YSL Black Opium: opojná vůně kávy

Ahojky všem :)

Původně měl být tento článek jen klasickou recenzí, ale nedá mi to a musím se vyjádřit k tématu "spolupráce". Pokud jste alespoň trošku všímavé, tak vám jistě neuniklo, že se na blozích začaly objevovat produkty od YSL asi více, než obvykle. A to proto, že blogerkám byla nabídnuta spolupráce a mohly jsme si na vyzkoušení vybrat produkty od značky Biotherm, Helena Rubinstein nebo právě Yves Saint Laurent. Pro mě byla značka YSL jasnou volbou, protože mi je z daných značek nejsympatičtější. Asi víte, že co se týče kosmetiky, držím se v té střední úrovni, ale dražším produktům se nevyhýbám a např. co se týče makeupu, tak se mi osvědčily spíše značky vyšší cenové kategorie jako Chanel, Urban Decay nebo Lancome. Samozřejmě beru v potaz, že většina mých čtenářek dává přednost levnějším produktům a proto často recenzuji produkty dostupné z drogerie. Nabídka na tuto spolupráci mi udělala radost, to beze slova a tak trochu jsem to brala jako odměnu za práci, kterou blogováním odvádím. Nicméně to nic nemění na tom, že o produktech píšu doopravdy to, co si myslím. Nevidím důvod vás tu klamat, jenom kvůli tomu, že jsem si danou věc nekoupila ze svého, ale dostala. Také nemám problém přiznat, co jsem na recenzi dostala. A tady se dostávám k názoru, že dle mého, né každý spolupráci přizná. Nejsem jenom blogerka, ale i čtenářka, takže jsem si všimla, že se začaly objevovat recenze pravě na vůni Black Opium. A mám pocit, že se občas informace o tom, že vůně je v rámci spolupráce jaksi taksi z textu vytratila. Jasně, na jednu stranu mi to může být jedno, každý si blog píše dle svého, ale mrzí mě, že na to pak mohou doplatit jiní. Na internetové diskuzi jsem totiž už zahlédla, že všímaví lidé řeší, proč se najednou všude objevuje Black Opium. Samozřejmě se to netýká jenom tohoto případu. Sama vím, jaké nabídky spolupráce mi chodí a u koho je pak vidím bez špetky slov, o tom, jak se k produktu kdo dostal. Mrzí mě, že to pak na vás, na čtenáře může působit špatným dojmem a nemusíte mi věřit ani tečku na konci věty. Proto jsem toto chtěla objasnit a ujistit vás, že recenze píšu bez ohledu na to, jak jsem produkt získala.

Doufám, že mě chápete a pokud jste ještě článek nevykřížkovaly a zajímá vás recenze vůně Black Opium, tak čtěte dál :)



Řeknu vám, popsat vůni, to je opravdu velký oříšek. Každý vůně vnímáme jinak a každému sedne něco jiného. Black Opium je těžší, sladká, přesto dřevitá vůně. Sama preferuji sladší svěží vůně, ale Black Opium dokázal do sladkého mámení přenést špetku kořeněné vůně a výsledkem je naprosto dokonalá smyslná vůně. Dle popisu: "Úvod zahajuje energická svěžest kávových zrn, která dále přechází do jemnějších akordů sambakového jasmínu a květů pomerančovníku. V závěru s omamnou vanilkou, pačuli a dřevitým cedrem se rozvíjí fascinující komplexnost, hloubka a elegance."

Pro mě je dominantním tónem kávové zrno, které z parfému cítím opravdu intenzivně. Po chvíli se ale vůně rozvine do ovocných tónů. Tato vůně se skvěle hodí na zimní období a v letních měsících spíše na večerní příležitosti. Nedoporučuji ji slečnám v nižším věku, je to totiž velmi přitažlivý a okouzlující pomocník. Jak znovu přičichávám k vůni a rozvíjím svou fantazii, tak bych řekla, že tato vůně je určená pro ženy, které přesně ví, co chtějí. Vůně je opravdu intenzivní a na nespoutané dobrodružství stačí pouze jednou nebo dvakrát stříknout a každý se nad dokonale sladěnou kombinací pozastaví. Bohužel mě trošku zklamala výdrž, alespoň na mě vůně nevydrží celý den. Přibližně po čtyřech hodinách začne ztrácet intenzitu a pak vůní vůbec nevnímám. Čekala bych, že to s výdrží bude o něco lepší, ale i přesto se tato vůně stala takovou mojí malou závislostí.

Flakonek asi nemusím nějak zbytečně dlouze popisovat, protože na poličce vám určitě ostudu neudělá. I z černé klasiky doplněné o několik jednoduchých detailů se může stát krásný doplněk :)

Vůně koupíte v parfumeriích (např. Sephora, Douglas, Marionnaud, Fann ) a ceny se pohybují od cca 1300 Kč za 30 ml do cca 3000 Kč za 100 ml. Před koupí rozhodně doporučuji vyzkoušet, nejlépe na vzorečku, ať má vůně šanci ukázat, co v ní je a hlavně ať vy poznáte, zda je to ta pravá :)



UŽ JSTE TUTO VŮNI ZKOUŠELY? JAK VÁM SEDLA? MÁTE JI?






Samozřejmě děkuji PR zastoupení za poskytnutí vůně k recenzi. 

