Jak obstála kosmetika na citlivou pleť Dermatherm?

Zdravím všechny čtenářky :)

Dnešní recenze bude věnovaná značce Dermatherm, která před nějakou dobou obsadila spoustu blogů. Já jsem také dostala pár věcí na vyzkoušení, ale chtěla jsem počkat, až se situace trošku uklidní a vy toho nebudete mít plné zuby :))

Kosmetika Dermatherm je držitelem certifikátů pro biokosmetiku COSMEBIO a ECOCERT. Produkty nejsou testovány na zvířatech, jsou hypoalergenní a neobsahují parabeny, silikony atd. Zní to velmi slibně, tak si pojďte přečíst, jak mi jednotlivé výrobky sedly nebo spíše nesedly.




Hned na úvod bych chtěla zmínit takový menší zádrhel s hydrogelem. Kosmetika mi dorazila v únoru, ale protože kosmetiky mám hodně a spotřebovávat hlavně tu pečující někdy trvá, tak jsem se do testování vrhla koncem března. A bohužel jsem si všimla, že datum spotřeby je právě do února. Samozřejmě jsem kontaktovala zastoupení, kde mi bylo vysvětleno, že produkty lze bez obav používat ještě 12 měsíců po době minimální spotřeby. No řeknu vám to popravdě, moc se mi do zkoušení nechtělo, protože mám svou pleť ráda a přijde mi to neprofesionální. Nicméně jsem to riskla a naštěstí se nic nestalo. To jenom pro vysvětlení, pokud by si někdo data spotřeby na obale všiml, tak aby to bylo objasněno. A teď už se vrhneme na recenze tří produktů, které jsem dostala.


PURLOTION čistící micelární hydrogel BIO pro všechny typy pleti (150 ml / 325 Kč, více info ZDE)

Tento produkt sliboval dokonalé, jemné dočištění pleti obličeje a krku a zklidnění pleti, avšak asi jsem čekala víc, než byla skutečnost. Myslela jsem, že bude gel pěnit, abych mohla dobře umýt obličej, ale to se nestalo. Gel byl takový poloprůhledný, ale konzistence byla na gel akorát, takže jsem vždycky pomocí dvou pumpnutí nanesla na vatový tamponek a jemně čistila pleť. Gel byl bez parfemace, na pleti působil příjemně, hezky chladil a pleť nedráždil. Za to palec nahoru, protože po aplikaci byla pleť příjemná na dotek a hladká. Bohužel jsem asi čekala něco víc a pořád jsem měla pocit, že musím pleť ještě dočistit a stejně jsem sáhla ještě po klasické micelární vodě. Ani jsem nezaznamenala hydrataci nebo něco navíc, co jiné produkty na dočištění neumí. Používala jsem ho v případech, kdy jsem neměla makeup a pouze jsem večer pleť vyčistila od prachu a jiných nečistot. Na takové připady mi hydrogel vystačil. Ale pokud jsem byla nalíčená, tak jsem raději použila své osvědčené přípravky, na které se mohu spolehnout. Nějak tedy postrádám smysl hydrogel používat a vystačím si s micelárkou, takže za mě tento produkt bohužel ne. Ale nic špatného na pleti nezpůsobil.
 




PURDEMAQ Bio odličovací mléko na obličej a oči, pro všechny typy pleti včetně citlivé (50 ml / 315 Kč, více info ZDE)

Toto mléko se ale stalo mým velkým oblíbencem a ze všech tří produktů, které jsem zkoušela je to můj favorit. Mléko má pro mě naprosto ideální konzistenci, protože není ani tekuté ani hutné. Na pleti působí příjemně a vždycky si s makeupem poradilo skvěle. A jako velké plus musím vyzdvihnout, že neštípe v očích. S řasenkou si taky poradilo bez problémů, ale když jsem měla linky a výraznější stíny, tak jsem použila raději dvoufázový odličovač. Zkoušela jsem dočišťovat, ale nebyla to potřeba. Pleť jsem pak měla hebkou, hydratace byla také dostačující a celkově jsem s odličovacím mlékem moc spokojená. Jednoznačně můj favorit a i když je ho jenom 50 ml, tak vydrželo docela dlouho.






PURMAT Bio zmatňující fluid na obličej, pro smíšenou a mastnou citlivou pleť (50 ml / 375 Kč, více info ZDE)

A nakonec tu mám bohužel naprostý propadák. Protože mám mastnější pleť, tak jsem se na tento produkt těšila nejvíce, ale bylo to jenom zklamání. Fluid má sice jemnou strukturu a na pleti působí příjemně, zmatní ji skvěle, ale to je vše a pak začínají ty negativní věci. Bohužel má na mě až hodně výraznou parfemaci a přes to se nepřenesu. Cítím z toho mátu nebo něco mentolového a je to opravdu síla. Na obličeji to prostě kvůli vůni nesnesu. Fluid potřebuji nanášet ráno, abych během dne měla pleti hezky zmatněnou a to s tímto prostě nejde, protože z obličeje cítím tu parfemaci a není mi to příjemné. Zkoušela jsem to tedy vždycky na noc a fluid postrádá hydrataci, kterou potřebuji. Sice hezky zmatní, ale občas jsem měla pocit napnuté pleti a hydratace nikde. Za mě bohužel velký propadák, a pokud hledáte opravdu dobrý zmatňující fluid, který zároveň skvěle hydratuje, vyzkoušejte Uriage Hyséac Mat, který je bezkonkurenční :)





Na všech balení oceňuji, že je jednoduché a hlavně praktické. Když totiž pumpujete, tak se dno zvedá a tím se vytlačuje produkt a tak se zamezí tomu, aby se dovnitř dostaly bakterie.




Celkově mám ale ze značky Dermatherm smíšené pocity, možná převažují ty negativní. Zmatňující fluid je pro mě kvůli vůni a vlastnostem zcela nevyhovující a hydrogelu jsem nepřišla na chuť. Jediný produkt, který mi sedl je odličovací mléko, ale pořád to není takový zázrak, abych kvůli jedné věci musela kosmetiku Dermathern shánět. 


JSEM ZVĚDAVÁ NA VAŠE KOMENTÁŘE, JESTLI MÁTE S TOUTO KOSMETIKOU ZKOUŠENOSTI A ZDA VÁM SEDLA :)) 


Samozřejmě děkuji zastoupení Dermatherm za poskytnutí těchto produktů k recenzi.

4 komentáře:

  1. PURMAT Bio zmatňující fluid na obličej vypadá dobře, ale jak koukám, tak nic moc. Také mi vadí hodně voňavé produkty na obličej. Jinak super recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká recenze :) Já osobně žádné zkušenosti s touto kosmetikou nemám, ale slyšela jsem o ní od Flabgee a ta je s ní spokojená :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem od nich nic nezkoušela, ale po tvých recenzích mě tato kosmetika ani neláká. Silná vůně by vadila i mě a když bych našla, že je kosmetika prošlá, tak bych ji asi vyhodila ať si každý říká co chce. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Já zrovna vyhrála Hydrolotion na jednom blogu, používá ho dcera, ale zatím nedělám závěry, protože ho používá opravdu jen chvilku.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)