o trojce a čtyřce :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  10. Takováhle máslíčka na rty jsem si za poslední rok hrozně oblíbila:) Nicméně mi na rty nesmí nic než nude odstíny, takže co je u nás dostupné, tak asi mám:) Tyto pastelky však ještě ne, ale jeden odstín bych si určitě vybrala.. tak uvidím, třeba nakonec u mě skončí taky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem zvědavá, jestli si nějaký vybereš :)) kdyžtak pak dej vědět, jak ti sedí :))

      Vymazat
  11. Určitě bych ráda vyzkoušela, všechny odstíny se mi moc líbí. Navíc ten výraznější č. 5 se mi přesně trefil do vkusu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. byla jsem překvapená, že i mě sedl a to je co říct :))

      Vymazat
  12. Ahoj
    líbí se mi moc
    u nás je v drogérce nemají ale mají ji v takovém obchodu (nevím jak se jmenuje) a tam se prodává třeba golden rose , nevim proč ale je tam i loreal, a je tam i něco od kosmetky Moje
    na tyto balzámo-rtěnky jsem se tam dívala a někdy bych si třeba tak 1 odstín na zkoušku koupit chtěla ale nevím proč stojí 130 Kč!!! (to radši zkusím za podobnou cenu ty od astoru:) )
    takže jsou drahé ale možná si ho někdy koupím(nebo řeknu někomu ať mi ho koupí, třeba na vánoce)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyo tak to je docela dost za 130Kč, to se vyplatí to koupit přímo na oficiálních stránkách, protože tam je teď akce nad 199Kč pošta zdarma, což je fajn :))

      Vymazat
  13. zdravím, odstíny jsou velice lákavé. Avšak nic nevydrží tolik kolik by mělo - ani ty co se propagují jako déle-trvající... Proto váhám a hodně přemýšlím nad skutečným tetováním rtů: https://www.permanent-makeup-praha.cz tady se pak už nemusím denně starat o to jakou rtěnku zvolím, ale budu mít upravené rty napořád. Co myslíte, není to dobrý nápad? Simona

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)