17 komentářů:

  1. K úvodu článku, mám na to úplně stejný názor jako ty, když něco dostanu, vždycky to ve článku uvedu, přes to vlak nejede, nevidím důvod, proč bych to čtenářkám měla zamlčovat. A asi bych se i styděla, kdybych něco takového udělala.
    A k Black Opium, očichávala jsem ho v parfumérii, ale ta kávová vůně mi moc nesedla. Ale hrozně se mi líbí ten flakonek. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. U mě se objevuje, protože jsem si jí přála už rok a na narozeniny jsem jí dostala od muže, takže je MOJE a všechny recenze jsou MOJE z MOJÍ KAPSY (respektive přítelovi =D). Nechápu proč si tuhle vůni všechny vybírají, napsala jsi to totiž přesně "že tato vůně je určená pro ženy, které přesně ví, co chtějí." Tahle vůně je opravdu pro málo žen, nositelka musí být emancipovaná, silná, upřímná a nebojácná, prostě držkatá jako ty nebo já (=D) a pak si ho vezme nějaká puťka a napíše, že na ní smrdí... aby nesmrděl, na mě taky smrdí puťkovský Chloe... Chtělo by to myslet, ale většina těchto blogerek co neumí ani spolupráci přiznat, myslet ani neumí =) Takže asi tak!
    Super článek Ali!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm, tak teď jako ho chci taky :-D To je jako pech :-D

      Vymazat
    2. perfektní komentář, souhlasím s tebou :))) už vím, proč mi Chloe připadá tak nudný :D Black Opium mě nadchlo hned první den, co jsem ho vyzkoušela. A to jsem hledala něco přesně pro mě už asi 4 měsíce.

      Vymazat
  3. Zrovna na Black Opium plánuji updatovanou recenzi, dostala jsem nový flakonek k Vánocům, protože jsem se do vůně opravdu zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. líbí se mi moc ten flakónek :) na mně by byla vůně možná příliš těžká, mám ráda svěží ovocné vůně a to ani nemusím být v komentářích výše zmiňovaná "Puťka" :D prostě někomu vůně sedí, někomu ne, od toho se jich vyrábí a prodává nepřeberné množství :) já bych takovou spolupráci také přiznala a určitě mi přijde férové také pro jejich stranu, že to do článku uvedeš :)

    OdpovědětVymazat
  5. Strašně moc se mi líbí ten flakon a hodně jsem chtěla aby mi parfém sedl, i proto že vůni kávy miluju...jenomže já ji v tomhle parfému vůbec necítím, jen na začátku jakýsi mírně nakyslý závan (a kdo by chtěl kyselou kávu)...takže jsem docela zklamaná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by chtěl kyselou kávu? Přece ty davy hipstrů, co básní o "aciditce". :D

      Vymazat
  6. Vůni znám. Několikrát jsem ji málem koupila, ale pak jsem si ji pořádně otestovala a zjistila jsem, že se mi moc nelíbí, jak se rozvine po několika hodinách. Co už, i tak mám parfémů až až.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. já miluji klasicé opium, mně v této černé verzi prostě vadí ta káva :/
    jinak co se týká spoluprací, přesně proto nečtu už blogy, protože se většině už v tomto ohledu nedá věřit a vychválí všechno, co dostanou... šak my víme svoje ;)
    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
  9. Palec nahoru za článek. Taky si toho všímám, na druhou stranu si myslím, že chytří čtenáři to poznají a nelíbí se jim to taky. :)
    Black opium mi nevoní, na mně je vyloženě nepříjemné, ale na jiných voněla dobře. Což sice není fér, ale prežiju to.:D

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem loni vybírala asi 4 měsíce nějaký nový parfém. Až jednoho dne mě jeden opravdu sedl a okouzlil. Bylo to právě Black Opium. Sama jsem si ho zrovna koupit nemohla, protože mě dost vysály lázně, ale koncem léta mi ho přítel koupil v Douglasu v akci a v listopadu mi ho dal k narozeninám. A pár dní před nebo po se všude začaly objevovat fotky blogerek, co ho dostaly. Moc mi to tedy radost neudělalo, nikdy jsem neprahla po vůních, které má "každý". Asi na něj ani recenzi dělat nebudu (nemusím :D ), stejně jich teď bude všude plno. Ale už vybírám něco jiného, co nebude mít každý (protože věřím tomu, že díky této masírce si ho koupí spousta dalších holek). :) Plně s tebou souhlasím, co se týče přiznání spoluprací.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, děkuji za recenzi. O koupi téhle vůně už delší dobu uvažuju, tak jsem ráda za každý inspirativní názor na ni :) Ještě by mě prosím zajímalo, vážně je tam ta káva tak cítit? Ptám se proto, že miluju kávu v hrnečku i v parfémech a moc by se mi líbilo, kdybych ji tam opravdu cítila... Alespoň chvilku :) Děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ji z parfému cítím, ale spíše bych doporučovala zajít do parfumerie a vůní vyzkoušet, přeci jenom je to větší investice, tak aby sis byla zcela jistá :)

      Vymazat
  12. je to strašněj smrad, který se hodí tak k 80leté paní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to těžké, každý má rád jiné vůně a hlavně na každém vůně voní naprosto jinak. Ke mě se Black Opium hodí perfektně a to mám do věku 80 let ještě 50 let čas :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :)