Obstál lanýžový makeup od Dermacolu?

Ahojky všem :))

Na nový makeup od Dermacolu jste už v drogerii určitě narazily. Já jsem okolo něj chodila jak blázen a vůbec jsem nevěděla, jestli ho koupit nebo ne. Nakonec se ke mně tento makeup dostal díky Tess, která mi ho poslala. Tess už na něj recenzi psala (mrk sem), ale nějak se neskamarádily, takže byla řada na mě, abych ho pořádně otestovala :)

Určitě vás ale zajímá, jestli mi makeup sedl a co na něj říkám. Tak se pojďte mrknout :)


Oficiální popis
Hydratační make-up s extraktem z bílého lanýže je jako vaše druhá pleť. Lehká krémová textura se středním krytím okamžitě splyne s pletí, sjednotí ji a oživí její barvu. Vytvoří „nahý“, absolutně přirozený a bezchybný vzhled. Zakrývá nedostatky, nezvýrazňuje vrásky a linky. Optimálně hydratuje a udržuje v pleti ideální vlhkost. Vyživuje, revitalizuje a stimuluje obnovu pleti, zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí. Zesvětluje a vyrovnává pigmentové skvrny, chrání pleť před UV zářením (SPF 15) a hyperpigmentací.
  • Benefity: Dermatologicky testováno. Bez parabenů. Extrakt z bílého lanýže bohatý na minerály a vitaminy, SPF 15, depigmentační látka Dermalight®, vitamin E, glycerin
  • Typ pleti: Pro všechny typy pleti

Mé hodnocení

Klasické skleněné balení k makeupu sedí a líbí se mi. Navíc je bytelné a má pumpičku, takže hned plusové body.

Velké plusové body dávám za odstín. Jsem totální běloba (a přes zimu vypadám jako mrtvola) a odstín č. 2 mé ještě trošku opálené pleti sedí naprosto perfektně. Přes zimu by mi parádně sedl odstín č.1, který je opravdu světloučký. Za to má u mě Dermacol velké plus, protože světlé odstíny jsou u nás nedostatkové zboží.

Makeup je hutnější (např. oproti Match Perfection od Rimmelu), má ale krémovou konzistenci a velmi dobře se roztírá. Má středně krycí schopnost, takže zakryje nedokonalosti a pleť vypadá krásně. Nevytváří masku a na pleti vypadá hodně přirozeně, ostatně to i slibuje. Vadí mi ale ta parfemace. Většinou s tím u makeupů nemám problém (kromě Jordany, fuj!), ale tady mi prostě něco nesedí. Dokonce musím i častěji prát štětec, protože ten "smrad" prostě cítím i na něm. Smrad píši do uvozovek schválně, protože to co nevoní mně, nemusí vadit vám a naopak.

Už při nanášení jsem tak nějak tipovala, že mé mastnější pleti nebude moc lichotit (ale např. Match Perfection také není vhodný pro mastnější pleť a sedí mi skvěle). Ale bohužel, tipovala jsem správně. Makeup ihned po aplikaci rozleskl (existuje to slovo vůbec?) můj obličej na maximum a bez pudru to prostě nešlo. S pudrem se ale výsledný finish zdál skvělý - světloučký odstín, skvělá aplikace a dobré krytí. Bohužel ten hezký finish vydržel jenom pár hodin. Během dvou - tří hodin se mi z míst, kde se pleť mastí nejvíce, makeup úplně ztratil. Prostě byl fuč! A to já přece nechci. Hlavně na nose, kde mě trápí černé tečky, se potřebuji na makeup spolehnout nejvíc. Sakra! A to jsem pak zkoušela přepudrovávat, ale výsledek stejný. Na ostatních částech obličeje ale makeup držel celý den, až do večera. Sice jsem se o trošku víc leskla, ale pudr to napravil. Večer bylo ještě co odličovat.

Občas mám období, kdy si kvůli pupínkům udělám neplechu. A přesně v tyto dny, se mi po nanesení makeupu vytvořily okolo suchých míst šupinky. Tak na to taky bacha.

I přes toto všechno makeup používám celkem často. Je tam ale velké ALE :))
Používám ho jenom tehdy, když vím, že budu někde jenom chvilku. Např. jdu jenom na nějaké obchůzky nebo mi zavolá kamarádka, jestli nezajdeme na kávu. V tyto momenty volím lanýže a dokonce mu odpouštím tu parfemaci, která mi vadí.  Přepudruji a vím, že mám krásně sjednocenou pleť, nedokonalosti zakryté a pleť vypadá přirozeně. Pokud ale vím, že budu někde celý den pobíhat, volím jiný makeup. Musím z domu odcházet s pocitem, že bude o mou pleť celý den postaráno.

Celkově ale za mě tedy tento makeup neobstál. Na mastnou pleť je podle mě zcela nevhodný. Momentálně se mi pleť trošičku zlepšila, takže mám mastnou až smíšenou, ale stejně na něj raději nevsázejte. Kvůli tomu, že mi dělal šupinky na suchých místech, si nejsem jistá, jestli je vhodný pro suchou pleť. Tak pro koho tedy je, když je určen pro všechny typy pleti? Nejlepší bude, když si v drogerii odlijete vzoreček a vyzkoušíte na vlastní kůži :)))

Makeup stojí 329Kč a obsahuje 30 ml.

UŽ JSTE LANÝŽE ZKOUŠELY? JSTE SPOKOJENÉ? VYDRŽÍ VÁM CELÝ DEN? :)




Rychlé shrnutí 
+ opravdu světlé odstíny (č.1 a č.2)
+ skvělé sjednocení pleti, které nevytváří masku
+ lehká textura
+ střední krytí
+ / - průměrná hydratace
- naprosto nevhodný na mastnou pleť (možná ani na smíšenou)
- zdůrazňoval suchá místa
- v místech, kde se pleť hodně mastí vydržel max. 3 hodiny
- pro mě nepříjemná parfemace

29 komentářů:

  1. já nad ním přemýšlím, třeba až bude zase nějaká 50% akce na dekorativku, tak ho zkusím :) ale bojím se oxidace, úplně všechny Dermacoly, co jsem zkoušela, mi oxidujou, navíc nevím, jak bych reagovala na toho lanýže, abych nedopadla jak s tím Imperialem, radši se takovým "exotickým" ingrediencím vyhýbám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně naštěstí neoxiduje, ale víc mi sedí ten 24hod control :) ale zase není tak světlý jako tento :))

      Vymazat
  2. Já jsem už několikrát četla, že je na mastnou pleť nevhodný, proto bych si ho nekoupila. Z mastného nosu a čela mi bohužel stékají a postupně mizí téměř všechny make-upy, takže hydratační bych ani nezkoušela :-D Jinak se mi ale taky líbí, hlavně ty světlé odstíny na mě působí hodně sympaticky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně od Dermacolu skvěle sedí ten 24hod control :) ale tam je ten odstín č. 1 na mě docela tmavý :( to jsou ale problémy, co? :D

      Vymazat
  3. Je mi sympaticky, ale urcite by neuspokojil me pozadavky :(

    OdpovědětVymazat
  4. Já si na ten lanýž dělám už asi dva týdny zálusk, ale pořád váhám, Dermacol není zrovna můj oblíbenec. Na druhou stranu mám suchou pleť, takže by mi mohl sednout, už jsem ho v drogerce zkoušela, ale jenom na ruku... Hm, dilema veliké, fakt. Nebo si počkám a napíšu Ježíkovi, no :-D

    OdpovědětVymazat
  5. jo jo, tenhle makeup je dilema... já mám sice pleť suchou, takže by mi měl sedět, ale zkoušela jsem ho na ruku a příšerně zoxidoval a ztmavnul... tak asi taky počkám, až udělá Dermacol 50% slevy a třeba zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jujda, ta oxidace je na prd :( naštěstí se mi to neděje :)

      Vymazat
  6. Tak pro mou pleť není vhodný díky za upozornění :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, že vydrží jen chvilku, psala i Rendy... tak nevím... asi ho zkoušet ani nebudu :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to nevím jestli si ho pořídím :) Odradila mě ta výdrž

    OdpovědětVymazat
  9. nemáš za co a dívám se, že jsem na tom ve finále podobně =) Já ho, ale nemůžu zapudrovat hned po aplikaci, bych potřebovala kamión pudru =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to jsem se na něj fakt těšila, kvůli tomu perfektnímu odstínu :))
      ale třeba jenom na odpolední nebo večerní makeup je to fajn :) na celý den ale prd vydrží a to je mi na nic :D

      Vymazat
  10. Nezkoušela jsem, makeup téměř nenosím, ale jelikož mám smíšenou pleť, tak se obávám, že by mi stejně nesedl :(

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obávám se, že ne :(( ale závidím, že nenosíš makeup :)) já nenosím akorát přes léto :)

      Vymazat
  11. ze začátku mě lákal, ale pak jsem u více blogerek četla, že nevydrží, takže není pro mě
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě teď láká ten nový makeup od Rimmelu :)) ten by na tom s výdrží měl být lépe :))

      Vymazat
  12. Mam ho taky v odstinu č.2 a dnes ho mam na sobě asi od cca 11hod ,mam smišenou plet a musim zatím říct že mi sedi celkem dobře hlavně tedy odstin je to asi prvni make.up co není ani moc tmavy ani svetlý sedl mi krasně,musim dost zapudrovat abych se neleskla,ale pod makeup už nedavam žadny krem když je hydratační,vune je zvlaštni ale nevadi mi,ja jsem tedy zatím spokojena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je super, že ti zatím sedí :)) snad to tak bude i nadále :))

      Vymazat
  13. vypadá hezky ale asi dám přednost jinému :)

    OdpovědětVymazat
  14. V Tetě je minus 40% sleva na celou dekorativku, tak vyjde na necelý dvě stovky. Jsem starší, pleť mám normální se suššími místy. Tzn.by mi měl perfektně sedět. Tak jsem ho prubla. Jeho hlavní minus je, že neplní to, co má napsáno na obalu. S pletí teda rozhodně nesplyne. Ani s primerem. Jsem já, pak dlouho nic a pak někde ten makeup. Nutno zapudrovat, ale ne hned, nebo se celej rozšmudlá. Mně vcelku drží, neoxiduje a efekt má hezkej. Nicméně o něm vím, a to nesnáším. Suma sumárum, vyzkoušela jsem po x letech makeup z drogerky a více nemám potřebu a pokorně se vracím k YSL. Jinak mám Dermacol ráda, jsem patriot, ale tohle by ještě chtělo vychytat mouchy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem naštěstí neměla pocit, že bych ho na sobě měla, ale nesedla mi ta parfemace, tak jsem vždycky ze začátku věděla, že mám zrovna Dermacol ... maximálně chválím odstín, který je fakt parádní, ale vlastnosti makeupu nic moc :( je to škoda :(

      Vymazat
  15. Je tam i psáno, že má pozitivní vliv na pigmentové skvrny. Má s tím některá z Vás nějakou zkušenost ?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)